Πόσο expert είσαι στο Κύπελλο Ελλάδας; (Quiz)

Πόσο expert είσαι στο Κύπελλο Ελλάδας; (Quiz)

bet365

Το G-Weekend, σε προκαλεί να τεστάρεις τις γνώσεις σου, μέσα από 30 ερωτήσεις, με στόχο εσύ να θυμηθείς γεγονότα που σημάδεψαν τη διοργάνωση και εμείς να διαπιστώσουμε το πόσο καλά γνωρίζεις την ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από… σαράντα κύματα έχει περάσει ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας, που φέτος συμπληρώνει 87 χρόνια ζωής. Απ' όλα είχε ο «μπαχτσές» σ’ αυτή τη διαδρομή μέχρι και απονομή στο... κορώνα-γράμματα!

Στα πρώτα χρόνια το μειωμένο ενδιαφέρον οδήγησε στη διακοπή της διοργάνωσης από το 1933 έως το 1938, ακολούθησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η Κατοχή, ενώ και οι άγριες κόντρες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τη δεκαετία του ’60, οδήγησαν σε ματαίωση δύο τελικών!

Κάπως έτσι φτάσαμε τα δέκα χρόνια από τα 87 του θεσμού να μην υπάρχουν ποτέ. Και να ήταν μόνον αυτό. Από τις 76 φορές που διεξήχθη τελικός τις 75 απονεμήθηκε Κύπελλο. Το ένα έγινε... ετεροχρονισμένα, ενώ με το φετινό τελικό θα φτάσουμε τους δύο κατά τους οποίους δε θα υπάρχει παρουσία φιλάθλων, παρά μόνο ελάχιστων, μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Παρά τα όσα τραγελαφικά συνοδεύουν την ιστορία του δεύτερου τη τάξη θεσμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το κύπελλο παραμένει ένα τρόπαιο το οποίο έντεκα ομάδες έχουν στις τροπαιοθήκες τους.

Γι’ αυτό και το G-Weekend σε βάζει σε mood τελικού τεστάροντας τις γνώσεις σου, μέσα από 30 ερωτήσεις. Η μπάλα περνάει σε σας…

 

Τελευταία Νέα