Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: #The Artist (infographics-vid)

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: #The Artist (infographics-vid)

bet365

Ο Ολλανδός «καλλιτέχνης» του ΠΑΟΚ! O Nτιέγκο Μπίσεσβαρ ανανέωσε τον Ιανουάριο μέχρι το 2022 και αρχίζει να νιώθει «σαν στο σπίτι του» στη Θεσσαλονίκη. Το G-Weekend γράφει για την πιο cult φιγούρα των «ασπρόμαυρων» αποδυτηρίων.

Με πλούσια αθλητική παιδεία, τέτοια που του επιτρέπει με περίσσια άνεση να βάλει στην τηλεόραση και να παρακολουθήσει τον ημιτελικό του Wimbledon ή το φημισμένο «Γύρο της Γαλλίας», ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι με διαφορά η πιο ωραία φυσιογνωμία των «ασπρόμαυρων» αποδυτηρίων.

Παιδί του Άμστερνταμ, εκεί όπου βρέθηκαν από το Σουρινάμ ο γιγαντόσωμος πατέρας του, οδηγός λεωφορείων στα νιάτα του και φανατικός φίλος του ποδοσφαίρου, με τη μητέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’70, με το σπίτι του να απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα από το προπονητικό κέντρο του Άγιαξ, ουδέποτε ένιωσε άνετα με τη δοξασμένη φανέλα του «Αίαντα».

Πέρασε το κατώφλι των περίφημων Ακαδημιών του Άγιαξ, όπου παρέμεινε για πέντε χρόνια, ως το 1999, δυσκολευόμενος να καλουπώσει το ταλέντο του στις συγκεκριμένες απαιτήσεις των προπονητών του. Βρήκε το… λιμάνι του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο Ρότερνταμ. Στη Φέγενορντ ξεδίπλωσε το ταλέντο του, άρχισε να γίνεται γνωστός χωρίς όμως να αλλάξει συμπεριφορά και φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο. Εκεί γνωρίστηκε με τον Γκάρι Ροντρίγκες πολλά χρόνια πριν οι δρόμοι τους ανταμώσουν στην Τούμπα.

Μπορεί τα φλας να άστραφταν, οι εφημερίδες να έγραφαν το όνομά του, όμως ο ίδιος έχοντας από μικρός φιλοσοφήσει την κατάσταση, παρέμενε ο πλακατζής τύπος της παρέας, ο πατέρας που θα περάσει ένα ολόκληρο απόγευμα στο πάρκο παίζοντας στις κούνιες με τα παιδιά του.

Δε χωρά αμφιβολία, ο «Μπίσε» είναι ωραίος τύπος. Φιλικός, προσιτός, για πολλούς είναι ο ποδοσφαιριστής με τα ποιοτικότερα χαρακτηριστικά απ’ όλο το υπόλοιπο «ασπρόμαυρο» ρόστερ. Αφήστε, που είχε πέρσι και την πρώτη επιτυχία του ως... μάνατζερ, κερδίζοντας μόνος, στα επινίκια της κατάκτησης του δεύτερου Κυπέλλου, την επέκταση για ένα χρόνο του συμβολαίου του αρχηγού, Στέλιου Μαλεζά!

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε από… σπόντα πριν από τρία χρόνια. Ο Βλάνταν Ίβιτς άλλον είχε ως πρώτη επιλογή για τη θέση του, όμως όταν στο τραπέζι έπεσε (μέσω των ατζέντηδων του Χουμπ Στέφενς) το όνομα του, ο Σέρβος τεχνικός είπε, αμέσως, το «ναι». Μάλιστα ήταν ο πρώτος που δεν έδωσε σημασία, γιατί ήξερε τις ποδοσφαιρικές ικανότητές του, στην γκρίνια και τη μουρμούρα, «έχει παραπανίσια κιλά», «φοράει το εσωθερμικό για να τα κρύψει», έλεγαν στην Τούμπα τους πρώτους μήνες παρουσίας του.

Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλο, όπου σκόραρε και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος του γηπέδου, έμοιαζε να είναι η δικαίωση τους. Το γκολ που πέτυχε, α μα τη λήξη των εχθροπραξιών στην αερογέφυρα του Πανθεσσαλικού, παραμένει μέχρι και σήμερα «το αγαπημένο μου γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ». Στη Θεσσαλονίκη περνάει όμορφα, νιώθει ωραία, καμία σχέση με την Τουρκία, όπου οι παπαράτσι τον κυνηγούσαν στα night clubs της Κωνσταντινούπολης. Γι’ αυτό και μετά από ένα μόλις χρόνο στην Ελλάδα ήταν σίγουρος για το ποδοσφαιρικό μέλλον του. Προσωπικά τον είχα ακούσει να δηλώνει στο Χορστ της Ολλανδίας το καλοκαίρι του 2017 έτοιμο να υπογράψει συμβόλαιο «ακόμη και για δέκα χρόνια» προκειμένου όπως έλεγε «να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ».

Η συγκεκριμένη δήλωση δεν έγινε τυχαία, ούτε ήταν λόγια του… αέρα. Έγινε πράξη τον περασμένο Ιανουάριο, με τον Ολλανδό να υπογράφει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2022. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί και το δεύτερο συμβόλαιο του με τον «Δικέφαλο» θα είναι 34 ετών και θα έχει συμπληρώσει έξι χρόνια στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

«Τι μου αρέσει στον ΠΑΟΚ;», αναρωτήθηκε πριν απαντήσει σ’ έναν εκκολαπτόμενο δημοσιογράφο, τον Χρήστο, που του πήρε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του για το επίσημο κανάλι της ομάδας. «Μου αρέσουν οι οπαδοί, οι συμπαίκτες μου, η φανέλα, μου αρέσουν τα πάντα εδώ. Η πόλη, η περιοχή γύρω από αυτή, είναι υπέροχα και μέσα στην ομάδα και έξω από αυτή. Γενικά μου αρέσουν τα πάντα στον ΠΑΟΚ», απάντησε με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια. Κάπως έτσι ανανέωσε, αφού ήταν κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίσουν χέρι-χέρι. Η διαπραγμάτευση είχε τα πάνω και τα κάτω της, αλλά τελικά ο «καλλιτέχνης» υπέγραψε την παραμονή του.

Ο Μπίσεσβαρ του σήμερα

Ο «Δικέφαλος» είναι αναγκασμένος, σε ένα από τα πέντε τελευταία ματς στο δρόμο προς τον τίτλο, αυτό με την Ξάνθη, να στερηθεί τις υπηρεσίες ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος και τη φετινή σεζόν έχει ισχυρή επίδραση στο παιχνίδι του. Ο Ολλανδός «καλλιτέχνης», ένας αρτίστας των γηπέδων («The Artist» όπως τον «βάπτισε» στα social media η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ) διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν στα νιάτα του με τη φανέλα της Φέγενορντ.

Με την ασίστ που έδωσε στο Αγρίνιο (στον Μάτος για το 2-1) έφτασε τις 6 ασίστ στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας μαζί με τον Ντάνιελ Ποντένσε του Ολυμπιακού, ενώ μετράει και 6 γκολ. Η επίδραση του «ασπρόμαυρου» μαέστρου στο σκοράρισμα ανέρχεται στο 22% των 52 γκολ, που έχει σημειώσει ο «Δικέφαλος» στο πρωτάθλημα.

Στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει ως βασικός στο 88% των αγώνων είτε ως επιτελικός μέσος, είτε ως αριστερός εξτρέμ, συμπληρώνοντας το 78% του χρόνου συμμετοχής. Μετράει 8 γκολ και 9 ασίστ σε 33 συμμετοχές και 2.209’ λεπτά παρουσίας στο γήπεδο, ενώ έχει 1/5,5 τελικές ανά γκολ και βρίσκεται στην 5η θέση των ποδοσφαιριστών με τα πιο εύστοχα γεμίσματα (36/100) στο πρωτάθλημα.

Τα φετινά νούμερα είναι κατά πολύ πιο ανεβασμένα σε σχέση με την περσινή περίοδο, όπου είχε παίξει σε 32 αγώνες (3 γκολ και 4 ασίστ σε 1.513’ λεπτά) συμμετοχής, ενώ την πρώτη του χρονιά, τη σεζόν 2016-17, μέτρησε 44 συμμετοχές (7 γκολ και 10 ασίστ σε 2.853’ λεπτά συμμετοχής).

 

Τελευταία Νέα