Κατερίνα Χαλικιά: Η... Survivor μπασκετμπολίστρια! (pics & vids)

Κατερίνα Χαλικιά: Η... Survivor μπασκετμπολίστρια! (pics & vids)

bet365

To G-Weekend Journal φιλοξενεί την Κατερίνα Χαλικιά, η οποία ξετυλίγει το κουβάρι των εμπειριών της στο Survivor 2, μοιράζεται τις... προβλέψεις της, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει από την κουβέντα το αγαπημένο της, μπάσκετ!

Στις 8 Απριλίου 2010 μια γυναικεία ομάδα μπάσκετ έμελλε να στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας αφού ήταν η πρώτη που κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στο υψηλότερο σκαλοπάτι του ευρωπαϊκού βάθρου! Στο κλειστό της Εργάνης ο Αθηναϊκός στέφθηκε κυπελλούχος Ευρώπης, ενώ λίγες μέρες αργότερα έγινε και η πρώτη ομάδα που κατακτούσε αήττητη το ελληνικό πρωτάθλημα...

Και να 'ταν μόνο αυτό; Τον Φεβρουάριο του 2012 ο Αθηναϊκός κατέρριπτε και το ασύλληπτο ρεκόρ των «Huskies» της γυναικείας ομάδας του Κονέκτικατ και έμπαινε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες με 91 σερί νίκες! Η διεθνής μπασκετμπολίστρια Κατερίνα Χαλικιά ήταν μέλος εκείνης της ομάδας και σίγουρα αποτελεί παράσημο... ζωής το συγκεκριμένο επίτευγμα. Άλλωστε ως κυπελλούχος Ευρώπης και πρώην αθλήτρια της Εθνικής ομάδας, ήταν ανάμεσα από τις παίκτριες που επιλέχθηκαν για να πάρουν μέρος στο Survivor 2018. Μια εμπειρία τελείως διαφορετική από την θητεία της στα παρκέ την οποία θα έχει να θυμάται και να... διηγείται για πολλά-πολλά χρόνια.

Μιλώντας στο «G-Weekend Journal» θυμάται τις δύσκολες, όσο και μοναδικές ημέρες που έζησε στον Άγιο Δομήνικο, αναπολεί τα αγωνίσματα, ενώ εξηγεί ότι μπορούσε και ήθελε να μείνει παραπάνω στο παιχνίδι. Επιπλέον στέκεται στην μπασκετική της πορεία, θυμάται τη «χρυσή» σεζόν στον Αθηναϊκό, ενώ εκφράζει και το μεγάλο της παράπονο για το «κόψιμό» της από την Εθνική ομάδα του 2004...

-Ξεκινώντας από πρώτα χρόνια, ποια ήταν αφορμή για να ασχοληθείς με το μπάσκετ;

«Γενικά ήμουν πολύ ψηλό κορίτσι. Στο μπάσκετ με πήγαν οι γονείς μου όταν ήμουν οκτώ χρονών και έκανα τα πρώτα μου βήματα στον Αθηναϊκό».-

-Όταν ήσουν μικρή παρακολουθούσες;

«Φυσικά και παρακολουθούσα. Τότε ήταν η εποχή του Γκάλη με το Ευρωμπάσκετ και είχαμε ξεκινήσει πολλά παιδιά να παίζουμε μπάσκετ. Πέρα από αυτό, όμως, όπως σου είπα ήμουν πολύ ψηλή και είχα τις προδιαγραφές να ασχοληθώ . Και το βόλεϊ είναι ωραίο άθλημα για τις γυναίκες, ίσως επειδή δεν έχουν την επαφή. Όμως το μπάσκετ το λατρεύω. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα».

-Είχες κάποιον παίκτη που θαύμαζες ή ακόμα και μπασκετμπολίστρια;

«Ε τον Γκάλη. Και αργότερα ατον Τζόρνταν και τον Ρόντμαν».

-Τον... Ρόντμαν;

«Τον αγαπώ! Έβλεπα ΝΒΑ από μικρή. Ήταν αράχνη. Έπαιρνε όλα τα ριμπάουντ! Δεν είχε επαφή με το καλάθι αλλά δεν άφηνε ριμπάουντ για ριμπάουντ!

-Γήπεδο πήγαινες; Και ποια ομάδα υποστήριζες;

«Πήγαινα, αλλά όχι όταν ήμουν πολύ μικρή. Δεν με πήγαιναν οι γονείς μου, αλλά αργότερα πήγαινα και έβλεπα όλες τις κατηγορίες. Κυρίως σε μικρές κατηγορίες γιατί θεωρούσα ότι εκεί το μπάσκετ ήταν πιο αυθεντικό».

-Ομάδα που ήσουν;

«Παναθηναϊκός. Τον παρακολουθούσα πάρα πολύ.»

-Σου έχει μείνει κάτι περισσότερο που να το έχεις έντονα στο μυαλό;

«Ότι γνώρισα και παντρεύτηκα έναν παίκτη που έπαιζε στον Παναθηναϊκό!»

-Και πώς εξελίχθηκε η μπασκετική πορεία σου;

«Ξεκίνησα από τον Αθηναϊκό, στη συνέχεια πήρα μέρος σε όλες τις εθνικές ομάδες, Κορασίδων, Νεανίδων όπου είχαμε μια μεγάη διάκριση και είχα συμπαίκτριες αξιόλογα κορίτσια όπως η Μάλτση, η Κωστάκη, η Καλέντζου. Έπειτα πήγα για έναν χρόνο ως κοινοτική στο εξωτερικό προκειμένου να κερδίσω την ελευθερία μου και πιο συγκεκριμένα στην Α2 Αυστρίας. Ήταν φοβερή εμπειρία να ζήσω έναν χρόνο μόνη μου στο εξωτερικό όταν ήμουν 18 χρονών. Επέστρεψα στην Ελλάδα πολύ πιο ήρεμη, δούλεψα πάρα πολύ εκεί και γι' αυτό κατάφερα να κάνω μετά πολλές μεταγραφές. Στον Παναθηναϊκό, Αστέρα Εξαρχείων και ξανά στο Αθηναϊκό όπου κατακτήσαμε triple crown, σε μια φοβερή σεζόν. Έπειτα στο Παγκράτι, στην Κηφισιά και πέρυσι στο Σπόρτιγκ όπου ήταν πάρα πολύ καλή εμπειρία»

-Τι έχεις να θυμάσαι περισσότερο από τη θητεία σου στα παρκέ; Τόσο θετικό όσο και αρνητικό...

«Σίγουρα το ευρωπαϊκό που κατακτήσαμε με τον Αθηναϊκό. Εμπειρία ζωής. Γνώρισα αξιόλογες παίκτριες με τις οποίες κρατάω ακόμα επαφές. Τότε δεν χάναμε! Όσο για αρνητικό, το γεγονός ότι κόπηκα από την Εθνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και πήρανε δύο παίκτριες οι οποίες ήταν με πατερίτσες και τραυματισμένες. Μάλιστα είχα κάνει πολύ καλή προετοιμασία με στιβικούς και βρισκόμουν σε εξαιρετική κατάσταση. Ίσως να μην ήταν η σειρά μου ωστόσο θεωρώ απαράδεκτο να παίρνουν τραυματίες. Με πατερίτσες τόσο στην προετοιμασία, όσο και στα παιχνίδια...»

-Με τον Αθηναϊκό κατάφερες να μπεις και στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες! 91 σερί νίκες και κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Περιέγραψε μου λίγο στιγμές από εκείνη την ομάδα...

«Ήταν μια πολύ σκληρή χρονιά προπονητικά. Κόουτς ήταν ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος ο οποίος είναι εξαιρετικός προπονητής. Γενικά είχαμε επίσης πολλά και δύσκολα ταξίδια. Για παράδειγμα είχαμε πάει στη Ρωσία περισσότερες από πέντε φορές. Κάναμε τον σταυρό μας εάν θα φτάσουμε. Πηγαίναμε με κάτι... περίεργα αεροπλάνα. Όμως μέσα στο παρκέ, πολλές χαρές. Νίκες συνέχεια. Κερδίζαμε φοβερές ομάδες! Δεν χάναμε ποτέ. Το λέω και ανατριχιάζω... Η αλήθεια είναι ότι τότε δεν είχαμε προβλήματα, μας παρείχαν τα πάντα. Έκτοτε πάλι το γυναικείο μπάσκετ πήρε την κάτω βόλτα. Και να σου πω κάτι; Ένας από τους λόγους που μπήκα στο Surivor ήταν και για να το προβάλω. Είδαν ότι ήμουν κυπελλούχος Ευρώπης και κατά κάποιον τρόπο, είδαν ότι υπάρχει γυναικείο μπάσκετ».

-Έχεις φιλίες από την θητεία σου στα παρκέ; Ποια είναι η καλύτερη συμπαίκτρια που είχες και ποια η καλύτερη φίλη που έχεις κρατήσει;

«Ελληνίδα την Αναστασία Κωστάκη με την οποία μεγαλώσαμε μαζί στο γήπεδο. Ήμασταν και συμπαίκτριες στον Αστέρα Εξαρχείων. Επίσης με την Καλέντζου με την οποία ήμασταν μαζί στον Παναθηναϊκό, με την Μάλτση μαζί στον Παναθηναϊκό και στις Εθνικές, αλλά η πιο κολλητή μου είναι η Αναστασία. Από τις ξένες, η Κάντις Ουίγκινς με την οποία μιλάμε ακόμα και τώρα μέσω Skype. Μάλιστα θέλει να αγοράσει ένα σπίτι στην Ελλάδα».

-Εθνική ομάδα. Είχες την τύχη να φορέσεις τη φανέλα με το εθνόσημο. Είναι η κορυφαία στιγμή για τη ζωή ενός αθλητή και μιας αθλήτριας;

«Σέβομαι πολύ τη φανέλα της Εθνικής. Με βοήθησε σε πολλά πράγματα, μου άνοιξε πόρτες, μου έμαθε να είμαι πιο συνεπής στην δουλειά μου, ενώ νιώθεις και περήφανος όταν ακούς τον Εθνικό Ύμνο και στηρίζεις την χώρα σου. Παρόλο που δεν πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, δεν πρόκειται ποτέ να πω κάτι άσχημο...»

-Το ευρωπαϊκό με τον Αθηναϊκό. Με τι θα μπορούσες να τον ανταλλάξεις;

«Ε, με τίποτα καλέ! Γιατί να τον ανταλλάξω με κάτι; Ότι γίνεται-γίνεται!»

-Κι ενώ ήσουν ενεργή μπασκετμπολίστρια σου ήρθε και ο πελαργός με τους δύο σου γιους.

«Η μεταγραφή μου στον Αθηναϊκό έγινε πριν μείνω έγκυος. Όταν με κάλεσαν τους είπα ότι ήταν στα πλάνα μου να κάνω παιδί. Μου είπαν ότι δεν πειράζει. Υπέγραψα και στη συνέχεια έμεινα έγκυος. Επειδή μου αρέσει πολύ ο αθλητισμός, δύο μήνες μετά τη γέννα ξεκίνησα αμέσως να παίζω. Θήλαζα, άφηνα γάλα στην κατάψυξη προκειμένου να ταϊστεί το παιδί και πήγαινα στην προπόνηση. Στα ταξίδια πάλι την ίδια διαδικασία είχα. Μέχρι στα αποδυτήρια τάιζα το παιδί μου! Μετά από τρία χρόνια που γέννησα και τον δεύτερο γιο μου, ξανά τα ίδια.»

-Τα παιδιά σου σε έχουν δει να παίζεις;

«Βέβαια. Τα έπαιρνα στο γήπεδο. Είτε επειδή το ήθελαν , είτε επειδή δεν μπορούσα να τα αφήσω κάπου».

-Θέλουν να παίξουν μπάσκετ;

«Ναι θέλουν να ασχοληθούν. Περισσότερο ο μεγάλος μου, ο Σωτήρης που είναι 12 ετών. Έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά από του χρόνου πιο εντατικά. Στον μικρό του αρέσει το ποδόσφαιρο όπου είναι και πάρα πολύ καλός. Και οι δύο είναι αρκετά ψηλοί, λογικά λόγω των γονιών τους! Μακάρι να ασχοληθούν γιατί ξέρουν μπάσκετ. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προπονηθεί εντατικά ακόμα».

-Μεγάλο ρολο, τόσο για σένα, όσο και για παιδιά, έπαιξε και παίζει ρόλο ο μπαμπάς τους; Ξερουν πόσο καλός παίκτης ήταν ο μπαμπάς τους;

«Φυσικά. Έχουν δει παιχνίδια τους σε βίντεο, φωτογραφίες, ξέρουν. Εγώ τον είχα και προπονητή στον Αστέρα Εξαρχείων. Είναι πολύ καλός προπονητής, έχω μάθει πολλά από εκείνον, ενώ εδώ και χρόνια λέγαμε να ασχοληθεί και πιο επίσημα. Νιώθεις δέος. Τα πρώτα χρόνια που τον είδα δίπλα μου ένιωθα δέος. Τον κοιτούσα στα μάτια. Ήταν μολις που είχε σταματήσει.»

-Παράλληλα με το μπάσκετ ασχολείσαι και ως Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος. Πώς προέκυψε αυτός ο κλάδος;

«Μου άρεσε πάρα πολύ να ασχολούμαι με την διατροφή. Όταν είχα πάει έναν χρόνο στην Αυστρία είχα πάρει βιβλία και διάβαζα για τις διατροφές. Στη συνέχεια μπήκα στη σχολή και πλέον τρελαίνομαι πολύ με αυτό, ενώ παράλληλα έχω πάρει και δίπλωμα personal trainer και θα συνεχίσω να παίρνω και άλλα. Επίσης ήμουν και προπονήτρια μπάσκετ στη Δάφνη και στο Παγκράτι. Μου αρέσει να ασχολούμαι και ειδικά με μικρές ηλικίες».

-Το Survivor πώς προέκυψε; Ποιος σε ώθησε να πας;

«Το παρακολουθούσα από πέρυσι και μου άρεσε ως ιδέα. Δεν είχα σκεφτεί να πάω αλλά το καλοκαίρι μου έκαναν αίτηση τα παιδιά μου και μου είπαν 'μαμά θα πας στο Survivor'. Αρχικά το θεώρησα απίθανο, αλλά από τη στιγμή που συμπλήρωσα την αίτηση και μετά άρχισα να το δουλεύω στο μυαλό μου. Και ξέρεις. Αν το έχεις στο μυαλό σου, μετά το θέλεις. Και έλεγα, 'γιατί όχι;' Με κάλεσαν στα casting και με πήραν στους Διάσημους λόγω του βιογραφικού μου. Φοβερή εμπειρία...Βέβαια κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα πάει, μέχρι δύο μέρες πριν ταξιδέψεις για τον Άγιο Δομήνικο. Μέχρι την τελευταία μέρα χτύπαγε η καρδιά σου και αναρωτιόσουν αν σε πήρανε ή δεν σε πήρανε. Δύο μήνες ήμουν στα... κόκκινα! Και αυτό διότι πρέπει να οργανώσεις τα παιδιά σου, τη δουλειά σου για να τα αφήσεις όλα πίσω σου.»

-Και ξάφνου χτυπάει το τηλέφωνο και σε καλούν να πας...

«Ακριβώς. Μου είπαν 'ελάτε κυρία Χαλικιά να μιλήσουμε για το παιχνίδι', πήγα πήρα δύο αλλαξιές από τον χορηγό που προμηθεύει το παιχνίδι και ξεκινήσαμε...»

-Πάμε να το πάρουμε από την αρχή... Βρεθήκατε όλοι μαζί και ταξιδέψατε για Άγιο Δομήνικο. Ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις πηγαίνοντας εκεί; Τι περιμένατε να συναντήσετε; Ήταν όπως τα είχατε φανταστεί και τα βλέπατε;

«Η πρώτη σκέψη; Που πάμε τώρα στο άγνωστο! Εγώ είχα μαζί μου ένα βιβλίο με συνθήκες δύσκολης επιβίωσης, το οποίο διάβασα και στη συνέχεια έδωσα και στα παιδιά. Πάντως οι περισσότεροι ήμασταν ενημερωμένοι και διαβασμένοι...»

-Είχατε πάρει πληροφορίες από τους παίκτες του πρώτου Survivor;

«Ναι, ναι. Όλα τα παιδιά Και αυτό ήταν το λάθος μας. Πήγαμε τόσο καλά διαβασμένοι που δεν βγάλαμε τον αυθορμητισμό μας. Να κάνουμε μια πλάκα, να πούμε τη χαζομάρα μας. Εγώ γνώριζα πολλά παιδιά και είχα πάρει πληροφορίες από το περσινό Survivor, όπως από τον Κοκκινάκη, τον Χανταμπάκη. Από εκεί και πέρα είχαμε φροντίσει να φάμε πάρα πολύ πριν πάμε. Και η παραγωγή μας τάισε στο διήμερο που μεσολάβησε μέχρι να ξεκινήσουμε. Γνωρίζαμε ότι θα συναντήσουμε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αυτό που βλέπεις στην τηλεόραση, με αυτό που βιώνεις, δεν έχει καμία σχέση! Είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Πέντε φορές χειρότερα».

-Πρώτο βράδυ στην καλύβα. Κοιμήθηκες;

«Το πρώτο βράδυ έβρεχε πάρα πολύ. Ίσα ίσα που βρήκαμε κάτι φύλα τριγύρω και προσπαθήσαμε να καλυφθούμε. Ούτε το πρώτο βράδυ, αλλά ούτε τα επόμενα βράδια κοιμήθηκε κανείς. Και αυτό διότι δεν μπορούσε κανείς να συνηθίσει το σανίδι. Πόναγε όλο το κορμί σου και άλλαζες πλευρό ανά 10 λεπτά. Εκεί εκτιμάς τα πάντα. Τον πρώτο καιρό είχε πολλές βροχές και πολύ κρύο. Είχαμε μόνο ένα κουβερτάκι, αλλά επειδή είμαι ψηλή δεν με κάλυπτε και στη συνέχεια η παραγωγή έδωσε ένα μεγαλύτερο.»

-Με ποιον ή ποια είχες έρθει πιο κοντά από την πρώτη στιγμή;

«Με την Όλγα Φαρμάκη. Την θεωρώ εξαιρετικό παιδί και είχαμε έρθει κοντά από την πρώτη στιγμή. Επίσης με την Ελένη Χατζίδου με την οποία γελάμε πολύ όπως και με την Μαρία Σαμαρίνου»

-Τα αγωνίσματα είναι δύσκολα; Χρειάζεται μπόλικη φυσική κατάσταση για να ανταποκριθείς;

«Ναι, είναι πολύ πιο δύσκολα. Αυτό που βλέπετε στην τηλεόραση, καμία σχέση. Δεν δείχνει ακριβώς την δυσκολία. Θυμάμαι ένα αγώνισμα που είχε μόνο βουτιές και θάλασσα. Πολύ δύσκολο... Τον πρώτο καιρό καιρό είχα δυσκολευτεί πολύ και άργησα λίγο να το βρω. Για παράδειγμα σφύριζε ο Σάκης (σ.σ. Τανιμανίδης) και έτρεμαν τα πόδια μου. Και αυτό διότι επειδή είμαι αθλήτρια περίμεναν όλοι να κερδίζω και ψυχολογικά με στρέσαρε αυτό. Για έναν αθλητή που προέρχεται από ομαδικό άθλημα, δεν σημαίνει ότι θα είναι άψογος στον στίβο μάχης και στους στόχους. Δεν έχει σχέση το μπάσκετ με τους στόχους. Θέλει ειδική προπόνηση. Καθόμουν στην παραλία και έκανα προπόνηση.»

-Γι αυτό και η Δαλάκα που κάνει ατομικό αγώνισμα, ξεχώρισε από τη πρώτη στιγμή;

«Είχε κάνει προπόνηση. Όπως και πολλά παιδιά πριν μπουν στο survivor είχαν κάνει προπόνηση. Και πολύ καλά έκαναν. Ειδικά για τους στόχους. Και επίσης η Δαλάκα επειδή ασχολείται με ατομικό αγώνισμα, έχει μάθει να είναι στον δικό της στίβο. Να πηδάει εμπόδια και να αγωνίζεται μόνη της. Το ατομικό με το ομαδικό άθλημα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Στο ατομικό είσαι πιο ανταγωνιστικός και συγκεντρώνεσαι πάρα πολύ στον στόχο σου».

-Πάντως πάνω που είχες αρχίσει να φορτσάρεις και να ανεβάζεις στροφές σου σκάει η πρόταση της Ξένιας.

«Θεωρώ ότι η Ξένια έκανε κακή επιλογή. Θα μπορούσα να παραμείνει γιατί στην 3η εβδομάδα είχα πατήσει στα πόδια μου, ήμουν πολύ καλύτερη και πιστεύω ότι ήταν λάθος της. Και τώρα που έχουμε επιστρέψει στην Αθήνα είναι η μοναδική που δεν κάνει παρέα μα κανέναν. Όλοι μεταξύ μας βγαίνουμε συνέχεια. Εντάξει δεν την κατηγορώ, μπορεί η κοπέλα να έχει τις δικές της δουλειές. Και καλά κάνει.»

-Ποιες ήταν οι σκέψεις που έκανες όσον αφορά τη παραμονή σου; Ήσουν μαζί με τη Σπυροπούλου και τη Χατζίδου...

«Μόνο και μόνο που μπήκα ανάμεσα στις δύο που έχουν μεγάλο fan club, είναι επώνυμες, δεν περίμενα ότι θα παραμείνω στο παιχνίδι. Από τη πρώτη στιγμή. Ηια την ακρίβεια ήμουν σίγουρη ότι θα φύγω. Πάντως κάπου διάβασα ότι ήμουν πολύ κοντά στην ψηφοφορία με την Ελένη. Ο κόσμος δεν πρόλαβε με μάθει, το διάστημα ήταν πολύ μικρό...»

-Από διάσημος και μαχητές. Αν σου έλεγα να μου διαλέξεις δυο άτομα που θα έκανες παρέα μαζί τους; Ποια θα ηταν;

«Από την ομάδα των διασήμων θα ξεχώριζα την Όλγα και τον Νάσο Παπαργυρόπουλο. Και άλλα παιδιά όπως ο Τσίλης, τον οποίο θέλω να κερδίσει το Survivor. Επίσης τη Μαρία, την Ελένη, γενικά είχαμε πολύ καλά παιδιά. Από τους Μαχητές, δεν μπόρεσα να γνωριστώ με πολλά παιδιά. Τώρα κάνουμε παρέα με την Μαρίνα Πήχου. Ο Χάρης καλό παιδί, ο Κωνσταντίνος, Βιργινία...»

-Μια απορία που γενικά υπάρχει... Γίνονται πράγματα off camera τα οποία δεν τα μαθαίνουμε ποτέ; Σαν τι ;

«Ναι βέβαια. Διαφωνίες, τσακωμοί. Σίγουρα γίνονται διάφορα, αν και υπάρχουν παντού κάμερες. Μόνο σε πολύ λίγα σημεία δεν υπάρχουν. Μια παραλία σαν στούντιο! Drone, στημένες κάμερες παντού, οι δυο-τρεις κάμεραμεν να γυρίζουν στην παραλία... Ο Τούρκος παραγωγός το κάνει αυτό 12 χρόνια, οπότε έχει την εμπειρία.»

-Από την πείνα πώς τα πάτε εκει; Εσυ δεν πρόλαβες να ζησεις τις μεγάλες πείνες, αλλά σε γενικές γραμμές; Πώς την παλεύετε;

«Πολύ δύσκολα. Πάρα πολύ δύσκολα. Ήθελες να φας ότι έβρισκες μπροστά σου. Ψάχναμε με την Κατερίνα Δαλάκα να βρούμε κάτι φασολάκια τα οποία η παραγωγή μας τα είχε απαγορεύσει επειδή ήταν κακά για το στομάχι και υπήρχε ο φόβος της δηλητηρίασης. Ομως εμείς μια μέρα τα βράσαμε και τα φάγαμε. Δεν πάθαμε τίποτα! Επίσης φάγαμε σαλιγκάρια, πεταλίδες, καβούρια, καρύδες με το τσόφλι, είτε μπαγιάτικες, είτε όχι. Εκεί χάνεις κιλά αμέσως»

-Σίγουρα κάθισε λίγο, αλλά υπήρξε έστω σε αυτό το μικρό διάστημα έντονη η επιθυμία να φύγεις; Είδαμε κάποια παιδιά δεν την πάλευαν;

«Αρκετά παιδιά δεν άντεχαν και ήθελαν να φύγουν. Και να σου πω την αλήθεια με αυτό το κριτήριο ψήφιζα εγώ. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν ήθελα ποτέ να φύγω. Ήταν επιλογή μου. Μου άρεσε πολύ αυτό, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Για μένα ήταν διακοπές. Παρά το γεγονός της πείνας. Δεν είχα ούτε να μαγειρέψω, ούτε να πλύνω, ούτε να ετοιμάσω τα παιδιά μου, να τα πάω φροντιστήριο, να τα φέρω ούτε να πάω στη δουλειά, τίποτα. Δύσκολες διακοπές, αλλά... διακοπές. Δεν σε ένοιαζε η βρώμα, που θα ακουμπήσεις, τίποτα. Αν και εκεί το περιβάλλον ήταν πολύ καθαρό, ενώ δεν τρώγαμε επεξεργασμένες τροφές και έτσι δεν μύριζε και το σώμα σου. Τα επεξεργασμένα είναι ότι χειρότερο».

-Δεν σου έλειψαν τα παιδιά σου ώστε να πεις «τα παρατάω και γυρίζω;»

«Όχι. Δεν μου έλειψαν ποτέ. Και αυτό διότι ήξερα ότι ήταν σε καλά χέρια. Εξάλλου είναι μεγάλα τα παιδιά. Αν ήταν μωρά δεν θα έφευγα. Τα παιδιά είναι ολόκληρα αγόρια. Είχα πωρωθεί με το Survivor, έβλεπαν, φώναζαν. Βέβαια στο σχολείο όταν έχανα, τους έλεγαν ότι... η μαμά σας είναι άμπαλη. Είναι σκληρή η γλώσσα των παιδιών. Μετά όταν επέστρεψα ο μεγάλος έκλαιγε απαρηγόρητος από την στεναχώρια του. Ήθελε να μείνω. Στα αγόρια τους αρέσει η δράση και τα αγωνίσματα...»

-Τι ήταν πιο δύσκολο γενικά; Το run ή οι στόχοι;

«Οι στόχοι! Προηγουμένως έχεις τρέξει, είσαι μέσα στα νερά, στις λάσπες και καλείσαι να συγκεντρωθείς και να βρεις τον στόχο. Κάποιοι στόχοι ήταν πολύ δύσκολοι. Γι αυτό και λέω ότι το παιχνίδι είναι πολύ έξυπνα στημένο. Δεν χρειάζεται να είσαι αθλητής για να πάρεις μέρος στο Survivor. Η Σπυροπούλου είναι αθλήτρια; Ούτε καν. Κι όμως είχε καταφέρει κάποια πράγματα. Η Ελένη Χατζίδου; Καμία σχέση, μόνο ένα γυμναστήριο πήγαινε. Παρόλα αυτά στους στόχους ήταν πολύ καλή.»

-Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες όταν ήρθες στην Ελλάδα;

«Να φιλήσω τα παιδιά μου και να φάω το παστίτσιο της μαμάς! Και σοκολάτα. Έτρωγα συνέχεια όταν επέστρεψα και πήρα όλα τα κιλά πίσω. Είχα αδυνατίσει πάρα πολύ όταν έφευγα και μάλιστα στο αεροδρόμιο του Άγιου Δομήνικου όταν ήταν να επιστρέψω, με πλησίαζαν ξενοι και με ρωτούσαν αν ήμουν στο Survivor. Οπότε φαντάζεσαι...»

-Τι είναι αυτό που θα θυμάσαι με νοσταλγία;

«Τα αγωνίσματα. Και όταν κερδίζεις έπαθλο, είναι μεγάλη ικανοποίηση, ειδικά όταν είναι φαγητού. Και αυτό διότι σε κρατάει! Και γι αυτό κρατούσαμε τις προμήθειές μας για την επόμενη μέρα. Και αντί να τρώγαμε δύο κουταλιές ρύζι, να τρώγαμε τρεις. Μέχρι και τον κόκκο μετρούσαμε!»

-Καλύτερη και χειροτερη στιγμή σου στο παιχνίδι;

«Χειρότερη όταν ήμουν υποψήφια και έφυγα από το παιχνίδι και αντίθετα η καλύτερη στιγμή μέσα στο παιχνίδι, όταν ετοιμαζόμασταν να πάμε στα αγωνίσματα. Λες και παίζαμε τελικό κυπέλλου. Για τέτοια αγωνία μιλάμε. Δεν φαντάζεσαι το άγχος που υπήρχε! Περισσότερο για το γεγονός ότι με έβλεπαν τα παιδιά μου και ήθελα να ήμουν καλή για εκείνα».

-Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει;

«Φέτος μπορεί να βγει και κορίτσι. Πολύ πιθανόν η Δαλάκα... Πολλές πιθανότητες έχουν επίσης ο Τσίλης, ο Ηλίας Γκότσης, η Μελίνα, αλλά και ο Αγόρου»

Photo Credits: INTIME SPORTS/Στέλιος Στεφάνου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα