Από Ίντερ και Γιουβέντους, μέσω... Τρίπολης στη Μίλαν!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Από Ίντερ και Γιουβέντους, μέσω... Τρίπολης στη Μίλαν!

bet365

Ο Νίκος Μιχελής είναι ο ταλαντούχος αμυντικός που απέκτησε η Μίλαν από τον Αστέρα Τρίπολης. Ενα παιδί που... φλέρταρε με την Ίντερ και τη Γιουβέντους αλλά η ζωή τα ήθελε έτσι ώστε να υπογράψει στους «ροσονέρι». Το G-Weekend Journal... περπατάει από τη Νέα Σμύρνη μέχρι το Μιλάνο την ιστορία του 18χρονου.

Τον περασμένο Μάιο «σκάει», μέσω του gazzetta.gr, η είδηση ότι ο Νίκος Μιχελής αναμένεται να αποκτηθεί από τη Μίλαν. Η υπόθεση, ωστόσο, «πάγωσε» και τελικά την Παρασκευή (25/1) ο Αστέρας Τρίπολης ανακοινώνει τη μεταγραφή στους «ροσονέρι». Άλλο ένα σπουδαία deal για τους Αρκάδες είναι γεγονός, που ήδη καμαρώνουν την πορεία του Γιώργου Αντζουλά στην Φιορεντίνα.

Ποιος είναι, όμως, ο 18χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός και κεντρικός χαφ Νίκος Μιχελής; Το Gazzetta Weekend Journal έμαθε για τη ζωή του, τον παππού του που τον μύησε στο ποδόσφαιρο, το πείσμα του να μην ακολουθήσει τα γράμματα που ήθελαν οι γονείς του αλλά και για το πέρασμά του από τις ακαδημίες των Ίντερ και Γιουβέντους στην Ελλάδα.

Στις 23/5 του 2001 γεννιέται στη Νέα Σμύρνη ένα αγόρι, από πατέρα δάσκαλο χημείας και μητέρα που εργάζεται σε εταιρία φαρμάκων. Μορφωμένοι άνθρωποι που ήθελα να δουν το παιδί τους να παίρνει το δρόμο των γραμμάτων. Ανάλογα όνειρα έχουν και για τις άλλες δύο αδερφές του Νίκου (μία μικρότερη και μία κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη).

Ο κυρ Νίκος, όμως, ο παππούς του μικρού είχε άλλα όνειρα. Όνειρα τα οποία ταυτίστηκαν αργότερα με εκείνα του εγγονού του.

Ετσι, όταν μικρός Νίκος της οικογένειας ήταν 5 ετών, ο παππούς του τον πηγαίνει στην ακαδημία Ίντερ Σοφιανός. Εκεί αρχίζει να... μπουσουλάει στον κόσμο του ποδοσφαίρου για έναν χρόνο.

Από 1η Δημοτικού μέχρι 4η παίζει ποδόσφαιρο στον Πανιώνιο και στη συνέχεια πηγαίνει Ιδιωτικό Σχολείο στο CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα), έχοντας εξασφαλίσει υποτροφία!

Στα υπερσύγχρονα εκπαιδευτήρια στεγάζονται οι Ακαδημίες της Γιουβέντους, όπου αρχίζει να χτίζει πιο γερές βάσεις. Με έμμεσο τρόπο ο... ιταλικός αέρας συνεχίζει να φυσάει γύρω του.
Μέχρι την 1η λυκείου αγωνίζεται στη Δόξα Άνοιξης. Η ζωή του αρχίζει να παίρνει πιο επαγγελματική μορφή, όταν σε αγώνες των μικτών ομάδων της ΕΠΣΑΝΑ... γυάλισε στους Σταύρο Παπαδημητρίου και Γιώργο Γεωργουλόπουλο από τον Αστέρα.

Αυτό ήταν. Από την Αθήνα, μετακομίζει στην Τρίπολη και πολύ γρήγορα άπαντες στο «Κολοκοτρώνης» αντιλαμβάνονται ότι έχουν στα χέρια τους «χρυσάφι».

Και στην Κ17 και στην Κ20 τον βοήθησαν όλοι πάρα πολύ. Ειδικά στην Κ17, όπου... μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά μιας και δεν είχε παίξει ξανά σε επίπεδο Super League - ακόμη κι αν πρόκειται για τα τμήματα υποδομών.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο, ενώ τα μάτια της Μίλαν ήταν ήδη πάνω του. Ο ίδιος δεν ήξερε καν σε ποια ματς των είδαν οι «ροσονέρι». Θα έχει, βέβαια, τώρα όλο τον χρόνο να ρωτήσει και να μάθει.

Όχι πως έχει κάποια σημασία, σαφώς. Ο ίδιος αυτό που έχει στόχο είναι να δουλέψει, να δουλέψει, να δουλέψει. Τίποτα άλλο. Θα γίνεται κάθε μέρα όλο και καλύτερος και θα είναι... εκεί για να πάρει την ευκαιρία του. Ήδη πάντως, έχει δικαιωθεί για την επιμονή του να κοιμάται και να ξυπνάει έχοντας αγκαλιά το όνειρο να παίξει μπάλα κι όχι κάποιο βιβλίο.

Όπως είχε πει και στο gazzetta.gr ο αρχιπροπονητής των Ακαδημιών της Γιουβέντους στην Ελλάδα στο CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα), Ανδρέας Γιαννάκης: «Ο Νίκος είναι φτιαγμένος για να παίξει ψηλά». Τώρα, ο Νίκος είναι ψηλά. Όλοι περιμένουμε να... παίξει! Και μετά; Παρά του ότι είναι μόλις 18 ετών, ο Νίκος βλέπει μπροστά και ήδη ξέρει τι θέλει να κάνει όταν δεν θα παίζει. Θα ασχοληθεί με την προπονητική. Οι πάγκοι, βέβαια, μπορούν να περιμένουν. Τώρα, είπαμε: Πρέπει να παίξει!

 

Τελευταία Νέα