Οι τελευταίοι αήττητοι πρωταθλητές! (vid)

Θάνος Σαρρής
Οι τελευταίοι αήττητοι πρωταθλητές! (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ κρατώντας το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα στην Ελλάδα και το Gazzetta Weekend θυμίζει το ντοκιμαντέρ με την ιστορία της ομάδας που το κατάφερε!

Ο ΠΑΟΚ, πέραν του ότι αγγίζει το πρώτο του πρωτάθλημα από το 1985, παλεύει για ένα πολύ σπάνιο επίτευγμα. Να το κατακτήσει αήττητος! Το να τερματίσει μια ομάδα στον «Μαραθώνιο» του πρωταθλήματος χωρίς να χάσει ούτε μια φορά φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, γι' αυτό άλλωστε και είναι κάτι που δεν το βλέπουμε να συμβαίνει συχνά. Με τόσες αγωνιστικές, υποχρεώσεις σε άλλες διοργανώσεις, συνεχή πίεση, το να μπορέσει ένα ποδοσφαιρικό σύνολο να ξεπεράσει όλες τις παγίδες που υπάρχουν στο δρόμο του και να έχει την απόλυτη συγκέντρωση στο μάξιμουμ των αγώνων, αποτελεί υπέρβαση. Και ο ΠΑΟΚ, όσο η κλεψύδρα των αγώνων αδειάζει, πλησιάζει σε αυτήν.

Το τελευταίο ντέρμπι που του μένει, ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει την αγωνιστική δυναμική του παρελθόντος, περνά από την έδρα των «πράσινων». Της μοναδικής ομάδας που το κατάφερε ποτέ από καταβολής Α' Εθνικής! Ήταν τη σεζόν 1963-64, όταν η ομάδα του Στέφαν Μπόμπεκ προκαλούσε φόβο και τρόμο σε όποιον συναντούσε, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 24 νίκες και έξι ισοπαλίες. Από τότε, υπήρξαν ομάδες που ονειρεύτηκαν να ολοκληρώσουν τη χρονιά χωρίς χαμένο ματς, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Ολυμπιακός, που έφτασε δύο φορές κοντά, το 2012-13, για παράδειγμα, έχασε μόνο από τον Ατρόμητο στο Γ. Καραϊσκάκης και το 2015-16 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Θα ξαναγίνει το γήπεδο της Καλογρέζας η έδρα που θα κόψει αήττητο σερί;

Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει καταφέρει να έχει μόνο τρεις ισοπαλίες. Με Αρη, ΑΕΚ και Ατρόμητο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια μετρά μόνο νίκες. Το Σάββατο δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ και ολοκληρώνει τα φετινά ντέρμπι. Τι έχει ακόμα μπροστά του; Ατρόμητο, Λαμία, Λεβαδειακό στην Τούμπα και Παναιτωλικό, Ξάνθη, Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα εκτός. Είναι ξεκάθαρο πως αν περάσει από το Ολυμπιακό Στάδιο, μπαίνει στην τελική ευθεία για να διεκδικήσει το αήττητο, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι τα ματς που απομένουν είναι όλα εύκολα.

Με αφορμή τη μάχη του ΟΑΚΑ, λοιπόν, το gazzetta.gr θυμάται την ομάδα του θαύματος. Το 2016 οι Μίμης Δομάζος, Τάκης Λουκανίδης, Βαγγέλης Πανάκης, Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, Τάκης Οικονομόπουλος, Αριστείδης Καμάρας, Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Μιχάλης Βουτσαράς, Φραγκίσκος Σούρπης, Γιώργος Ροκίδης, Νίκος Τζουνάκος, Κώστας Τουμπέλης και Δημήτρης Θεοφάνης μίλησαν στην κάμερα του gazzetta για το θαύμα. Οι Πανάκης, Λουκανίδης, Πιτυχούτης δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Δείτε oλόκληρο το video!

 

Τελευταία Νέα