Οι 10 καλύτεροι που δεν έχουν κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ

Αντώνης Σαούλης
Οι 10 καλύτεροι που δεν έχουν κατακτήσει Τσάμπιονς Λιγκ

bet365

Εσπαγαν ρεκόρ. Ηταν παικταράδες. Οι ομάδες τους ήταν από τις καλύτερες. Κι όμως δεν κατάφεραν ποτέ να σηκώσουν την κούπα με τ' αυτιά. Αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ. To Gazzetta Weekend Journal επιλέγει τα πιο τρανταχτά ονόματα...

Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή. Αδική. Να έχει σηκώσει Τσάμπιονς Λιγκ ο Γκόραν ο Πάντεφ και ο Ζλάταν να μην την έχει πλησιάσει. Να είναι στην 11αδα και στην απονομή ο Φάμπιο -Νίκος Οικονομόπουλος- Κοεντράο και ο Φάμπιο Καναβάρο να μην ξέρει πως είναι η συγκεκριμένη κούπα.

Ναι υπάρχουν όχι απλά καλοί παίκτες αλλά παικταράδες που αγωνίζονταν σε εξαιρετικές ομάδες οι οποίες είχαν ως στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά εν τέλει δεν κατάφεραν να το σηκώσουν ποτέ. Και το gazzetta.gr ξεχώρισε δέκα... τοτέμ του ποδοσφαίρου που μπορεί να έχουν κατακτήσει τα πάντα αλλά ποτέ στην καριέρα τους Τσάμπιονς Λιγκ. Παρεμπιπτόντως τέτοιος είναι και ο Τζίτζι Μπουφόν. Ο οποίος είχε αγωνιστεί σε τελικό (αυτόν κόντρα στην Μίλαν) αλλά η Γιουβέντους τον έχασε στα πέναλτι.

ΕΡΙΚ ΚΑΝΤΟΝΑ

Για πέντε χρόνια ήταν ο απόλυτος ηγέτης της Γιουνάιτεντ. Ηταν ο άνθρωπος ο οποίος την έκανε πραγματικά μεγάλη ομάδα (μαζί φυσικά με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον). Με αυτόν επέστρεψε στους τίτλους στην Αγγλία αλλά χωρίς αυτόν η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 1999 στον απίστευτο τελικό της Βαρκελώνης. Ο Καντονά είχε φύγει από το Μάντσεστερ δύο χρόνια πριν. Δίνοντας την φανέλα με το «7» στον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο οποίος ήταν αυτός ο οποίος εκτέλεσε και τα δύο κόρνερ σ' εκείνον τον τρελό τελικό...

ΛΟΤΑΡ ΜΑΤΕΟΥΣ

Μιας κι αναφερθήκαμε στον τελικό της Βαρκελώνης, πρέπει να μείνουμε στον Λόταρ Ματέους. Το βλέμμα του Γερμανού, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 80', την στιγμή της ισοφάρισης είναι το «δεν θα το πάρω ποτέ αυτό το καταραμένο». Ο Ματέους είχε χάσει κι άλλον τελικό το 1987 από την Πόρτο. Ο Γερμάνος μέσος κατάφερε να κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του (η λίστα με τα τρόπαια είναι αμέτρητα) αλλά ποτέ το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ GAZZETTA WEEKEND JOURNAL!

ΠΑΒΕΛ ΝΕΤΒΕΝΤ

Θα είναι παρών στον τελικό του Βερολίνου. Ως μέλος του συμβουλίου της Γιούβε. Ελπίζει να το κατακτήσει έστω και φορώντας κοστούμι. Γιατί με σορτσάκι κι εξάταπα δεν τα κατάφερε. Κυρίως με την Γιουβέντους με την οποία είχε φτάσει έως τον τελικό του Μάντσεστερ. Πάντα άτυχος. Οπως στο Γιούρο του 1996 (έχασε τον τελικό με το «χρυσό γκολ») και σ' αυτό του 2004 (τραυματίστηκε στον ημιτελικό με την Ελλάδα)

ΠΑΤΡΙΚ ΒΙΕΪΡΑ

Ω ναι. Ο Τζόναθαν Γκρίνινγκ όχι μόνο κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Γιουνάιτεντ το 1999 (ήταν στην 18αδα του τελικού) αλλά είχε πάρει και το τρεμπλ. Και όταν ο Πατρίκ Βιεϊρά θα γίνει παππούς θα έχει να λέει στα εγγόνια του για την καριέρα που είχε (σε Αρσεναλ, Γιουβέντους, Ιντερ) αλλά δεν θα τους πει ποτέ για το πως είναι η κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ από κοντά. Κάτι τέτοια βλέπεις και πέφτεις σε κατάθλιψη.

ΦΑΜΠΙΟ ΚΑΝΑΒΑΡΟ

Με όλο το σεβασμό ρε τίμιε Φινλανδέ, Σάμι Χίπια αλλά έβλεπες τα τρένα να περνάνε στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Κι όμως το σήκωσες το... τιμημένο. Και ο Φάμπιο Καναβάρο ίσως το καλύτερο στόπερ τα τελευταία 30 χρόνια στο ποδόσφαιρο ακόμα αναρωτιέται τι έκανε λάθος στην καριέρα του και δε το κατάφερε. Τουλάχιστον σήκωσε το Μουντιάλ ως αρχηγός της Ιταλίας.

ΜΙΚΑΕΛ ΜΠΑΛΑΚ

Το ότι δεν έχει πέσει ακόμα στα ναρκωτικά, παραμένει στην σφαίρα του ανεξήγητου. Ο Μίκαελ Μπάλακ έχασε τελικό επειδή ο Ζιντάν έβαλε το γκολ του αιώνα. Ο Μίκαελ Μπάλακ έχασε τελικό επειδή ο Τέρι γλίστρησε στο πέναλτι. Ο Μίκαελ Μπάλακ δεν πέρασε τελικό επειδή ο διαιτητής στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα αγνόησε τρία πέναλτι. Ε πως να πάρεις Τσάμπιονς Λιγκ ρε Μπάλακ. Ακατάλληλος για ποδαρικό.

ΡΟΥΝΤ ΦΑΝ ΝΙΣΤΕΛΡΟΪ

Ηταν ο μόνος που πήγε ν' απειλήσει τον Ραούλ όσον αφορά τα γκολ στο Τσάμπιονς π.Μ.Ρ. (σ.σ. προ Μέσι, Ρονάλντο). Ο Ολλανδός ήταν ότι πιο αξιόπιστο στο σκοράρισμα. Αλλά πέντε χρόνια στην Γιουνάιτεντ κι άλλα τέσσερα στην Ρεάλ δεν. Συνολικά εννιά χρόνια στις δύο τοπ ομάδες εκείνης της περιόδου και δεν μπόρεσε να παίξει ούτε σε τελικό...

ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Τιμής ένεκεν πρέπει να του κάνει συμβόλαιο η ομάδα που θα κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ για να το σηκώσει. Ο άνθρωπος έχει κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων (με την Μπαρτσελόνα), το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (με την Ιντερ), το Παγκόσμιο Κύπελλο (δις) αλλά Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει. Ουσιαστικά αφού δεν το πήρε με την Ρεάλ των Γκαλάκτικος δεν γινόταν να το πάρει ποτέ.

ΝΤΕΝΙΣ ΜΠΕΡΓΚΑΜΠ

Ολλανδός δεν είσαι; Τι να περιμένεις. Ο Κλάρενς Σέεντορφ δεν ξέρουμε τι έκανε και ξέφυγε και πήρε Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις διαφορετικές ομάδες. Εσύ όμως Μπέργκαμπ κόλλησες στην Αρσεναλ και δεν τα κατάφερες. Δεν τα κατάφερες όμως ούτε με τον Αγιαξ. Γενικά δεν τα κατάφερες. Αλλά ποιος Ολλανδός μπορείς να πεις ότι τα κατάφερε...

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ

ΟΚ, Ζλάταν έχεις ακόμα 2-3 σεζόν μέχρι να βγεις από την συγκεκριμένη λίστα. Πάρε τον Ρονάλντο στην Παρί, ψήσε και τον Μέσι... Ε τι διάολο λογικά θα το πάρεις. Για την ώρα πάντως έχεις παίξει σε Αγιαξ, Γιουβέντους, Ιντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Παρί (και με όλες αυτές στο Τσάμπιονς Λιγκ) αλλά την κούπα δεν την έχεις σηκώσει. Σε αντίθεση με την μύτη σου...

 

Τελευταία Νέα