Τέσσερις λόγοι που ο Παναθηναϊκός το θέλει πολύ!

Νίκος Αθανασίου
Τέσσερις λόγοι που ο Παναθηναϊκός το θέλει πολύ!

bet365

Το GWJ αναλύει τους λόγους "διπλού" του Παναθηναϊκού ενόψει του "αιωνίου" ντέρμπι στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Την τελευταία φορά που ο Παναθηναικος επισκέφθηκε το Γεώργιος Καραϊσκάκης, στις 6 Νοεμβρίου του 2016, στον πάγκο του "τριφυλλιού" βρισκόταν ο Αντρέα Στραματσόνι και στην βασική ενδεκάδα οι Στιλ, Κουλιμπαλι, Μολεδο, Κουτρουμπης, Γουακασο, Λεντεσμα, Ζεκα, Βιγιαφανιες, Εμποκου, Ιμπαρμπο και Λετο!

Μόλις ένας, ο Κουλιμπαλι, βρίσκεται πλέον στο έμψυχο δυναμικό των "πράσινων" ενώ τότε το "τρίποντο" ήταν απαραίτητο για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής η ομάδα ενώ τώρα για να κρατήσει ζωντανές της ελπίδες για είσοδο στην πεντάδα! Ο Παναθηναϊκός υπέστη ριζική αλλαγή στο ρόστερ του μετά την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να ρίξει... κανόνι στις οικονομικές υποχρεώσεις και να κάνει πράξη τον κανόνα της θητείας του στον σύλλογο.

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το δίχως τέλος ράβε-ξήλωνε που μόνο δεινά προκάλεσε στον οργανισμό του κλαμπ. Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, θα είναι εντελώς διαφορετικός τόσο σε πρόσωπα όσο και σε αγωνιστική φιλοσοφία όχι μόνο σε σχέση με το πιο πρόσφατο ματς στο Φάληρο αλλά και σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου στην Λεωφόρο. Σε ένα ντέρμπι που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και νίκησε δίκαια 1-0 με γκολ του Λουκάς Βιγιαφανιες. Όπως και να είναι, όμως, σε οποία κατάσταση και αν βρίσκεται ο Παναθηναϊκός είναι... Παναθηναϊκός και πάει στο γήπεδο του "αιωνίου" αντιπάλου για να πάρει την νίκη. Το GWJ καταγράφει τον "πράσινο" τετράλογο...

"ΚΑΙΓΕΤΑΙ" ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΥΣ

Οι δυο σερί νίκες με ΑΕΛ και Λαμια σε συνδυασμό με το ντεφορμαρισμα του Πανιωνιου έφεραν τον Παναθηναϊκό μόλις δυο βαθμούς από την 5η θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το "τριφύλλι" είναι υποχρεωμένο να παλέψει μέχρι τέλους, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και την τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ. Αν το "τριφύλλι" δεν πάρει την πεμπτη θέση θα αναγκαστεί να μείνει εκτός Ευρώπης για δυο σεζόν, γεγονός απολύτως καταστροφικό! Το προγράμμα δεν είναι καθόλου εύκολο μέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά οι "πράσινοι" δεν έχουν περιθώρια για απώλειες. Κάθε βαθμός μπορεί να αποδειχθεί "χρυσάφι".

ΘΕΜΑ ΠΡΕΣΤΙΖ

Όπως και να το κάνουμε ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός! Πάντα. Σε αυτά τα παιχνίδια, σε οποία κατάσταση και αν βρίσκεται το "τριφύλλι" η ο Ολυμπιακός πάντα το πρεστίζ παίζει τον δικό του ρόλο. Το ελληνικό σούπερ ντέρμπι δεν είναι τυχαίο παιχνίδι και πάντα οι νίκες σε αυτά τα ματς δίνουν το κάτι ξεχωριστό.

ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Σε μια σεζόν που έχει σημαδευτεί από τα οικονομικά προβλήματα και την αβεβαιότητα το κλίμα στα αποδυτήρια ποτέ δεν ήταν ιδανικό. Μια νίκη μέσα στο Φάληρο(μετά και τις πληρωμές της Παρασκευής) θα άλλαζε προς το καλύτερο την κατάσταση και θα γέμιζε θετική ψυχολογία την ομάδα. Κάτι ευεργετικό ενόψει του φινάλε της Σούπερ Λιγκ, στο οποίο ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει... πρωταθλητισμό για να μπορέσει να βγει πέμπτος.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν περάσει πολλά φέτος. Οι χαρές και οι καλές στιγμές είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και πολλές μπορεί να λέμε. Μια νίκη επι του Ολυμπιακού θα έδινε μια εφήμερη χαρά στον κόσμο του "τριφυλλιού", θα αποτελούσε μια αφορμή να γελάσει λίγο το χειλάκι τους μέσα στην μαυρίλα που ζουν αυτή την περίοδο εξαιτίας του Γιάννη Αλαφούζου.

 

Τελευταία Νέα