Ψηφίζουμε... πίτες δαγκωτό! (vid)

Ψηφίζουμε... πίτες δαγκωτό! (vid)

bet365

H Kυριακή των εκλογών είναι μια μέρα γεμάτη τρέξιμο για τους υποψηφίους και ο Άκης Πετρετζίκης μέσα από το Weekend κάνει τις προτάσεις του για να μην μείνουν νηστικοί!

Οι πολιτικοί συνηθίζουν να λένε πως η μέρα των εκλογών «είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας». Είναι οι κλισέ δήλωση που κάνουν κάθε φορά που βλέπουν μπροστά τους μικρόφωνα έχοντας βγει από το εκλογικό τμήμα που άσκησαν το δικαιωμά τους. Πέρα όμως από γιορτή, είναι και μια δύσκολη μέρα για τους χιλιάδες υποψηφίους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Είτε έχει να κάνει με την Ευρωβουλή, είτε με ένα μεγάλο δήμο όπως αυτοί της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, είτε με ένα... απομακρυσμένο χωριό στα άκρα της χώρας, το άγχος είναι μεγάλο. Φτάνει στο φινάλε της μια μακρά προεκλογική περίοδος, αλλά παράλληλα έφτασε για όλους και η «πιο μεγάλη μέρα του πολέμου». Είναι η μέρα τους. Αυτή που είτε θα τους... στείλει στα ουράνια μέσω της εκλογής, είτε θα τους επιφυλάσσει μια δυσάρεστη συνέχεια.

Από την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες στις 7 το πρωί, έως την ώρα που θα σφραγιστούν στις 7 το βράδυ το... τρέξιμο καλά κρατεί. Πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι, καφενείο-καφενείο για τον... τελευταίο σταυρό. Που καιρός για ξεκούραση; Που καιρός για φαγητό στο μεσημεριανό Κυριακάτικο τραπέζι; Κάτι στα... όρθια και φύγαμε.

Με σεβασμό στον αγώνα τους, το G-Weekend και το www.akispetretzikis.com φροντίζουν ακόμη και αυτό το «στα πεταχτά» φαγητό, να είναι κάτι νόστιμο και φυσικά κάτι που θα τους διατηρήσει όλη την μέρα σε καλή κατάσταση. «Τα φέραμε από δω, τα φέραμε από κει» που λένε και οι αδερφοί Κατσιμίχα και πήραμε την απόφαση. Κυρίες και Κύριοι υποψήφιοι η πρόταση μας είναι πίτες. Δαγκωτό πίτες.

Εύκολες, νόστιμες και ο κάθε υποψήφιος μπορεί και να τις μεταφέρει μαζί του και να βρίσκει την ευκαιρία να... τσιμπολογάει σε κάποια στιγμή χαλάρωσης από την μάχη του ψήφου. Ο Άκης Πετρετζίκης δεν φείδεται προτάσεων. Ακόμη και γλυκιά πίτα παίζει. Ίσως για να γλυκαθούν όσοι στο τέλος της βραδιάς δεν καταφέρουν να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν.

Γλυκιά κολοκυθόπιτα. Πεντανόστιμη, εύκολη. Θέλει τον χρόνο της για να ψηθεί, αλλά αυτό μπορείτε να το κάνετε από το βράδυ του Σαββάτου, ώστε να περάσουν και πιο δημιουργικά οι ώρες γεμάτες άγχος.

Βέβαια δεν αφήνουμε στην άκρη και την κλασσική τυρόπιτα. Άλλωστε το μεσημέρι για να... κρατηθείς γερά και να βγει όλο το δύσκολο υπόλοιπο μέρας χρειάζεται κάτι ασφαλές. Η τυρόπιτα λοιπόν μπορεί να δώσει την λύση της. 15 μερίδες βγάζει η πρόταση του www.akispetretzikis.com οπότε δεν θα χορτάσεις μόνο εσύ, αλλά μπορείς να κεράσεις κι όλα τα μέλη του συνδυασμού. Ή ακόμη καλύτερα να αράξεις με το ταψάκι έξω από το εκλογικό τμήμα και να κερνάς τους ψηφοφόρους. Έτσι μια γλυκιά «δωροδοκία», αλλά απολύτως νόμιμη.

Αυτά λοιπόν. Καλή σας όρεξη, καλό... βόλι στην κάλπη και καλά αποτελέσματα για όλους. Έστω κι αν αυτό είναι αδύνατο. Τουλάχιστον θα σας μείνει η απόλαυση της πίτας.


 

Τελευταία Νέα