Ο Ιγκόρ και το «χρέος» στις γυναίκες της ζωής του!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο Ιγκόρ και το «χρέος» στις γυναίκες της ζωής του!

bet365

Μεγάλωσε δίπλα σε μια φαβέλα του Ρίο. Έχασε τον πατέρα του 9 ετών και σκέφτηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Το Weekend γράφει για τον Ιγκόρ Σίλβα που δεν παραπονέθηκε ποτέ για τη ζωή του, η οποία του το... ανταπέδωσε με μια μεταγραφή στον Ολυμπιακό!

Χάντερσφιλντ - Λίβερπουλ Με ειδική προσφορά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η ζωή του Ίγκορ Σίλβα τα τελευταία τρία χρόνια έχει πάρει τη μορφή... αστραπής.

Από την επικίνδυνη γειτονιά του Ρίο, τις δυσκολίες και την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο, στον Αστέρα και μετά στον Ολυμπιακό.

Το Gazzetta Weekend Journal... ταξιδεύει στη Βραζιλία και μπαίνει στη ζωή του Ίγκορ, πριν αυτός γίνει ο Ιγκόρ Σίλβα του Ολυμπιακού.

Ενα παιδί που αν και του παρουσιάστηκαν εφιάλτες στη ζωή του, προτίμησε να ονειρεύεται.

Γεννήθηκε στην κορύφωση του καλοκαιριού, στις 21/8, κοντά σε μια επικίνδυνη φαβέλα. Ο ίδιος, ποτέ δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, ούτε τον ενόχλησε κάποια συμμορία.

Από πολύ νωρίς βίωσε την απώλεια του πατέρα του και από το 9 του η μητέρα του ήταν το απόλυτο στήριγμά για τον ίδιο και την αδερφή του.

Διαβάζοντας αυτά, θα σκέφτεται κάποιος «άλλο ένα φτωχό παιδί που μεγάλωσε δύσκολα σε μια φτωχική γειτονιά της Βραζιλίας». Λάθος.

Ο Ίγκορ ποτέ δεν παραπονέθηκε. «Είχα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια», είχε πει όταν τον ρώτησαν κάποτε στην Τρίπολη για τη ζωή που είχε στην πατρίδα του.

Μεγάλωσε, έχοντας ίνδαλμα τον Ροναλντίνιο και με τη μητέρα του να τον παροτρύνει να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτή ήταν ο λόγος που το ποδόσφαιρο αποτέλεσε το εισιτήριο για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ποιο είναι αυτό; Να έχει δύναμη ώστε να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια πιο άνετη ζωή για την οικογένειά του.

Η Κομερσιάλ γίνεται η πρώτη του ομάδα. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα, ως επιθετικός, όπως έχετε διαβάσει σε άλλο κείμενο στο gazzetta.gr. Το 2015 άνθρωποι του Αστέρα βρίσκονται στην χώρα του καφέ, για να τσεκάρουν διάφορους παίκτες. Ξεχωρίζουν τον Ίγκορ Σίλβα και τον κάνουν δικό τους το 2015 από την Κομερσιάλ, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2016.

Ο Αστέρας παίρνει ένα σπουδαίο ταλέντο κι αυτός την ευκαιρία να περάσει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού αφήνοντας πίσω οποιαδήποτε σκέψη έκανε για να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπισε τον έφεραν αντιμέτωπο με αυτή την απόφαση. Η σύζυγός του τον έσπρωξε να συνεχίσει.

«Αν και είμαι μικρός σε ηλικία, επέλεξα να φύγω από τη Βραζιλία γιατί η προοπτική του Αστέρα ταιριάζει στις φιλοδοξίες μου. Θα δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω και να μείνω για πολλά χρόνια στην ομάδα», δηλώνει τότε στο επίσημο σάιτ της αρκαδικής ΠΑΕ.

Τα καταφέρνει, παλεύει και κερδίζει την θέση του στην πρώτη ομάδα. Τον βοηθάει πολύ το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν πολλοί λάτιν παίκτες. Έτσι, η προσαρμογή του γίνεται πολύ εύκολη.

Προπονητής «κλειδί» για τον ίδιο ο Μάκης Χάβος. Πάντα έχει να πει καλή κουβέντα για τον άλλοτε τεχνικό των «κιτρινομπλέ».

Ο Χάβος, μιλώντας στο Gazzetta Weekend Journal δήλωσε για τον Βραζιλιάνο:

«Διέκρινα το ταλέντο του από την αρχή και εγώ. Πίστεψα ότι λόγω του σωματότυπού του, της ταχύτητάς του με την μπάλα και την αντίληψή του θα είναι καλός ως δεξιός μπακ, γι αυτό και τον μετατόπισα ώστε μαζί με τον Μπέρτο να συνθέσουμε ένα δυνατό δίδυμο.

Ο Ιγκόρ είναι πολύ καλός στο ένας με έναν στον χώρο, πηγαίνει με ταχύτητα στον αντίπαλο, έχει καλή πάσα και σέντρα. Πολλοί πιστεύουν πολλοί ότι έχει αδυναμία στο αμυντικό κομμάτι, δεν θα συμφωνήσω. Ο Ιγκόρ δύσκολα τρώει ντρίπλα από αντίπαλό, είναι προσηλωμένος στο τακτικό κομμάτι και δεν χάνει τη θέση του παρόλο που έχει συχνά ανεβάσματα.

Χάρηκα πολύ όταν έμαθα για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, γιατί είναι ένα παιδί που μπόρεσα να το βοηθήσω και εγώ. Δουλεύοντας σε κορυφαίο επίπεδο, όπου ο υγιής ανταγωνισμός είναι τεράστιος, μόνο καλό θα του κάνει».

Γι αυτό το... καλό, λοιπόν, είναι ο Ίγκορ στο Λιμάνι. Στα 21 του χρόνια θέλει μόνο να δουλέψει σκληρά, ώστε να γίνει ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής.

Τι (πιθανόν) δεν ξέρεις ή δεν θυμάσαι για τον Ιγκόρ Σίλβα:

- Ντεμπούτο έκανε με την πρώτη ομάδα του Αστέρα στις 3/2 του 2016 στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο.

- Στις 16/5 του 2016 ο Αστέρας ανανέωσε το συμβόλαιό του για 5 χρόνια, μιας και με την ομάδα Νέω είχε 11 γκολ σε 24 ματς.

- Παντρεύτηκε σε ηλικία 19 ετών την αγαπημένη του Καμίλα Ροντρίγκες. Εχουν μία κόρη την Σοφία.

- Αγαπημένη του μάρκα αυτοκινήτου το Land Rover.

- Του αρέσει να τρώει μπολονέζ!

- Δεν έχει κάποιο κατοικίδιο.

- Στον ελεύθερό του χρόνο παρακολουθεί ταινίες στο σπίτι με τη γυναίκα και την κόρη του.

- Δεν έχει πρόβλημα να δει ξανά και ξανά το «Click».

- Αγαπημένος ηθοποιός ο Άνταμ Σάντλερ.

- Η πιο συναρπαστική μέρα της ζωής του είναι αυτή που επιασε για πρώτη φορά στα χέρια του την κόρη του.

- Όνειρο ζωής: Να κάνει περισσότερα παιδιά και να έχει τη δύναμη να δίνει τα καλύτερα στην οικογένειά του.

 

Τελευταία Νέα