Σιφναίος με «Οράνιε» παιδεία και «πράσινη» καρδιά!

Νίκος Αθανασίου
Σιφναίος με «Οράνιε» παιδεία και «πράσινη» καρδιά!

bet365

Ο Μάρκος Σιφναίος είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού αυτό το καλοκαίρι και το GWJ παρουσιάζει τον Έλληνα σέντερ φορ!

Το πιο ειδικών συνθηκών καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό είναι εδώ! Ένα καλοκαίρι, στο οποίο ο σύλλογος έχει δικαίωμα να ενισχυθεί μοναχά εμ έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 και να ρίξει αναγκαστικά το βάρος σε Έλληνες νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να βρει «λαχεία» για το παρόν και το μέλλον.Η πρώτη κίνηση του Νίκου Νταμπίζα και του Γιώργου Δώνη είναι ο Μάρκος Σιφναίος, ο 22χρονος στράικερ που πέρυσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ινδίας και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα πέντε φορές.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Το GWJ παρουσιάζει την ζωή του ταλαντούχου επιθετικού...

Από μικρός στην Ολλανδία

Το φθινόπωρο του 1996 ο Μάρκος είδε το πρώτο φως στο Άμστερνταμ. Οι γονείς του επέστρεψαν στην Ελλάδα και ο μικρός για τα επόμενα χρόνια μεγάλωσε στην αγαπημένη του Πάρο. Οι πρώτες τάξεις του δημοτικού τον βρίσκουν ξανά στην Ολλανδία, σε μία απόφαση ζωής της οικογένειας του, μιας και ήθελαν ο υιός να απολαύσει το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα της τουλίπας και να χαρεί το ποδόσφαιρο μέσα από την παραγωγική διαδικασία των «οράνιε» που βρίσκεται έτη φωτός σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην χώρα μας.

Ο έρωτας με την μπάλα ήρθε φυσιολογικά, όπως συμβαίνει σε κάθε παιδί που έχει έμφυτο το ταλέντο. Τα πρώτα βήματα έγιναν στην ακαδημία VW-HEDW. Εκεί τον εντόπισε ένας ατζέντης και η πρώτη... μεταγραφή έγινε για την SV RAP, μία ακαδημία υψηλότερου επιπέδου.
Ακολούθησε η Roda και έπειτα η SV ARGON που λειτουργεί σαν ακαδημία της Ουτρέχτης. Εκεί στα 15 του, άρχισε να ξεδιπλώνει ολοένα και περισσότερο το ταλέντο του, δείχνοντας παράλληλα και την ερωτική σχέση με αντίπαλα δίχτυα.

Τα 27 γκολ σε μία σεζόν πίσω από τον επιθετικό, έκαναν τους Ολλανδούς-και λόγω σωματοδομής(1.91)- να τον δουλέψουν περισσότερο ως σέντερ φορ.

Η εξαιρετική χρονιά στην Βάαλβαικ Β και ο Μολεστέιν

Μετά την διάσπαση της Ντεν Μπος και της Βάαλβαικ σε επίπεδο δεύτερων ομάδων, ο Σιφναίος αγωνίζεται με τις ρεζέρβες της Βάαλβαικ, πετυχαίνει 20 τέρματα και βρίσκει τον δρόμο προς την πρώτη ομάδα, χωρίς όμως να πάρει τις ευκαιρίες που άξιζε βάσει των όσων έκανε με την δεύτερη ομάδα.
Κάπου εκεί προκύπτει ο Ρενέ Μολεστέιν. Ο διάσημος βοηθός επί σειρά ετών του Σερ Άλεξ Φέργιουσον στην Γιουνάϊτεντ, ο οποίος είχε πληροφορηθεί για την περίπτωση του Έλληνα στράικερ.

Ο Ολλανδός τεχνικός ήταν ο λόγος για την μεταγραφή στην Ινδία και την Κεράλα Μπλάστερς. Ο Σιφναίος δούλεψε αρκετά με το προπονητικό τιμ του Ολλανδού τεχνικού και βελτίωσε σε σημαντικό βαθμό το παιχνίδι του στην κορυφή της επίθεσης.

Τα «παράσημα» και ο λόγος που πήγε στην Ινδία

Ο Σιφναίος στο διάστημα που αγωνίστηκε στην Ινδία κατάφερε να πετύχει κάποια αξιόλογα «κατορθώματα». Σε αυτό το σημείο, πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως η επιλογή να αγωνιστεί σε ένα... εξωτικό πρωτάθλημα, δεν ήταν τα χρήματα. Η παρουσία του Μολεστέιν, του Μπερμπάτοφ και του Γουές Μπράουν του έδωσαν την δυνατότητα να δουλέψει με ένα εξαιρετικό τιμ που πίστευε αρκετά στο ταλέντο του.

Στο πρωτάθλημα, λοιπόν, πήγε ως ο πιο νεαρός ξένος στην ιστορία της Λίγκας. Πέτυχε πέντε γκολ, σε κάποια παιχνίδια ήταν Mvp ενώ ψηφίστηκε στους πέντε πιο ταλαντούχους παίκτες που έχουν το μέλλον μπροστά τους για να κάνουν διαφορά!

Σίγουρα το πρωτάθλημα της Ινδίας δεν φημίζεται για την ανταγωνιστικότητα και το επίπεδό του, ωστόσο, είναι αξιοσημείωτη η παρουσία του νεαρού φορ που κατάφερε να ξεχωρίσει και να «φτιάξει» το όνομά του.

Οι... Ρονάλντο και ο ανταγωνισμός

Όπως κάθε πιτσιρικάς έτσι και ο Σιφναίος είχε τα ποδοσφαιρικά του πρότυπα. Στην αρχή ο Ρονάλντο. Ο παλιός ή ο original, όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε όσοι μεγαλώσαμε μαζί του. Ο Βραζιλιάνος που αν δεν ήταν οι τραυματισμοί, θα είχε σβήσει κάθε συζήτηση για τον κορυφαίο όλων των εποχών.

Στην συνέχεια ο έτερος Ρονάλντο. Ο Κριστιάνο.

Ο 22χρονος άσος όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν στην Πάρο, είναι καλός σε οποιοδήποτε άθλημα έχει μπάλα και ζει για τον ανταγωνισμό, είτε αυτός προέρχεται από μια παρτίδα Monopoly είτε από μια «μονομαχία» στο Play station!

Παιδί χαμηλών τόνων, περισσότερο Ολλανδός στην νοοτροπία παρά Έλληνας, δουλευταράς και έτοιμος να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Το «μικρόβιο»

Μία ευκαιρία που για τον Σιφναίο αποτελεί όνειρο ζωής. Όσοι τον συναναστρέφονται τα καλοκαίρια στην Πάρο, έχουν να λένε για την αγάπη που έχει στον Παναθηναϊκό. Ένα «μικρόβιο» που το έβαλε από παιδί μικρό ο πατέρας του στο dna του! Στα 22 του θα έχει την ευκαιρία να φορέσει την φανέλα της καρδιάς του, στην πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού...

 

Τελευταία Νέα