Τα «μυστικά» για το τέλειο μακιγιάζ των ρεβεγιόν! (pics)

Gazzetta team
Τα «μυστικά» για το τέλειο μακιγιάζ των ρεβεγιόν! (pics)

bet365

Oι πιο λαμπερές ημέρες (και νύχτες) του χρόνου έφτασαν! Πάρτι, ρεβεγιόν, βραδινές εξορμήσεις και... πάει λέγοντας! Το G-Weekend με σεβασμό στις κυρίες που μας διαβάζουν κάνει «δώρο» μαθήματα μακιγιάζ ώστε να εντυπωσιάσετε σε κάθε πέρασμά σας.

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά λέει το διαχρονικό παιδικό τραγουδάκι, αλλά αυτό ισχύει για όλους. Άλλωστε είναι αυτές οι μέρες του χρόνου που μας αρέσει να γινόμαστε παιδιά. Να δίνουμε και να δεχόμαστε δώρα, να μοιράζουμε αγάπη, να αφήνουμε τις σκοτούρες για λίγο στην άκρη και να διασκεδάζουμε. Αυτό φυσικά ισχύει για όλους. Άντρες και γυναίκες. Το συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθεί με το «ωραίο φύλο» και με το πως θα θέλξετε στις βραδιές των ρεβεγιόν και όχι μόνο.

Βwin – Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα! (21+).

Αγοράσατε καινούργιο φόρεμα και καινούρια παπούτσια και είστε έτοιμες να καταπλήξετε; Ή μήπως όχι; Κάτι σας λείπει; Μήπως χρειάζεστε κι ένα απόλυτα μαγευτικό και σαγηνευτικό μακιγιάζ;

Το Gazzetta Weekend Journal με την συνδρομή της Μake Up Artist, Mαρίας Καλληδονάκη σας προσφέρει στο... πιάτο ή για την ακρίβεια στην οθόνη όλα «τα μυστικά» για να εντυπωσιάσετε!

Χρυσόσκονη- ασημένια λάμψη και κόκκινο κραγιόν της φωτιάς είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα Χριστούγεννα. Δεν έχεις, λοιπόν, από να τα χρησιμοποιήσεις σωστά.

  1. Πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εφαρμογή make up επάνω στο δέρμα σου βεβαιώσου ότι είναι σωστά καθαρισμένο και ενυδατωμένο.

DO: ένα έξυπνο trick που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα σπιτικό πίλινγκ με τρία μόνο προϊόντα που όλοι έχουμε στο σπίτι μας( 1κ.γ. ελαιόλαδο+ 1κ.γ. ζάχαρη+ 2-3 σταγόνες λεμόνι). Κάνε ελαφριές κυκλικές κινήσεις για περίπου 3 λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο νερό. Το δέρμα σου θα λάμπει και θα είναι έτοιμο να δεχθεί οποιοδήποτε προϊόν ομορφιάς

DONT: μην επιδιώξεις να εφαρμόσεις make up σε ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα γιατί το αποτέλεσμα θα σε απογοητεύσει.

  1. Make up: τοποθετούμε ένα καλυπτικό foundation σε όλη την επιφάνεια του προσώπου ( εξαιρώντας την περιοχή γύρω από τα μάτια, όπου θα χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο concealer 1 ή 2 τόνους πιο ανοικτό από το χρώμα του foundation). Εάν το make up που ήδη έχεις δεν είναι τόσο καλυπτικό ανακάτεψε μια ποσότητα make up μαζί με διάφανη πούδρα και ξεκίνα την εφαρμογή.

DONT:μην επιχειρήσεις να κάνεις πολλές στρώσεις μεικ απ γιατι με την πάροδο της ώρας το δέρμα σου θα δείξει κουρασμένο και βαρύ.

  1. Σταθεροποίησε την βάση σου με μία πούδρα της ίδιας απόχρωσης ή ακόμα και με μία διάφανη.

DONT: Απέφυγε τις bronze αποχρώσεις στην πούδρα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι διχρωμίες σε σχέση με το χρώμα του λαιμού και του υπόλοιπου σώματός σου. Άλλωστε ποιος θα πιστέψει ότι είσαι μαυρισμένη Δεκέμβρη μήνα.

  1. Και αφού ο καμβάς σου είναι ‘έτοιμος συνεχίζουμε με τα μάτια.

DONT: απέφυγε να χρησιμοποιήσεις τεχνικές και εφαρμογές που δεν έχεις ξανακάνει. Ένα look που ταιριάζει σε όλα τα γυναικεία μάτια είναι το γνωστό σε όλους μας smokie eyes. Ακούγεται τόσο δύσκολο αλλά είναι τόσο εύκολο στην εφαρμογή του. Θα χρειαστείς ένα μαλακό μολύβι ( μαύρο ή καφέ), μία ίδιου τόνου σκιά και μία shimmery σκιά ( σκιά σε μορφή σκόνης). Πέρασε την εσωτερική επιφάνεια του ματιού σου με το αντίστοιχο μολύβι αρκετές φορές. Με ένα πινέλο τοποθέτησης κάλυψε όλο το καπάκι του ματιού σου με την σκούρα σκιά και με ένα blending πινέλο ( ένα πινέλο που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα νεσεσέρ) επέλεξε μια πιο ανοικτή σκιά σε απόχρωση ροζ-πορτοκαλί- κόκκινο. Μπορείς ακόμα και από το ίδιο σου το ρούζ να χρησιμοποιήσεις μια μικρή ποσότητα. Ανακάτεψε το χρώμα από το καπάκι έως το εξωτερικό κόκκαλο του ματιού σου. Έπειτα με το δάκτυλό σου και με ταμποναριστές κινήσεις τοποθέτησε στο κέντρο πάνω από τις βλεφαρίδες σου μια μικρή ποσότητα shimmery σκιά απόχρωση της επιλογής σου. Τελειοποίησε το look σου βάζοντας αρκετή ποσότητα μάσκαρας.

  1. Ρουζ: επίλεξε ένα ρούζ σε compact μορφή και με ένα πινέλο με κλίση (γωνία) άπλωσε το χρώμα από το ύψος του κροτάφου σβήνοντας σιγά σιγά προς τα μήλα.

DONT: απέφυγε τα πολύ κόκκινα και σκούρα ρουζ γιατί θα χαλάσουν την όψη σου.

DO: ένα εύκολο τρικ για την σωστή τοποθέτηση ρουζ, είναι να χαμογελάσουμε και να απλώσουμε το ρουζ ψηλά στα ζυγωματικά μας και προς τα πάνω (δηλαδή προς τις ρίζες των μαλλιών μας).

  1. Και τελειώνοντας… φτάσαμε στο πιο σημαντικό και επίμαχο σημείο κάθε γυναίκας… τα χείλη. Όπως αναφέρει και η ιστορία του μακιγιάζ, το κόκκινο χρώμα στα χείλη, συμβολίζει την γονιμότητα και εφευρέθηκε για να τονίζει την σεξουαλικότητα κάθε γυναίκας. Το κόκκινο όμως χρώμα δεν συγχωρεί λάθη, για αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική

DO: Προετοίμασε κατάλληλα τα χείλη σου, κάνοντας μια μικρή απολεπίσει με μια παλιά οδοντόβουρτσα και στην συνεχεία άπλωσε ένα ενυδατικό χειλιών για περίπου πέντε λεπτά. Στην συνέχεια αφαίρεσε το μαλακά με ένα βρεγμένο πανάκι. Με ένα pon-pon, ταμπόναρε ελαφρά τα χείλη σου χρησιμοποιώντας λίγη από την διάφανη πούδρα σου. Έπειτα με να μολύβι χειλιών σε απόχρωση της επιλογής σου, σχεδίασε το περίγραμμα των χειλιών σου και διόρθωσε τυχών ασυμμετρίες που υπάρχουν. Με το αντίστοιχο κραγιόν γέμισε όλη την επιφάνεια των χειλιών σου σχολαστικά. Προσοχή στην μάστιγα της εποχής: Μην βγεις από το σπίτι χωρίς πρώτα να ελέγξεις για τυχών υπολείμματα κόκκινου κραγιόν στα δόντια…

Υ.Γ. Και όπως κάποτε είπε η γνωστή επιχειρηματίας Helena Rubinstein: Δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες...μόνο τεμπέλες.

 

Τελευταία Νέα