#TreeChallenge: Το μήνυμα των ποδοσφαιριστών για το περιβάλλον!

Θάνος Σαρρής
#TreeChallenge: Το μήνυμα των ποδοσφαιριστών για το περιβάλλον!

bet365

Ο Σάκης Παντελιάδης έβαλε τον... σπόρο για ένα νέο challenge στα Social Media, που στέλνει μήνυμα για το περιβάλλον! Ο αμυντικός του Λεβαδειακού μιλάει στο Gazzetta Weekend για το #TreeChallenge και καλεί όλον τον κόσμο να φυτέψει ένα δέντρο!

Τα Social Media καταλαμβάνουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, της καθημερινότητας. Για αρκετό κόσμο έχουν εξελιχθεί σε μια παράλληλη, ψηφιακή πραγματικότητα. Για αρκετούς αθλητές δε, μέσο προβολής των επιδόσεών τους. Ο Σάκης Παντελιάδης αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό, να παρακινήσει τους συναθλητές του και όλο τον κόσμο να κάνουν κάτι απλό, με πολύ μεγάλο συμβολισμό: Να φυτέψουν ένα δέντρο!

Ο αμυντικός του Λεβαδειακού, ο οποίος αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΠ και έχει το ρόλο του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων σκέφτεται πάντα διαφορετικά, έχοντας προχωρήσει και σε δράσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς σκοπός του δεν είναι η προβολή. Ήταν από τους εμπνευστές της ποδοσφαιρικής γιορτής αλληλεγγύης που διοργανώθηκε τον Μάιο στη γενέτειρά του, την Κατερίνη, στην οποία συγκεντρώθηκαν παίκτες από όλη την Ελλάδα.

Τα έσοδα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη μεταξύ επίλεκτων ποδοσφαιριστών από την Κατερίνη και την μεικτή της Super League διατέθηκαν για την ενίσχυση του ιδρύματος Βενιαμίν, για τον Γιώργο Ιωαννίδη και για το ειδικό σχολείο Κατερίνης. Ήταν μια πρωτοβουλία που έδειξε τον δρόμο και αναμένεται να γίνει θεσμός. Ο Παντελιάδης όμως δεν έμεινε εκεί.

Παρακολουθώντας την καθημερινότητα των Social Media, ξεκίνησε να δουλεύει στο μυαλό του διαφορετικές ιδέες. «Αναλογιζόμουν ότι κάνουμε πράγματα για να διασκεδάζουμε στα Social Media, κάνουμε διάφορα challenges και σκεφτόμουν εδώ και καιρό το πώς μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε για να αφήσουμε και κάτι πίσω», λέει στο Gazzetta Weekend Journal.

Κι έπειτα ήρθε το καλοκαίρι. Και τα δάση έγιναν στάχτη. Ο Αμαζόνιος παραδόθηκε στις φλόγες, το ίδιο και η Σιβηρία. Και λίγες μέρες μετά οι πυρκαγιές χτύπησαν ξανά και τη χώρα μας. «Με αφορμή τις πυρκαγιές και ιδιαίτερα εκείνη που ξέσπασε στην Εύβοια μου ήρθε η ιδέα για το #ΤreeChallenge. Ο πρώην συμπαίκτης και φίλος μου Τάσος Τσοκάνης, είναι από εκεί. Μιλούσαμε τις μέρες εκείνες και έπαιρνε φωτιά το χωριό του και της συζύγου που ήταν δίπλα. Με ταρακούνησε αυτό, γιατί τον έπαιρνα τηλέφωνο να δω πώς πάνε τα πράγματα και μιλούσε λαχανιασμένος, όπως τα βλέπεις στις ταινίες που τρέχουν για να δώσουν μάχη με τις φλόγες. Με προβλημάτισε πολύ και μια μέρα ενώ καθόμουν, το σκέφτηκα. Ήθελα πολύ να το κάνω. Έφτιαξα το βίντεο και το κρατούσα, σκεφτόμουν αν θα το δημοσιεύσω ή όχι. Τελικά το πήρα απόφαση».

Ο Παντελιάδης προκάλεσε μια σειρά από φίλους του, αρκετοί εκ των οποίων ποδοσφαιριστές. Και το challenge έχει ξεκινήσει να παίρνει διαστάσεις! «Ήδη ο Γιώργος Μπαντής το έχει κάνει και από τα παιδιά που έχω προκαλέσει, οι περισσότεροι αν δεν το έχουν κάνει ήδη θα το κάνουν. Υπάρχει όμως και πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Δεν το περίμενα ότι θα ευαισθητοποιηθούν τόσο». Οι ποδοσφαιριστές άλλωστε έχουν πάρα πλύ κοινό στα Social Media και όπως τονίζει στο Gazzetta.gr ο Παντελιάδης, μπορούν να εκμεταλλευτούν την προβολή τους για το καλό όλων.«Σίγουρα. Γιατί πρέπει να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Και από τη στιγμή που είμαστε ποδοσφαιριστές και στην ουσία βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, κάποιες φορές πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε και για το καλό όλων. Γιατί όλα αυτά μπροστά μας τα βρίσκουμε».

Άλλωστε, δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι να περάσει το μήνυμα στον κόσμο. «Εγώ γι' αυτό προκάλεσα πολλούς από την αρχή αλλά έβαλα και παιδιά που δεν είναι στο ποδόσφαιρο, γιατί είναι κάτι που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Το ξεκίνησα με ποδοσφαιριστές φίλους μου και έχουν και τις ίδιες αντιλήψεις με εμένα. Και άφησα κάποιους έξω γιατί ξέρω ότι αυτοί που προκάλεσα θα τους προκαλέσουν. Αλλά πιστεύω ότι αξίζει να το κάνει όλος ο κόσμος. Σκοπός είναι να τελειώσει αυτό κάποια στιγμή και να έχουμε πει ότι έχουν γίνει τόσα πολλά, ότι έχουν φυτευτεί πολλά δέντρα. Και όχι μόνο λόγω πυρκαγιών. Είδαμε στο video του Μπαντή, που καταστρέφεται στις σκουριές η φύση για δήθεν επενδύσεις. Εκεί ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Είναι πολύ σημαντικό γιατί ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο στις Σκουριές».

Στην εποχή της κρίσιμης μάχης για το περιβάλλον δεν περισσεύει κανείς. Και δεν αρκεί ένα «pray» στο Facebook, ένα θλιμμένο προσωπάκι και ένα like. ««Πιστεύω ότι καλώς ή κακώς όταν είμαστε σπίτι μας, αισθανόμαστε ότι όλα είναι καλά. Και ανάβει μια πυρκαγιά ή συμβαίνει οποιαδήποτε άλλη τραγωδία πολύ μακριά και πολλές φορές το σκεφτόμαστε και ανεβάζουμε "pray" στο Facebook. Αλλά στην ουσία έτσι δεν βοηθάμε κάποιον. Το αγνοούμε συχνά γιατί το πρόβλημα δεν χτύπησε τη δική μας πόρτα. Αλλά έλα που το συγκεκριμένο με τις πυρκαγιές έμμεσα χτυπάει και την πόρτα μας..».

Ο χρόνος τελειώνει. Φυτέψτε ένα δέντρο, ακόμα κι αν δεν το ποστάρετε σε video!

 

Τελευταία Νέα