Εκπτωτος… Αγιος!

Εκπτωτος… Αγιος!

bet365

Ο Ικερ Κασίγιας αποτελεί παρελθόν για την Ρεάλ Μαδρίτης και το Gazzetta Journal Weekend γράφει για μία μυθική καριέρα που μάλλον δεν είχε το φινάλε που της άξιζε.

Τι πιο παραμυθένιο σε μία ιστορία από ένα παιδί 16 ετών που είναι στο σχολείο και ξαφνικά έρχονται να το πάρουν για γιατί… πετάει για Νορβηγία για να είναι στην αποστολή της Ρεάλ για το Champions League; Ετσι Ξεκίνησε ο Ικερ να γράφει το όνομά του στα βιβλία του πιο επιτυχημένου ευρωπαϊκού συλλόγου και πραγματικά το ξεκίνημα σου έλεγε ότι πρόκειται για κάποιον πολύ ξεχωριστό.

Και έτσι έγινε, αφού από τα 19 του ο αριστεροπόδαρος πορτέρο ήταν βασικός στους Merengues και έζησε μαζί τους πολλά περισσότερα απ’ όσα πολλοί από τους παικταράδες του σήμερα μπορούν να ονειρευτούν.

Εξι φορές στην καλύτερη ομάδα του CL, δύο κορυφαίος keeper στην La Liga, τίτλος Zamora, Νο1 τερματοφύλακας στην Ευρώπη το 2010 και αρκετοί άλλοι είναι προσωπικοί τίτλοι του Ικερ, ο οποίος μέσα σε 16 σεζόν με Ρεάλ και Εθνική Ισπανίας έφτιαξε ένα από τα καλύτερα παλμαρέ που έχει δει το ανθρώπινο μάτι.

Πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Champions League, Διηπειρωτικό Κύπελλο, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων, δύο ευρωπαϊκά super cup, δύο Copa del Rey, τέσσερα ισπανικά super cup, ένα Mundial και δύο Euro είναι οι κούπες με τις οποίες θα μπορούσε να φτιάξει ένα μικρό μουσείο. Σε αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης πάντως θα βρίσκονται για πάντια τα γάντια του κορυφαίου που φόρεσε ποτέ το Νο1…

Με τρομερά reflex που έκαναν τη διαφορά, με ικανότητα στα τετ-α-τετ, με σημαντικές επεμβάσεις στη ρουλέτα των πέναλτι, ο Κασίγιας είχε λύσει στο πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια για πολλά χρόνια. Δυστυχώς όμως, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Η φθορά και η αμφισβήτηση άρχισαν τη σεζόν 2012-13 όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο τον υποβίβασε στον πάγκο -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- επειδή διέρρεε πληροφορίες μέσα από τα αποδυτήρια. Ο Κασίγιας για πρώτη φορά έμεινε στις 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και τα χειρότερα ήρθαν έναν χρόνο μετά, όταν και ο Κάρλο Αντσελότι έκρινε ότι πρέπει να είναι το Νο2, πίσω από τον Ντιέγο Λόπεθ.

Πέρα από την όποια κόντρα με τον Μουρίνιο, ο πραγματικός λόγος του παραγκωνισμού του και η συζήτηση για το αν άξιζε τη θέση, είχε να κάνει με την απόδοσή του κάτω από τα δοκάρια. Πέρα από το προφανές και οι αριθμοί έλεγαν την αλήθεια, αφού το 2005-06 μέχρι σήμερα ο αριθμός αποκρούσεών του έφθηνε εντυπωσιακά.

Η σιγουριά και τα χαρακτηριστικά που του έδωσαν το όνομα Αγιος Ικερ δεν υπήρχαν πια και κανένας απο τους δύο προπονητές δεν θα τον άφηνε στον πάγκο αν ήταν ακόμα κορυφαίος. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ακόμα και σαν… παγκίτης να πει «αντίο» με μία ακόμα κούπα Champions League, όμως το έντονο ενδιαφέρον για τον Νταβίδ Ντε Χέα αποδεικνύει ότι η μπογιά του δεν περνάει πια.

Ο τερματοφύλακας που έγινε σύμβολο, αποθεώθηκε και δίχασε το Santiago Bernabeu αποχωρεί από τους Blancos, ύστερα από 725 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και 18 τίτλους σε ένα από τα μεγαλύτερα φινέλε όλων των εποχών. Gracias Iker…

 

Τελευταία Νέα