Δημήτρη μου, Δημήτρη μου…

Σταύρος Σουντουλίδης
Δημήτρη μου, Δημήτρη μου…

bet365

Η... ποδοσφαιρομάνα Κατερίνη καμαρώνει για ένα ακόμη άξιο τέκνο της και το G-Weekend γράφει για τον Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος σε μια δύσκολη εποχή για τους νταμπλούχους Ελλάδας κέρδισε μια θέση στις «ασπρόμαυρες» καρδιές.

Η... ποδοσφαιρομάνα Κατερίνη και οι γύρω περιοχές της «κατέβασαν» ολόκληρη αποστολή στην «Πρώτη γιορτή αλληλεγγύης» που πήρε σάρκα και οστά στα τέλη του περασμένου Μαΐου και όσοι βρέθηκαν εκεί έχουν να λένε για τον χαρακτήρα των περισσοτέρων παιδιών που κλωτσάνε το τόπι στα μέρη μας.

Ένας από τους πολλούς Κατερινιώτες που μαζεύτηκαν για μια γιορτή αλληλεγγύης ήταν κι ο Δημήτρης Γιαννούλης, που μαζί με τους «πρεσβύτερους» Στέλιο Μαλεζά και Αλέξανδρο Τζιόλη, αλλά και τους σχεδόν συνομήλικους, Γιάννη Μυστακίδη, Λάζαρο Λάμπρου, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, αδερφούς Χατζηδίμπα άφησαν κάποια στιγμή τα Πιέρια Όρη και βρέθηκαν στο Θερμαϊκό Κόλπο και την Τούμπα.

Η απόσταση που χωρίζει την Κατερίνη από τη Θεσσαλονίκη είναι μόλις 70 χλμ και η σύνδεση της πόλης με τον ΠΑΟΚ ξεκινάει από την εποχή που ο Γιώργος Παντελάκης έδινε 6,5 εκατομμύρια δραχμές για να αποκτήσει τον Γιώργο Κωστίκο από τον Πιερικό. Μιλάμε για λεφτά πριν από 40 και χρόνια…Ο εκ Τασκένδης επιθετικός, ήδη διεθνής με τον Πιερικό (!),ήρθε στην Τούμπα χάρη στην επιμονή του τότε εφόρου, Νίκου Βεζυρτζή, πέτυχε 97 γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα (5ος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ) και πλέον υπηρετεί τον σύλλογο ως επικεφαλής του τμήματος scouting.

Πρόσφατα άκουγα τον πρώην στράικερ του «Δικεφάλου», στο σχόλιο του αγώνα ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός στο PAOK TV, να «στάζει μέλι» για τον συντοπίτη του και θυμήθηκα ότι έχει κάθε δίκιο να καμαρώνει και να κορδώνεται για τα κατορθώματά του. Βλέπετε, είχε δει τον μικρό όταν ακόμη έπαιζε ως αριστερός χαφ στο Βατανιακό, ομάδα της περιοχής στην οποία πρόεδρος ήταν ο πατέρας του δηλωμένου και… σεσημασμένου ΠΑΟΚτσή, Κυριάκου Παπαδόπουλου!

Πριν από πέντε χρόνια η Κ19 έδωσε ένα φιλικό παιχνίδι και ο 18χρονος, τότε, Γιαννούλης ξεχώρισε από τα υπόλοιπα παιδιά του Βατανιακού. Δεν έφταναν όμως τα καλά λόγια του Γιώργου Κωστίκου και του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου, οι εκθέσεις και οι αναλύσεις των ανθρώπων της οικογένειας του ΠΑΟΚ, για να τον αποκτήσει από την ομάδα της Πιερίας. Η επιμονή του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, Θόδωρου Ζαγοράκη, ο οποίος εκείνο το διάστημα ήταν σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, ήταν αυτή που «ξεκλείδωσε» τη μεταγραφή. Ο Ζαγοράκης επέμενε ότι «δεν πρέπει να χαθεί ο πιτσιρικάς» και πέντε χρόνια μετά θα πρέπει κι αυτός με την σιερά του να νιώθει απόλυτα δικαιωμένος. Ο Γιαννούλης αποκτήθηκε τον Ιανούριο του 2014 και το καλοκαίρι της ίδας χρονιάς παραχωρήθηκε ως δανεικός στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον Πιερικό. Στο…σχολείο της Football League συμπλήρωσε 28 συμμετοχές αγωνιζόμενος κυρίως ως αριστερό εξτρέμ και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Επόμενος σταθμός στο… αγροτικό του ήταν η Βέροια. Εκεί, με απόφαση του Γιώργου Γεωργιάδη «έθαψε» μέσα του τον εξτρέμ κι αναγεννήθηκε ως μπακ. Χωρίς καλά, καλά να γνωρίζει τη θέση, έκανε 26 συμμετοχές με απόδοση που του χάρισε τον τίτλο του κορυφαίου «Rookie» της σεζόν για τη Super League και μαζί το δικαίωμα να διεκδικήσει την ευκαιρία του στον ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα δεν πήρε τα παιχνίδια που προσδοκούσε κι έτσι Ιανουάριο 2017 έφυγε πάλι δανεικός στην Κύπρο και την Ανόρθωση, όπου έπαιξε σε οκτώ αγώνες.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς μετακόμισε στην Αθήνα και τον Ατρόμητο. Στον ενάμιση χρόνο στο Περιστέρι καθιερώθηκε ως ένα από τα καλύτερα μπακ στην Ελλάδα, σε 54 αγώνες μέτρησε 14 ασίστ, κλήθηκε κι έκανε ντεμπούτο στην Εθνική, ενώ κίνησε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων, που σημείωσαν το όνομά του στις μεταγραφικές λίστες τους.

Το πρώτο «κρας τεστ» για τον Γιαννούλη ήταν ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας, όπου ελλείψει του λαβωμένου αρχηγού, Αντρέ Βιεϊρίνια, πήρε άριστα ως βασικός προσθέτοντας το δεύτερο μετάλλιο καριέρας, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε μια ονειρεμένη για τον ίδιο και τον σύλλογο περίοδο.

Ο συντάκτης του «who is who» του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε γράψει τον περασμένο Ιανουάριο στο «come back» του στη Θεσσαλονίκη: «Από σήμερα, ο Γιαννούλης είναι και πάλι στην Τούμπα για να μείνει και να γίνει ακόμα καλύτερος», λες και γνώριζε τα μελλούμενα.

Όντως, ο γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου του 1995, αριστεροπόδαρος άσος όχι απλά έμεινε και έγινε καλύτερος, αλλά ανάγκασε δύο φορές τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ να απαντήσουν αρνητικά στις προτάσεις -μια το χειμώνα και μία το καλοκαίρι- της Ρεν. Το πρέσινγκ των Γάλλων ήταν ασφυκτικό την περασμένη Δευτέρα, τελευταία μέρα των μεταγραφών, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» αρνήθηκαν τα 3-3,5 εκατομμύρια ευρώ για τον 24χρονο μπακ ο οποίος στα πρώτα έξι επίσημα ματς της σεζόν 2019-20 μετράει ένα γκολ και τρεις ασίστ σε 540 λεπτά συμμετοχής. Καθόλου άσχημα…

Με τις εμφανίσεις του ο Κατερινιώτης αμυντικός επέστρεψε στην εθνική Ανδρών και κυρίως (απ)έδειξε ότι μπορεί να «υπηρετήσει» τα «θέλω» του Αμπέλ Φερέιρα. Στο πρόσωπο του ο Πορτογάλος τεχνικός βρήκε ένα ολοκληρωμένο φουλ-μπακ, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει με επιτυχία το επιθετικό σύστημα ανάπτυξης των «ασπρόμαυρων», που μετατρέπουν το κλασικό 4-4-2 σε 3-4-2-1, σε φάση επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ψάχθηκε στη μεταγραφική αγορά για να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή για το αριστερό άκρο της άμυνας του, γι’ αυτό το λόγο έφερε τον Φάμπιο Κοεντράο στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο όσο περνούσαν τα παιχνίδια ο Γιαννούλης έβρισκε τα πατήματά του στο γήπεδο, αποκτούσε ρυθμό και κάπως έτσι «έκοψε» κάθε κουβέντα περί απόκτησης ενός αριστερού μπακ, αν και ο Φερέιρα επέμενε ότι ο εσωτερικός ανταγωνισμός θα τον έκανε ακόμη καλύτερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα