Από την Νάουσα στο Περιστέρι μέσω... Ντόρτμουντ!

Νίκος Μαρούδας
Από την Νάουσα στο Περιστέρι μέσω... Ντόρτμουντ!

bet365

Ο Κώστας Κωτσόπουλος είναι από τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στον (και φέτος) καταπληκτικό Ατρόμητο και το GWJ καταγράφει την... τρελή πορεία του νεαρού άσου που από την Γ' Εθνική βρέθηκε στην Μπουντεσλίγκα και τελικά στη Super League.

Με το εμφατικό 6-1 πέρασε από το Καυτανζόγλειο ο Ατρόμητος κάνοντας καθοριστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο άνθρωπος της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Κωτσόπουλος, που κόντρα στον «Γηραιό» σημείωσε το δεύτερο χατ – τρικ της καριέρας του. Ένα παιδί που μέχρι πέρσι τον χειμώνα αγωνιζόταν στην τρίτη Εθνική με την φανέλα της Νάουσας και μέσα σε λίγους μήνες έζησε το όνειρο της Ντόρτμουντ και έφτασε να αγωνίζεται στη Super League.

Το GWJ παρουσιάζει από την αρχή, τα όσα έχει ζήσει ο άσος από την Βέροια από τότε που πάτησε για πρώτη φόρα γήπεδο ως τερματοφύλακας!

Στα χνάρια του πατέρα του κάτω από τα γκολπόστ

Κάθε παιδί από μικρή ηλικία έχει ως πρότυπό του φυσικά τον πατέρα του! Πόσο μάλλον ένα αγόρι το οποίο αρχίζει να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο Κώστας Κωτσόπουλος!

Ο 21χρονος επιθετικός, μόλις στα 4 του πάτησε για πρώτη φορά γήπεδο κι άρχισε να ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του. Στην πρώτη ομάδα, του Πόντιους της Βέροιας, ο Κωτσόπουλος θα καθίσει κάτω από τα γκολπόστ όπου και θα μείνει για κάποια χρόνια, πριν σαν κάθε παιδί θελήσει να μπει μέσα στο γήπεδο και να γίνει πιο ενεργητικός.

Έτσι, μια μέρα αποφασίζει πως θέλει να αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας παίρνοντας κάποιες φορές και ολόκληρη την πλευρά. Σε αυτή τη θέση έπαιζε μέχρι και πριν 2 χρόνια, πριν βρεθεί στο Μακροχώρι και αλλάξουν τα πάντα...

Πρώτη φορά στην επίθεση και χατ – τρικ!

Αγωνιζόμενος πλέον στο Α' τοπικό με το Μακροχώρι, ο Κωτσόπουλος, μαθαίνει μια μέρα από τον προπονητή του Μάκη Γιαννόπουλο πως θα αγωνιστεί ως επιθετικός. Ξεκινάει λοιπόν το παιχνίδι στην κορυφή της επίθεσης και δικαιώνει πέρα ως πέρα τον προπονητή του!

Χατ – τρικ με το... καλημέρα σε μια ολοκαίνουρια και διαφορετική θέση με αυτή στην οποία αγωνιζόταν μέχρι τότε. Η συνέχεια ήταν το ίδιο εντυπωσιακή. Ο Κωτσόπουλος, δεν σταμάτησε να σκοράρει και πλέον γνώριζε κι ο ίδιος πως η θέση του πλέον θα ήταν οριστικά στην κορυφή της επίθεσης, αν και η... καψούρα για το τέρμα δεν του έφυγε ποτέ, ακόμα και μέχρι σήμερα!

Η Νάουσα, η Ντόρτμουντ και ο Ατρόμητος

Κάπως έτσι, μετά από την εντυπωσιακή χρονιά με το Μακροχώρι πήρε μεταγραφή στη Νάουσα με την οποία αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο μέχρι και πέρσι, στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Εκεί την πρώτη χρονιά εντυπωσίασε! 11 γκολ σε 22 συμμετοχές, ενώ και την δεύτερη και τελευταία του σεζόν στη Νάουσα, πρόλαβε να σημειώσει 7 γκολ σε 15 παιχνίδια, πριν έρθει η πρόκληση της Ντόρτμουντ!

Στην Γερμανία βρέθηκε μέσω... youtube! Πέρσι τέτοια εποχή περίπου, οι Γερμανοί εξέταζαν μέσω youtube νεαρούς ποδοσφαιριστές ψάχνοντας ταλέντα. Μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν ήταν και ο Κώστας Κωτσόπουλος. Ο επιθετικός του Ατρόμητου, κλήθηκε από τους Γερμανούς για να περάσει από δοκιμαστικά στην δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ.

Εκεί άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ωστόσο οι Γερμανοί αναζητούσαν έναν πιο έμπειρο, νεαρό και ταλαντούχο επιθετικό με αποτέλεσμα ο Κωτσόπουλος να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ωστόσο, το μέλλον του δεν ήταν στη Νάουσα μιας και ήδη τα είχε βρει σε όλα με τον Ατρόμητο για το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας του.

Ο νεαρός επιθετικός, υπογράφει στους Περιστεριώτες τον Γενάρη του 2018 κι αμέσως μπαίνει στην πρώτη ομάδα. Ο Νταμίρ Κάναντι δεν φοβάται να τον... ρίξει στα βαθιά κι αυτός τον δικαιώνει! Η πρώτη του συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία έρχεται στις 11/2 στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και σχεδόν ένα μήνα μετά και το πρώτο του τέρμα

Στις 10/3 μπαίνει αλλαγή στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με το σκορ στο 2-0 και πέντε λεπτά αργότερα σκοράρει βάζοντας και πάλι την ομάδα του στην διεκδίκηση της αναμέτρησης, η οποία έληξε ισόπαλη 2-2. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που το όνομά του ακούστηκε αρκετά στην Ελλάδα.

Πλέον υπολογίζεται ακόμα περισσότερο από τον Νταμίρ Κάναντι, έχοντας κάνει και ολόκληρη προετοιμασία σε επίπεδο πρώτης Εθνικής, ενώ αγωνίστηκε και στα προκριματικά του Europa League κόντρα στην Ντινάμο Μπρεστ, πραγματοποιώντας ακόμα ένα παιδικό του όνειρο.

Το χατ – τρικ της Τετάρτης με τον Ηρακλή τον έκανε πανευτυχή, ενώ για ακόμα μια φορά έδειξε πως το έχει με τις κεφαλιές. Τα δύο από τα τρία τέρματά του ήρθαν με το κεφάλι, μπορεί το ύψος του να μην σε κάνει να πιστεύεις πως το έχει με τέτοιου είδους τέρματα, αλλά ο Κωτσόπουλος έχει ως όπλο του τις κεφαλιές! Και ακόμα δεν μας έχει δείξει τίποτα...

 

Τελευταία Νέα