Τζέιντον Σάντσο: Το «παιδι-θαύμα» της Ντόρτμουντ που εκτοξεύτηκε το 2018

Δημήτρης Ρούσσος
Τζέιντον Σάντσο: Το «παιδι-θαύμα» της Ντόρτμουντ που εκτοξεύτηκε το 2018

bet365

Ο Τζέιντον Σάντσο «ζωντανεύει» τη Μπουντεσλίγκα, λάμπει σε μια σεζόν που η Ντόρτμουντ δείχνει ικανή να πανηγυρίσει την επιστροφή στην κορυφή και αφήνει το 2018 πίσω του με γλυκιά επίγευση στο στόμα και λαχτάρα για όσα βλέπει να ακολουθούν στον γεμάτο ντρίμπλες δρόμο του στο χορτάρι.

Είναι το επίκεντρο της συζήτησης, αυτός που θα σε υποχρεώσει να γυρίσεις το κινητό οριζόντια για να χαζέψεις κόλπα, κοντρόλ, σουτ και κούρσες. Ντυμένος στα κιτρινόμαυρα του Ρουρ, «συστήθηκε» μέσα στο 2018 και σίγουρα θα κάνει καιρό να το ξεχάσει. Αν μάλιστα δικαιώσει τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει, όλοι θα κάνουν καιρό να ξεχάσουν το «αστεράκι» που τον Ιανουάριο, εντός έδρας με τη Βόλφσμπουργκ, πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού και μαζί φόρα για τον «ουρανό» του.

«Είναι σίγουρα ένας από τους πιο συναρπαστικούς παίκτες στην Ευρώπη», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Μίκαελ Τσορκ, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2022. Των φρονίμων τα παιδιά μαγειρεύουν πριν πεινάσουν, ή πριν… πεινάσει και το αντικείμενο του πόθου πολλών «γιγάντων» ανά την Ευρώπη. «Αυτή η επέκταση της σύμβασης είναι αποτέλεσμα της άριστης ανάπτυξής του», υπερθεμάτισε. Παράλληλα βέβαια είναι σαφώς και κίνηση υπεράσπισης του περιουσιακού στοιχείου του συλλόγου.

Οι 15 συμμετοχές του στο τέλος της περσινής σεζόν στη Μπουντεσλίγκα, που τον βρήκε μάλιστα μάλιστα βασικό στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και με 5 γκολ και 7 ασίστ συνολικά στο κοντέρ του, τον έβαλαν στο κάδρο πολλών ενδιαφερόμενων. Με έτος γέννησης το 2000, ουκ ολίγων τα… σάλια έτρεξαν και το ζητούμενο πλέον είναι να μη γλιστρήσει ο Σάντσο, που πάντως δεν… φαίνεται να χαμπαριάζει. Οι αριθμοί τουλάχιστον δείχνουν αυτό ακριβώς: 24 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League, 7 γκολ, 10 ασίστ. Πρωτιά για τους Βεστφαλούς, όλα πρίμα για τον Άγγλο.

Από τη μια ασίστ ανά 173’ φέτος έφτασε στη μια ανά 113’. Τα γκολ του, ένα κάθε 170’. Το λιγότερο «καθοριστικός», στην καλύτερη το «αστέρι» της επόμενης μέρας. Ουδείς άλλος εκ των παικτών που γεννήθηκαν στο νέο αιώνα δεν μπορούν να συναγωνιστούν όσα κάνει. Ακόμα και με την Εθνική Αγγλίας, έκανε σε χρόνο dt το «δρομολόγιο» U19-U21-Ανδρών, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του φέτος! Πρώτα ψηφίστηκε MVP του EURO U17 το 2017, στη συνέχεια σήκωσε με τα «λιοντάρια» τον περασμένο Οκτώβριο και όλα αυτά, ενώ παράλληλα έχει κάνει τον Φαβρ να τον υπολογίζει σαν «κανονικό» στο ρόστερ του.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που επέλεξα να έρθω στη Ντόρτμουντ πριν έναν χρόνο», δήλωσε ο Σάντσο μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου. «Όλα όσα ελπίζω έχουν γίνει πραγματικότητα: αυτή η πόλη αγαπά το ποδόσφαιρο και οι νέοι παίκτες της BVB παίρνουν κανονικό χρόνο παιχνιδιού. Εδώ μπορώ πραγματικά να προοδεύσω, είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε μια εξαιρετική προσπάθεια», ανέφερε, για να επιτείνει το ενθουσιώδες κλίμα που υπάρχει γι’ αυτόν στη Signal Iduna Arena.

Άλλο στοιχείο που μπορεί να αποτυπώσει την πρόοδό του μέσα στη χρονιά που φεύγει είναι η εκτίμηση της τιμής του. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου CIES, η αξία του στην αγορά έχει αυξηθεί κατά 800% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν και σύντομα εκτιμάται πως ένα εννιαψήφιο νούμερο θα είναι απαραίτητο για όποιον θέλει να ανοίξει το πορτοφόλι του και να πληρώσει για τις υπηρεσίες του.

«Μου θυμίζει λίγο τον Ντεμπελέ», πρόσθεσε ο Τσορκ, που επέβλεψε από κοντά την τελευταία «αστρονομική» πώληση της Ντόρτμουντ σε άλλη ομάδα και ονειρεύεται με τον Σάντσο μπορεί να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ. Αυτά είναι φυσιολογικά πράγματα, θα σκεφτεί κάποιος, αν και οφείλει να ακούσει και τον ίδιο τον περι ου ο λόγος, που δηλώνει πως δεν σκέφτεται μεταγραφές και μεγαλεία. «Δεν μου πάει καν το μυαλό εκεί. Χρωστάω πολλά στην ομάδα, έχω κάνει πλάνα για όσα μπορώ να κάνω με τη φανέλα της και αισθάνομαι ευτυχισμένος εδώ. Δεν έβαλα την υπογραφή μου σε συμβόλαιο ως το 2022 για αστείο».

Το νέο ταλέντο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δηλώνει «έτοιμος» για μεγαλεία και η Ντόρτμουντ μπορεί να τον απολαμβάνει. Με το κίνητρο για την κατάκτηση της πρώτης «σαλατιέρας» μετά το 2012 και με δεδομένο πως ο Σάντσο θα συνεχίσει να ξεσηκώνει το κοινό της, έχει την άνεση να αφήσει κατά μέρους τις σκέψεις πώλησής του και πώς θα πρέπει να φερθεί στο ενδεχόμενο μιας τεράστιας πρότασης. Όπως και ο ίδιος ο 18χρονος, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ελπίζει πως το 2019 θα είναι το ίδιο… γκαστρωμένο για εκείνον, όπως το υπέροχο 2018 κατά το οποίο εμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα