Ένας... metal-ας παθιασμένος με την ιστορία του ΠΑΟΚ!

Ένας... metal-ας παθιασμένος με την ιστορία του ΠΑΟΚ!

bet365

Ο ηγέτης της σουηδικής metal μπάντας Tiamat, Johan Edlund μιλάει στο G-Weekend για την τρέλα του με τον ΠΑΟΚ, την Τούμπα, αλλά και την επιθυμία του να γράψει άλμπουμ για την ιστορία της Θεσσαλονίκης!

O Johan Edlund θεωρείται ως μια από τις πλέον αξιοσέβαστες φιγούρες στον χώρο του ακραίου ήχου και δη στο gothic metal/rock έχοντας κυκλοφορήσει με τους Tiamat μερικά από τα πλέον επιδραστικά άλμπουμ.

Η σουηδική μπάντα παίζοντας αρχικά συμφωνικό black metal, αλλά και death metal εξελίχθηκε στη δεκαετία του '90 με δουλειές όπως τα Clouds και Wildhoney τα οποία θεωρούνται αριστουργήματα στο συγκεκριμένο είδος.

Ο πολυπράγμων και κοσμογυρισμένος Johan Edlund πέρασε 13 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπου δέθηκε τόσο με την πόλη, όσο και με τον ΠΑΟΚ.

Ο Σουηδός μουσικός μίλησε για πρώτη φορά στο G-Weekend για ποδόσφαιρο εξηγώντας από που εκπορεύεται η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό που παρακολούθησε δια ζώσης στην Τούμπα, αλλά και στην προσπάθεια που γίνεται στον «Δικέφαλο». Ο Edlund μάλιστα εξέφρασε την άποψη πως δεν θα εκπλαγεί εάν ο ΠΑΟΚ φτάσει στο σημείο να διεκδικήσει το Europa League!

Πως ξεκίνησε το πάθος σου με τον ΠΑΟΚ;

«Απλά συνέβη. Έμαθα την ιστορία του ΠΑΟΚ από φίλους και πολύ γρήγορα αντιλήφθηκα την ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από τον σύλλογο».

Ξέρω πως ζούσες για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Πως και δεν έδειξες ενδιαφέρον για συλλόγους, όπως ο Άρης και ο Ηρακλής;

«Ένας από τους αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές στην Χάμαρμπι ήταν ο Κένεντι Μπακιρτσίογλου, ο οποίος αγωνίστηκε και στον Ηρακλή. Πίστευα πως θα μπορούσα να γίνω οπαδός του Ηρακλή, αλλά γρήγορα κατάλαβα πως ο Ηρακλής είναι περισσότερο ομάδα μπάσκετ και ακόμη περισσότερο στο βόλεϊ. Ο Άρης ασφαλώς ποτέ δεν αποτέλεσε επιλογή μου».

Πως βλέπεις την προσπάθεια που γίνεται από τον Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ;

«Νομίζω πως η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι άδικη απέναντι στον ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια και επίσης μου αρέσουν τα όπλα. Φανταστείτε να υπήρχε αίμα στα χέρια μας, καθώς πιστεύω πως στον ΠΑΟΚ υπάρχει σωστή αντίληψη σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, στον τρόπο που αντιμετωπίζει και μάχεται ενάντια στον ρατσισμό, τον σεξισμό, αλλά και στο πόσο βοηθάει τους συνανθρώπους μας. Είμαι κάπως διχασμένος, όπως ο δικέφαλος αετός».

Τι σημαίνει ΠΑΟΚ για σένα;

«Είναι κάπως περίεργο τώρα που κυριαρχούμε. Ο ΠΑΟΚ ήταν πάντα αουτσάιντερ. Είναι η ιστορία των Ελλήνων που επέστρεψαν από την τωρινή γεωγραφική θέση όπου βρίσκεται η Τουρκία. Κάπως έτσι συμβαίνει και με μένα. Όπως οι νομάδες, είμαι ένας Σουηδός που έζησε σε τρεις διαφορετικές πόλεις στη Γερμανία, 13 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τώρα μετακομίζω στον Καναδά. Σχετίζομαι πολύ με την ιστορία του ΠΑΟΚ».

Έχεις παρακολουθήσει αγώνες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα;

«Μόνο μια φορά κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήταν άγριες καταστάσεις. Είμαι όμως μεγάλος. Έχω δει τα περισσότερα παιχνίδια στα μπαρ του κέντρου στη Θεσσαλονίκη, γύρω από τον Άγιο Δημήτριο».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης στον ΠΑΟΚ;

«Ένας από τους λόγους που ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος αφορά την επίθεση του, όμως θα πρέπει να εκθειάσω και την άμυνα. Κρέσπο και Μάτος έχουν κάνει φοβερή δουλειά. Υπάρχει όμως και ο Πέλκας. Επίσης εύχομαι να αποθεραπευθεί σύντομα ο Βέρνμπλουμ και να πάρει ευκαιρία. Όλη η ομάδα τα πήγε περίφημα στη σεζόν που ολοκληρώνεται».

Πιστεύεις πως έχει έρθει ώρα για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να προκριθεί στους ομίλους του Champions League;

«Απολύτως. Είναι έτοιμοι για κάτι μεγάλο. Δεν θα εκπλαγώ όμως εάν φτάσει στο σημείο ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί μια διοργάνωση όπως είναι το Europa League».

Θεωρείς υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και την μουσική; Έχεις σκεφτεί να γράψεις κάτι με τους Tiamat που θα σχετίζεται με τον ΠΑΟΚ;

«Μόλις μου έδωσες μια ιδέα. Θα πρέπει να είναι όμως λίγο αφηρημένος. Ο δικέφαλος αετός και όλα αυτά. Έχω ήδη σχέδια για ένα άλμπουμ με την φανταστική ιστορία της Θεσσαλονίκης, του Αριστοτέλη, του Αγίου Παύλου, του Ατατούρκ και άλλα πολλά. Η απάντηση μου είναι καταφατική και ευχαριστώ το έφερες στο μυαλό μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα