Ο άνδρας από το Χαλέπι!

Gazzetta team
Ο άνδρας από το Χαλέπι!

bet365

Ο άνθρωπος από το Χαλέπι... Το Weekend γράφει μια πονεμένη και ταυτόχρονα γεμάτη ελπίδα φωτογραφία που συμβολίζει τα χρόνια του εμφύλιου στη Συρία!

Αυτή είναι η ιστορία πίσω από αυτήν την viral φωτό στο Αλέπο της Συρίας. Ο 70χρονος Μοχάμεντ Μοχιεντίν Ανίς κάθεται στο κρεβάτι του περικυκλωμένος από συντρίμμια. Καπνίζει την πίπα του και ακούει μουσική στο γραμμόφωνο. Η φωτό είναι από το Χαλέπι της Συρίας και την καταστροφή του με τον πόλεμο να έχει μπει πια στον 7ο χρόνο του. Ο Ανίς αρνήθηκε να φύγει από την πόλη των παππούδων του, το σπίτι του και να αφήσει και την συλλογή με τα αμάξια - αντίκες του. Το πρακτορείο AFP είχε φωτογραφήσει τον ίδιο άνθρωπο με τα αμάξια του το 2015. Ο ίδιος ελπίζει να φτιάξει ξανά το σπίτι του για τα παιδιά του και να περισώσει μέρος της συλλογής των 30 αμαξιών του.

Το φως του ήλιου εν μέσω άνοιξης μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα του Μοχάμεντ Μοχιεντίν Ανίς στο Xαλέπι μέσα από παράθυρα που δεν έχουν τζάμι, ενώ περιτριγυρίζεται και συντρίμμια. Η σκόνη και η καταστροφή δεν τον εμποδίζουν, κάθεται στην άκρη του κρεβατιού του με την πίπα στο χέρι και τα πόδια του σταυροπόδι ακούγοντας μουσική στο γραμμόφωνό του.

Το εξαιρετικό πορτραίτο που το αποτύπωσε φωτογραφικά ο φωτογράφος Ζόσεφ Έιντ στο AFP μπορεί να θεωρηθεί ως ένας πίνακας ζωγραφικής. Προσέγγισε την προσοχή όλου του κόσμου από τότε που πρωτοβγήκε, στις 9 Μαρτίου. Πρόκειται για φωτογραφία που έχει τραβήξει τα βλέμματα όλου του κόσμου. Δεν είναι κάτι που δείχνει μόνο τις καταστροφές από τον πόλεμο στην Συρία με τον σκληρό εμφύλιο, αλλά και την αποφασιστικότητα των Σύρων να μείνουν στις περιοχές τους παρά τις εφιαλτικές συνθήκες που υπάρχουν.

Ο Ανίς, που είναι γνωστός ως Αμπού Ομάρ, είχε δώσει συνέντευξη πρώτη φορά το 2016 όταν ζούσε σε μία γειτονιά την οποία ήλεγχαν οι αντάρτες. Πριν τον πόλεμο ήταν συλλεκτης αμαξιών - αντικών. Σε εκείνο το σημείο είχε 30 αμάξια στο όνομά του. Όμως οι εντάσεις και ο πόλεμος στην περιοχή προκάλεσαν μεγάλες φθορές στην συλλογή του. Ήταν Δεκέμβριος όταν το Xαλέπι, η περιοχή που μένει, μπήκε κάτω από τον έλεγχο της κυβέρνησης. Μετά από 4,5 χρόνια διαρκών μαχών πήρε τον έλεγχο. Ο υπεύθυνος του γραφείου της Βυρηττού για το AFP, Σάμι Κετζ, μαζί με τον φωτογράφο Ζόσεφ Έιντ ταξίδεψαν στην πόλη για να αποτυπώσουν το πως ζουν οι κάτοικοι και φυσικά για τον 70χρονο Ανίς. Σε μία περιοχή και πόλη που κάποτε την έλεγαν το 'διαμάντι της Συρίας'.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα