Μία σεζόν σαν παραμύθι!

Μία σεζόν σαν παραμύθι!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal κάνει αναδρομή στα όσα πέρασε ο Ολυμπιακός μέχρι να φτάσει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος παραθέτοντας κάποιες άγνωστες ιστορίες που έπαιξαν ρόλο.

Ο Ολυμπιακός σε μία σεζόν βίωσε κάθε δυνατή και αδύνατη αντίδραση από τον κόσμο του, οι παίκτες βρέθηκαν από τα χαμηλότερα πατώματα της ψυχολογίας να νομίζουν πως πετούν στα σύννεφα,

Αυτό είναι ο αθλητισμός αφού μόνο μέσω αυτού μπορεί να βιώσει κανείς τόσα πολλά και τόσο έντονα συναισθήματα.

Όταν το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου ο Μπατίστα χάριζε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό δεν ήταν το χειρότερο σενάριο εκείνης της ημέρας. Το χειρότερο ήταν τα όσα ακολούθησαν στο ΣΕΦ . Οπαδοί μαζεύτηκαν με ημιάγριες διαθέσεις για να εκφράσουν τα παράπονά τους. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Η αποστολή του Ολυμπιακού ενημερώθηκε πριν φτάσει και η ιδέα να μην επιστρέψουν εκεί, αλλά να πάνε σε ξενοδοχείο ξεστομίστηκε.

Οι 4 σωματοφύλακες όπως τους χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (Σπανούλης, Πρίντεζης, Σλούκας, Μάντζαρης) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησαν αρνητικά. «Θα πάμε να τους αντιμετωπίσουμε. Δε θα κρυφτούμε» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τα όσα ακολούθησαν είναι γνωστά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε αποφασίσει να παραιτηθεί από πριν. Αλλά το βουλοκέρι μπήκε με τα όσα συνέβησαν στο ΣΕΦ. Την επόμενη ημέρα κιόλας αποχαιρετούσε τον Ολυμπιακό χωρίς την παραμικρή οικονομική αξίωση και με μία άκρως συγκινητική δήλωση, «Είναι κάποιες στιγμές της ζωής σου που οφείλεις να γίνεις η αλλαγή που θέλεις να έρθει».

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος αναλαμβάνουν δράση. Ψάχνουν για προπονητή. Με ηρεμία και όχι με βιαστικές κινήσεις. Συζητούν με τον Μίλαν Τόμιτς και αναλαμβάνει μέχρι να περάσει η μπόρα. Η έννοια «πιστός στρατιώτης» χάνει την έννοιά της με τον Τόμιτς. Πάντα εκεί. Πιο πολύ στα δύσκολα.

Δύσκολα όπως στις 19 Οκτωβρίου που ο Ολυμπιακός χάνει από τη Νέα Κηφισιά. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Μίλαν Τόμιτς εξηγεί τι εστί Ολυμπιακός με 8 απλές λέξεις… «Ο Ολυμπιακός τελειώνει; Ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ».

Ο Νοέμβριος έφερε μαζί του και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, έφερε όμως και σημαντικές νίκες (Βελιγράδι), έφερε και ηρεμία. Κυρίως ηρεμία. Οι παίκτες ασχολούνταν μόνο με την προπόνηση και το μπάσκετ. Η διοίκηση με τον τρόπο που θα βελτιώσει τις συνθήκες και φυσικά έδινε και τον αγώνα εκτός παρκέ. Ο Σφαιρόπουλος ασχολούνταν μόνο με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Μπάσκετ, φαγητό, ύπνος. ΜΟΝΟ!

Οι νίκες διαδέχονταν η μία την άλλη και οι νίκες είναι φάρμακο για κάθε ασθένεια, κυρίως για την ασθένεια της κακής ψυχολογίας. Νικούσε ο Ολυμπιακός, να και τα χαμόγελα όμως από δίπλα η δουλειά στις προπονήσεις αυξανόταν με αριθμητική πρόοδο. Χωρίς δουλειά δε θα γινόταν τίποτα.

Ο «μελαχρινός» δε θα αλλάξει τίποτα επί του ρόστερ αφού όπως θα αναφέρει πολλάκις, «ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτιαξε εξαιρετικό ρόστερ και δε χρειάζομαι κάτι άλλο». Θα επιμείνει όμως στην πειθαρχία. Δεν έχει σημασία αν ήταν ο Μουράτος ή ο Σπανούλης. Αν έκρινε πως έπρεπε να βάλει τις φωνές θα το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όλοι είναι ίσοι, αλλά δεν είναι όλοι οι ίδιοι. Εννοείται πως ξεχώριζε καταστάσεις, ωστόσο ποτέ δε κοίταζε αλλού σφυρίζοντας αδιάφορα όταν προέκυπταν θέματα με πρωταγωνιστές της ομάδας.

Η σεζόν κυλούσε. Οι δύο νίκες της Φενέρμπαχτσε σε Μόσχα και Πειραιά εμπόδισαν τον Ολυμπιακό να έχει πλεονέκτημα έδρας και τον έριξαν πάνω στην Μπαρτσελόνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ποτέ δεν είχαν νικήσει στην Βαρκελώνη. Το έκαναν. Μάλιστα νίκησαν τον Ναβάρο και την παρέα του και στα δύο ματς στο ΣΕΦ. Τρεις συνεχόμενες νίκες σε έξι μέρες!

Πραγματικός άθλος!

Στο τρίποντο του Πρίντεζη ο ουρανός κατέβηκε τόσο χαμηλά που εκατομμύρια οπαδοί της ομάδας τον άγγιξαν από περηφάνια. Η σχέση με τον κόσμο είχε αποκατασταθεί πλήρως. Ο οπαδός ξεχνάει εύκολα και τα καλά και τα κακά. Αυτή είναι η νοοτροπία του, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση βοήθησε.

Η ομάδα ταξίδεψε στην Μαδρίτη χωρίς το παραμικρό άγχος. Στον ημιτελικό για μία ακόμη φορά το μεγαλείο ψυχής των «ερυθρολεύκων» έκανε την εμφάνισή του. Η ΤΣΣΚΑ έμοιαζε αδύναμη μπροστά του.

Εκείνο το βράδυ ο μύθος μετά από χρόνια θα αναφέρει πως γαλουχήθηκαν πολλά παιδιά «Ολυμπιακοί». Όχι τόσο για το αποτέλεσμα, αλλά για όσα αυτή η ομάδα πρεσβεύει. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα (δυστυχώς) βράδια στον ελληνικό αθλητισμό που αρκετοί οπαδοί αντιπάλων ομάδων καθηλώθηκαν μπροστά στην τηλεόρασή τους.

Ο τελικός με την Ρεάλ άφησε πικρία. Όχι για την ήττα, αλλά για τον τρόπο που ήρθε. Ένα ξέσπασμα του Κάρολ έδωσε το τρόπαιο στους γηπεδούχους και άφησε τους Πειραιώτες να αναρωτιούνται, «αν παίζαμε σε ουδέτερο γήπεδο τα πράγματα ίσως να ήταν πολύ διαφορετικά».

Η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα δεν ήταν εύκολη. Οι δύο επιβλητικές νίκες επί του Άρη στο ΣΕΦ γέμισαν με αισιοδοξία, αλλά οι εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη γρήγορα την πήραν πίσω. Ο Παναθηναϊκός έκανε πλάκα στον ΠΑΟΚ παρά τα προβλήματά του.

Η ώρα των τελικών όμως ήταν διαφορετική. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε καθολικά ανώτερος, πνευματικά και αγωνιστικά. Παραμονή του τρίτου τελικού ο Σφαιρόπουλος διακρίνει χαλαρότητα, σταματά την προπόνηση, «τι κάνετε; Είστε πρωταθλητές και δεν το ξέρω; Ακόμη δεν είστε πρωταθλητές».

Το 3-0 ήταν δίκαιο, αλλά όχι εύκολο όπως θεωρούν πολλοί.

Η σεζόν έκλεισε ιδανικά.

Η σεζόν έκλεισε όπως ξεκίνησε και όχι διαφορετικά όπως πολλοί ισχυρίζονται.

Η σεζόν έκλεισε με κόσμο στο ΣΕΦ όπως και στις 9/10/14. Μόνο που 8 περίπου μήνες μετά αυτός ο κόσμος αλάλιαζε από χαρά και όχι από οργή, από περηφάνια γιατί πολύ απλά…

… ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει ποτέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα