Δέκα λόγοι για να επιλέξεις Πάρο!

Θάνος Σαρρής
Δέκα λόγοι για να επιλέξεις Πάρο!

bet365

Το καλοκαίρι μπαίνει στην τελική του ευθεία και το Gazzetta Weekend Journal σου δίνει δέκα λόγους για τους οποίους η Πάρος είναι μια ιδανική επιλογή!

Ποιο να πιάσεις και ποιο να αφήσεις! Τα νησιά των Κυκλάδων έχουν την δική τους μαγεία και αποτελούν σταθερό πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπάρχουν τουρίστες από την Ευρώπη που εδώ και δεκαετίες έχουν συνδέσει το καλοκαίρι τους με το λευκό και άσπρο των κυκλαδονήσιων. Μία σταθερή επιλογή είναι η Πάρος και το Gazzetta Weekend εξηγεί το γιατί.

* Είναι ένας κοντινός προορισμός και τα φετινά δρομολόγια των πλοίων βολεύουν καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά. Εκτός από Πειραιά, μπορείς να ταξιδέψεις και από Ραφήνα. Καμία ταλαιπωρία.

*Για τις εκπληκτικές παραλίες που βρίσκονται παντού στο νησί. Άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο γνωστές, ιδανικές για να καλύψουν κάθε απαίτηση, είτε αυτή εμπεριέχει ανάγκη για χαλάρωση, είτε για διασκέδαση.

*Για τις εκπληκτικές επιλογές στο φαγητό. Από παραδοσιακή κουζίνα και φρέσκα θαλασσινά, μέχρι μοντέρνα μαγαζάκια με διεθνές επιλογές και εκπληκτικό περιβάλλον.

*Γιατί βρίσκεις μέρη και μαγαζιά που να σε καλύπτουν, σε όποια ηλικία και φάση κι αν βρίσκεσαι. Από πιτσιρικάς που μόλις έχεις τελειώσει το σχολείο, μέχρι μεσήλικας που αναζητάς την ηρεμία.

*Γιατί μία βόλτα στα σοκάκια των Λευκών και του Κώστου, σε κάνουν να μπερδεύεσαι για το αν είσαι σε κάποιο ορεινό χωριό ή σε νησί. Μέχρι φυσικά να βγεις και να ξαναδείς τη θάλασσα...

*Για την παραδοσιακή φιλοξενία και την ασφάλεια που θα γνωρίσεις σε κάθε μέρος που θα επισκεφτείς.

Για τις ξέγνοιαστες περιπλανήσεις στα σοκάκια της Παροικιάς και της Νάουσας και το ουζάκι με θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στη θάλασσα στην Αλυκή.

*Για το ηλιοβασίλεμα από το «Πάνθεον» λίγο έξω από την Παροκιά, ή από τα μαγαζάκια στο κάστρο και στον μύλο της «χώρας».

*Για τον συνδυασμό με την Αντίπαρο, μία από τις... πλέον ανερχόμενες δυνάμεις των Κυκλάδων, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό μονοήμερο για όσους βρίσκονται στην Πάρο.

*Για να γνωρίσεις τα θαλάσσια σπορ και να μυηθείς στον κόσμο του Wind Surf και να νιώσεις την αδρεναλίνη του Kite Surf στην Πούντα, ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ελλάδα από κάθε άποψη.

 

Τελευταία Νέα