Το πιο ασυνήθιστο πειρατικό!

Το πιο ασυνήθιστο πειρατικό!

bet365

Ένας προπονητής, που είχε παραιτηθεί λόγω υπερκόπωσης και επέτρεψε στους πάγκους μετά από 4,5 χρόνια, ένας κολοσσός και μία ομάδα που ετοιμάζεται για την Bundesliga. Διαβάστε στο G-Weekend Journal για την RB Leipzig και τον Ραλφ Ράνγκνικ.

Η πιο μισητή ομάδα στην Γερμανία φαίνεται ότι επιτέλους βρήκε τον δρόμο της. Τα εκατομμύρια της Red Bull δεν έχουν φέρει ακόμα την Bundesliga, όμως φαίνεται ότι η RB Leipzig φέτος θα τα καταφέρει. Οι ταύροι ξεκίνησαν με το δεξί στη δεύτερη κατηγορία, φεύγοντας με δύσκολη νίκη 1-0 επί της FSV. Νίκη εκτός, τη στιγμή που πέρυσι είχαν όλες κι όλες 3 ολόκληρη τη σεζόν.

Μεταγραφές 15,6 εκατ. ευρώ (ανάμεσά τους και εκείνη του Ντέιβι Ζέλκε, που έκανε μεγάλη αίσθηση), ποσό μεγαλύτερο από τις περισσότερες ομάδες της πρώτης κατηγορίας και δανεικοί, που στοίχισαν πολλά πέρυσι, και επέστρεψαν φέτος (όπως οι Ζάμπιτσερ και Μάσιμο Μπρούνο) για το όνειρο της ανόδου.

Εκείνος, όμως, που έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα είναι ο Ραλφ Ράνγκνικ. Ένας άνθρωπος για δύο ρόλους. Ο 57χρονος Γερμανός ήταν μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής τόσο στην RB όσο και στην Ζάλτσμπουργκ. Τελικά, αποφάσισε να αφήσει το δεύτερο πόστο και μετά από ανεπιτυχή αναζήτηση τεχνικού για την ομάδα της Λειψίας, αποφάσισε μετά από 4,5 χρόνια να επιστρέψει στους πάγκους. «Δεν ήθελα να βρεθώ σε αυτή τη θέση, όμως ελπίζω να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια», τόνισε στην Leipziger Volkszeitung.

«Σήμερα είναι καλή μέρα για τον σύλλογο, καθώς σας παρουσιάζω την καλύτερη λύση για τη θέση του προπονητή», είχε πει ο CEO Όλιβερ Μίντσαλφ στην παρουσίαση του ανθρώπου, που καλείται επιτέλους να απογειώσει το πρότζεκτ.

Η ιστορία της RasenBallsport είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, καθώς ακόμα και σήμερα πολλοί πιστεύουν ότι τα αρχικά του συλλόγου είναι Reb Bull (αυτή ήταν και η αρχική επιδίωξη του κολοσσού). Από τότε που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο σύλλογος πολλά έχουν αλλάξει. Η βάση οπαδών βρέθηκε και διευρύνεται, ενώ οι επενδύσεις δεν γίνονται μόνο για τα μάτια του κόσμου. Οι ακαδημίες είναι από τις κορυφαίες στην Γερμανία (έχουν λάβει την κορυφαία βαθμολογία από την Ομοσπονδία – 3 αστέρια), όπως και οι προπονητικές εγκαταστάσεις.

Παρόλα αυτά, το μίσος των αντίπαλων οπαδών δεν σβήνει. Κυρίως, διότι η RB συμπεριφέρεται ως αυτοκρατορία, με πρακτικές, που στο ξεκίνημα έκαναν αίσθηση σε όλους, και σε αντίθεση με τους υπόλοιπους επενδυτές (Volkswagen, Bayer, Χοπ στη Χόφενχαϊμ, Audi στην Ίνγκολσταντ) δεν έχει δεσμούς με την πόλη. Πλέον, οι εσωτερικοί κανονισμοί έχουν τροποποιηθεί, ενώ μπορεί τα ποσά να ξεφεύγουν, όμως προς το παρόν και μέχρι να αυξηθούν τα έσοδα, το πλαφόν στους μισθούς έχει μπει στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ συνολικά το μισθολογικό μπάτζετ είναι στα 18.

«Χρειάζεται όραμα, φαντασία και κουράγιο για αυτό το πρότζεκτ», σχολίασε ο Ράνγκνικ, που θυμήθηκε ότι την ίδια κατάσταση αποδοκιμασίας είχε βιώσει και στα πρώτα βήματα της Χόφενχαϊμ στις επαγγελματικές κατηγορίες, στην παρουσίασή του. Η πρώτη προπόνηση με εκείνον υπεύθυνο πέρασε κάπως αδιάφορα. Η επιστροφή του στην προπονητική, την οποία άφησε τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν παραιτήθηκε από τη Σάλκε λόγω υπερκόπωσης, δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακή, καθώς μόλις περίπου 40 άτομα βρέθηκαν εκεί.

«Ήταν αστείο να τον βλέπεις να φοράει ποδοσφαιρικά παπούτσια», είπε ο μέσος Στέφαν Χιρλέντερ, καθώς μέχρι πριν λίγες ημέρες τον έβλεπαν να περιφέρεται στα γραφεία μόνο με κοστούμι. Για περίπου 40' ο Ράνγκνικ έβλεπε τον βοηθό του, Μπάιερλορτσερ, που είχε αντικαταστήσει τον Τσόρνινγκερ στον πάγκο πέρυσι, να κάνει το κουμάντο, πριν επέμβει για πρώτη φορά.

Μετά το τέλος της προπόνησης, περίμενε υπομονετικά τους λίγους οπαδούς, έβγαλε φωτογραφίες μαζί τους, υπέγραψε αυτόγραφα. Έδειξε να το απολαμβάνει. Για έναν άνθρωπο, που αποκάλυψε ότι υπέφερε από αϋπνίες και τα τελευταία χρόνια ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή, για να μπορεί να κοιμάται, είναι πολύ σημαντικό. Ο 57χρονος τεχνικός βρήκε ξανά την όρεξη για δουλειά. Και μαζί του η RB μπορεί να ονειρεύεται, ακόμη και αν ο ίδιος λέει ότι η θητεία του στον πάγκο πρέπει να κρατήσει για έναν χρόνο. «Πιστεύω ότι είναι καλύτερα για όλους να επιστρέψω στον προηγούμενο ρόλο μου».

«Jetzt für die Zukunft», «Τώρα για το μέλλον», είναι το μότο του και όπως είπε: «Το στυλ παιχνιδιού είναι πάντα αντανάκλαση του προπονητή». «Το ποδόσφαιρό μας είναι μοναδικό στην κατηγορία», τόνισε ο αρχηγός Κάιζερ, με την ομάδα να παίζει από φέτος 4-2-2-2. «No Risk, No Fun», είχε δηλώσει παλιότερα ο Ράνγκνικ και κατά τη διάρκεια της σεζόν αναμένεται να δούμε αν θα το πετύχει και με την RB. Η πίεση είναι τεράστια και ας μην το παραδέχεται δημόσια.

Σε συνέντευξή του στο Spox τόνισε ότι ναι μεν η Bundesliga είναι ο στόχος, όχι όμως με κάθε κόστος. Στα μάτια του, τέτοια δήλωση θα ήταν ασέβεια προς τις υπόλοιπες ομάδες, που τα βγάζουν πέρα με πολύ λιγότερους διαθέσιμους πόρους, και αχρείαστη πίεση προς τους παίκτες του.

«Είχα να περάσω τόσο καλά από το 2008 με την Χόφενχαϊμ», αποκάλυψε στη συνέντευξη τύπου πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Εκείνο, μπορεί να μην ήταν όπως το φανταζόταν, καθώς το πλάνο δεν δούλεψε και άρχισε από νωρίς τα παράπονα για τις μακρινές μπαλιές των παικτών του, όμως το γεγονός ότι... επέζησε από ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση ήταν από μόνο του νίκη. «Το να κερδίζεις έχει πιο πολλή πλάκα από το να χάνεις. Προσπάθησα να παραμείνω ήρεμος, καθώς γύρω μου έμοιαζε να επικρατεί το χάος», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Jet2t für die Zukunft – die Saison kann kommen!

Die Saison 2015/16 kann kommen!Es waren Szenen, die Leipzig noch nicht gesehen hat! Mit zehn atemberaubenden Auftritten, bei denen sämtliche #RBLSpieler und das Trainerteam um Cheftrainer Ralf #Rangnick mitmachten, wurde die #RBLSaisoneröffnung zum ersten #RBLKonzert. 6.000 Fans füllten die Arena Leipzig restlos und sorgten für eine einmalige Einstimmung auf die neue Saison!Die Mannschaft hat spürbar Lust! #JetztFürDieZukunft! Gehen wir es an!___________Bericht zur Saisoneröffnung: http://bit.ly/1RKmx12#LeipzigSingt #DieRotenBullen

Posted by RB Leipzig on Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Η διοίκηση αποφάσισε να κάνει φέτος ξεχωριστή παρουσίαση της ομάδας. Περίπου 6.000 οπαδοί έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, όπου οι παίκτες τραγούδησαν καραόκε και ντύθηκαν κάπως... ελεύθερα. Μαζί τους και ο Ράνγκνικ, που δείχνει απελευθερωμένος και πριν λίγες ημέρες υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

«Στα εκτός έδρας ματς οι οπαδοί είναι πάντα επιθετικοί απέναντί μας. Αυτό θα πρέπει να μας δώσει κίνητρο και να πούμε: είμαστε ένα γκρουπ πειρατών. Είμαστε εδώ, για να αποβιβαστούμε», σχολίασε ο Ράνγκνικ και το πιο ασυνήθιστο πειρατικό έχει βάλει πλώρη για την Bundesliga! Επόμενο ματς για την RB την ερχόμενη Δευτέρα (03/08) στα αποκαλυπτήρια εντός έδρας με αντίπαλο την Γκρόιτερ Φιρτ. Η ευτυχία εντός ανθρώπου είναι εχέγγυο επιτυχίας για έναν ολόκληρο σύλλογο...

 

Τελευταία Νέα