Ποιος Μέσι; Ο Πίρλο!

Αντώνης Σαούλης
Ποιος Μέσι; Ο Πίρλο!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal βρίσκει πέντε λόγους που ο Πίρλο είναι καλύτερος από τον Μέσι. Και δεν χωράνε αμφισβήτηση. Ούτε από τον ίδιο τον Αργεντινό.

Είναι αργός. Δυνατό δεν τον λες. Αλμα δεν έχει. Το ακόμα πιο εκπληκτικό με την περίπτωσή του είναι ότι γινόταν καλύτερος και ανέβαινε στην εκτίμηση του κόσμου όσο μεγάλωνε. Πλέον είναι 36. Τα σπριντ του μέσα στο 90λεπτο είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Αλλά δε τα έχει ανάγκη. Το ποδοσφαιρικό του IQ είναι τέτοιο που κατά ένα μαγικό τρόπο, βρίσκεται πάντα στην σωστή θέση στην σωστή στιγμή.

Οσο για το όταν έχει την μπάλα στα πόδια; Μεταμορφώνεται σ' έναν πραγματικό μαέστρο. Δεν θα ψάξει την σόλο παράσταση. Θέλει να παίξει και ν' αναδείξει την ομάδα. Ενα κοντρόλ και μια πάσα (ή κάθετες η 40αρες μπαλιές που αλλάζουν όλο το παιχνίδι). Οταν θα θελήσει να παίξει σόλο θα το κάνει όταν θα χρειαστεί να στήσει την μπάλα γύρω από την περιοχή. Εκεί οι τερματοφύλακες είναι στο έλεος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ GAZZETTA WEEKEND JOURNAL!

Ναι, ο Λίο Μέσι είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Μπορεί ν' αλλάξει μόνος του την ροή ενός αγώνα. Αναγκάζει όλη την αντίπαλη να προσαρμοστεί πάνω του. Αν μπορέσει θα τους περάσει όλους. Εναν, έναν. Αν δεν μπορέσει θα βρει τρόπο να περάσει την μπάλα στους συμπαίκτες. Ο Αργεντινός είναι ο καλύτερος. Αλλά το gazzetta.gr βρίσκει μερικούς λόγους για να σταθεί σε αυτόν τον μεγάλο. Τον Ανδρεα Πίρλο.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Και ο Μέσι βάζει φάουλ με απευθείας εκτελέσεις. Αλλά αυτά του Πίρλο είναι άλλο πράγμα. Εχει βάλει με όλους τους τρόπους. Με εσωτερικό φάλτσο, με εξωτερικό φάλτσο. Με την μπάλα να περνάει κάτω από το τείχος. Πάνω από αυτό. Προσπαθώ να θυμηθώ φάουλ με το εξωτερικό του Μέσι και δεν μπορώ. Κι όσο θυμάμαι την φάτσα του Χαρτ στο πρόσφατο Μουντιάλ που δεν μπορεί να καταλάβει που πάει η μπάλα από το «άρρωστο» φάουλ του Πίρλο, τόσο θεωρώ πως ο Ιταλός είναι ο καλύτερος σε αυτόν τον τομέα την συγκεκριμένη στιγμή.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

Είπαμε για τον Μέσι. Σκοράρει όπως θέλει. Τους περνάει όπως θέλει. Αλλά ο Πίρλο κάνει τόσα πολλά πράγματα δίχως την μπάλα. Είναι ο παίκτης που ενώνει την άμυνα με την επίθεση. Που πρέπει να προστατεύσει το δικό του μισό και να δημιουργήσει για το άλλο μισό. Κι όλα αυτά τα κάνει σε πολύ καλό βαθμό. Και είναι 36... Οχι όπως ο Μέσι.

ΕΧΕΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Εδώ μπορεί να το πάρει και να του το τρίψει στα μούτρα. Αν κάπου έχει αποτύχει ο Μέσι είναι με την Εθνική του ομάδα. Παρά το γεγονός ότι είχε κι έχει συμπαίκτες πυρηνικά όπλα εντούτοις ακόμα δεν τα έχει καταφέρει. Σε αντίθεση με τον Πίρλο που το πέτυχε με την Ιταλία. Μέσα στην Γερμανία και στο Βερολίνο (όπου θα διεξαχθεί ο τελικός). Αναδείχθηκε σε τρία διαφορετικά παιχνίδια εκείνου του Μουντιάλ πολυτιμότερος του αγώνα. Εκανε μάγκα τον Γκρόσο με την κάθετη που του έβγαλε στον ημιτελικό με την Γερμανία. Κι έβαλε και πέναλτι στον τελικό...

ΕΧΕΙ ΣΤΥΛ

Θυμάσαι τα πουά κοστούμια του Λίο όταν πήγαινε στις εκδηλώσεις της Χρυσής Μπάλας... Και μετά βλέπεις τον Πίρλο. ΟΚ, Ιταλός και στυλ είναι όπως λέμε γιαούρτι με μέλι. Και ο... Ανδρέας δεν θ' αποτελούσε εξαίρεση. Εδώ δεν υπάρχει σύγκριση. Εδώ υπάρχει διαφορά αιώνων. Και ο Πίρλο μπορεί να καμαρώνει γι' αυτό.

ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΕΡΝΑΜΠΕΟΥ

Οι φίλαθλοι της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυστηροί. Απαιτητικοί. Σπάνια θα χειροκροτήσουν αντίπαλο. Το έκαναν με τον Ροναλντίνιο όταν ο Ρόνι έδωσε το δικό του σόου μέσα στο Μπερναμπέου. Το έκαναν και με τον Πίρλο στην φετινή ρεβάνς. Κι όχι απλά τον χειροκρότησαν. Κανονικό standing ovation και μάλιστα σε παιχνίδι που ο Ιταλός ήταν κακός! Οταν στο κάνουν και σένα Μέσι, έλα να μας την πεις...

Λίγο πριν το τελικό του Βερολίνου ο Πίρλο έχει κερδίσει το respect Ολων. Με την κλάση του. Με το γεγονός ότι είναι τόσο σημαντικός για το παιχνίδι ενώ την περισσότερη ώρα περπατάει. Που ακόμα κι ενώ παίζει στο κέντρο στα δύσκολα όλοι θα κοιτάξουν αυτόν. Στα 36 του έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει τον μύθο του. Οπως το έκανε ο Ζιντάν όταν στα 34 του πήρε μια Γαλλία και την έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ (κόντρα στον Πίρλο) κι εκτελούσε α λα Πανένκα πέναλτι στον Μπουφόν... Ο Πίρλο είναι μύθος. Στο Βερολίνο έχει την ευκαιρία να τον γιγαντώσει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα