5 βιβλία για να ξεκινήσει καλά το 2018!

Gazzetta team
5 βιβλία για να ξεκινήσει καλά το 2018!

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης εύχεται καλή χρονιά μέσω του G-Weekend κάνοντας τις δικές του προτάσεις για βιβλία που πρέπει να διαβάσετε ή να χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα!

Η αρχή του νέου χρόνου σηματοδοτεί για μένα μια ευκαιρία. Να αξιοποιήσουμε λίγο πιο ποιοτικά τον όποιο, λίγο ελεύθερο χρόνο μας. Μουσική, σινεμά, θέατρο, ωραίες συζητήσεις, εκδρομές κι αν όλα αυτά μπορούσατε να τα κλείσετε σε ένα backpack, θα ήταν όλα μέσα σ’ ένα βιβλίο.

Διάλεξα μερικές νέες εκδόσεις και κάποιες όχι τόσο νέες, έτσι για να σας παρακινήσω μέχρι τα ράφια του καταστήματος με την πιο ωραία μυρωδιά του κόσμου, αυτή του χαρτιού. Όταν φτάσετε εκεί, χαζέψτε τα οπισθόφυλλα, φυλλομετρήστε με την ησυχία σας, ζυγίστε τις γραμματοσειρές της αρεσκείας σας και πάρτε βιβλία για σας ή για δώρα προς τους αγαπημένους σας.

‘Ενας σοφός άνθρωπος είχε πει, πως αν κάποιος δεν εκτιμά την αξία ενός βιβλίου για δώρο, δεν μπορεί να πλάσει μια ωραία ιστορία με το μυαλό του, άρα δεν έχει ενδιαφέρον να τον ακούσεις να μιλάει. Επειδή είμαστε στην εποχή των ευχολογίων, σας εύχομαι το τέλος του 2018 να σας βρει περισσότερο πλούσιους σε λεξιλόγιο, σε εικόνες και σε αναγνωστικές εμπειρίες από ποτέ. Καλή ανάγνωση.

Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙ

Συγγραφέας: ΡΑΝΚΙΝ ΙΑΝ

Εκδότης: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ναι είμαι συνειδητοποιημένο junkie των αστυνομικών – crime βιβλίων. Δεν είναι τιμητικό για μένα, δεν ντρέπομαι κιόλας. Αφού δεν πρόκειται να σκηνοθετήσω ποτέ μια μεγάλου μήκους ταινία στο πανί, μπορώ να σκηνοθετώ θρίλερ στο μυαλό μου, όσο θέλω.

Μπορώ να ταξιδέψω με την κάμερά μου λοιπόν στον υπόκοσμο του Εδιμβούργου και να καταγράψω την προσπάθεια του Τζων Ρέμπους να εξιχνιάσει μια παλιά άλυτη υπόθεση δολοφονίας. Ο σκωτσέζος Ίαν Ράνκιν γράφει «εύκολα» και σκοτεινά ταυτόχρονα, δικαιολογώντας την φήμη που τον συνοδεύει και τα βραβεία που κουβαλάει.

ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Συγγραφέας: ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Εκδότης: ΤΟΠΟΣ

Είτε μιλάμε για τηλεόραση , είτε για ραδιόφωνο και πολύ περισσότερο στη συγγραφή, η εμπειρική διατύπωση της αλήθειας προκαλεί το ενδιαφέρον όσο τίποτα άλλο. Ο Νίκος Ιωαννίδης δεν ξέρω πότε θα αυτοχαρακτηρίζεται συγγραφέας, αλλά το βιβλίο του πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι ειδικά στην Θεσσαλονίκη για ευνόητους λόγους. Κοντράροντας σε πωλήσεις τον Νταν Μπράουν τουλάχιστον στον ελληνικό βορά, ο Ιωαννίδης μπορεί άνετα να καυχιέται για το πιο απλό και σημαντικό πράγμα.

Ό,τι γράφει δεν το φαντάστηκε, δεν το άκουσε από άλλους, το έζησε από την καλή κι απ’ την ανάποδη και μας μεταφέρει στην εποχή της old school βίας, της Γένεσης του συνθήματος ΠΑΟΚ, εκδρομές, ναρκωτικά και μας παραδίδει μαθήματα ειλικρινούς καταγραφής και παραδείγματα προς μίμηση ή αποφυγήν ανάλογα με τον heavy metal εσωτερικό κόσμο του καθενός.

ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ

Συγγραφέας: ΑΡΛΙΤΖ Μ.ΤΖ.

Εκδότης: ΔΙΟΠΤΡΑ

Μια επιθεωρήτρια της αστυνομίας βρίσκεται στο τελευταίο μέρος, που θα ήθελε κάθε αστυνομικός να βρεθεί. Φυλακισμένη ανάμεσα σε κρατούμενες που η ίδια έκλεισε μέσα. Μυστικοπαθής, διαταραγμένη και υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή της πρέπει να λύσει ένα μυστήριο φόνου, όχι για να πάρει κάποια προαγωγή, αλλά για να παραμείνει ζωντανή. Οι φύλακες είναι εχθροί της, οι υπόλοιπες φυλακισμένες είναι εχθροί της, ίσως μόνο το πτώμα στο κελί της είναι το πιο φιλικό σε εκείνη πλάσμα. Του χρωστά μια απάντηση.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Συγγραφέας: ΘΑΦΟΝ ΚΑΡΛΟΣ ΡΟΥΙΘ

Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Το φαινόμενο Θαφόν δεν περιγράφεται σε μια μικρή σύνοψη. Μεταφρασμένος σε πάνω από 40 γλώσσες, με εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις ο συγγραφέας που αγαπάει την Βαρκελώνη και τα βιβλία, τα ζευγαρώνει και μας ταξιδεύει σε ένα άλλου είδους κυνήγι εξιχνίασης μιας υπόθεσης, που ξεκίνησε από κει που ξεκινάνε όλα. Από μια βιβλιοθήκη. Ευτυχώς ο Καταλανός μάγος της συγγραφής είναι πολύ νέος και με πολύ συγγραφικό έργο μπροστά του. Δεν ξέρω αν είναι ο διάδοχος του Θερβάντες, δεν ξέρω αν χρειάζεται καν να το συζητάμε, αλλά είναι μακράν ο πιο ευπώλητος Ισπανός συγγραφέας μετά τον οραματιστή του Δον Κιχώτη.

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ

Συγγραφέας: ΦΕΡΡΑΝΤΕ ΕΛΕΝΑ

Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ

Μια υπέροχη ευκαιρία να ξεκινήσετε την αναγνωστική σας σχέση με την Έλενα Φερράντε και την Τετραλογία της Νάπολης. Ηθογραφία, ψυχογράφημα, ιστορική καταγραφή ανθρωπίνων σχέσεων, αστικού ιστού κι ενός ολόκληρου έθνους με τη λογοτεχνική μαεστρία μιας γυναίκας, που διάλεξε ένα ψευδώνυμο και μια δική της φανταστική συγγραφική ταυτότητα, για να γίνει η πλέον επιτυχημένη Ιταλίδα συγγραφέας. Νομίζω θα σας απασχολήσει αυτό το όνομα για όλο το 2018.

 

Τελευταία Νέα