Ρίχνει χιόνι στη Νιγηρία;

Gazzetta team
Ρίχνει χιόνι στη Νιγηρία;

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει την ξεχωριστή ιστορία τριών κοριτσιών από τη Νιγηρία που μοιάζει με... ανέκδοτο αλλά δεν είναι, καθώς θα γράψουν ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Πιονγκτσάνγκ!

Aν δουν χιόνι στη Νιγηρία, θα πιστέψουν ότι πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου! Το σίγουρο πάντως είναι, ότι δεν θα δουν, καθώς η αφρικανική χώρα βρίσκεται σχεδόν πάνω στον ισημερινό, άρα το κλίμα της είναι τροπικό και ποτέ δεν έχει καταγραφεί χιονόπτωση. Ως εκ τούτου, η Νιγηρία δεν είχε ποτέ εκπροσωπηθεί σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο, όλα στη ζωή αλλάζουν και στη χώρα με τη μηδενική παράδοση σε χειμερινά σπορ, θα γραφτεί ιστορία στους επόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς που Θα γίνουν το Φεβρουάριο στην ΠιονγΤσάνγκ της Δημοκρατίας της Κορέας. Στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, τη Νιγηρία θα εκπροσωπήσουν τρία κορίτσια, η Σέουν Αντίγκουν, η Ενγκόζι Ονβουμέρε και η Ακουόμα Ομεόγκα που θα πάρουν μέρος στο μπόμπσλεντ (έλκηθρο) ! Θα είναι η πρώτη φορά που η σημαία της Νιγηρίας θα παρελάσει στην Τελετή Εναρξης Χειμερινών Ολυμπιακών, ενώ παράλληλα θα είναι και η πρώτη συμμετοχή από την αφρικανική ήπειρο στο συγκεκριμένο αγώνισμα σε Ολυμπιακούς!

Η συμμετοχή τους λοιπόν φαντάζει σε κάποιους ως... ανέκδοτο, αλλά οι ίδιες δεν το βλέπουν έτσι. «Είμαι τρομερά ενθουσιασμένη, τα αισθήματα είναι πολλά και διαφορετικά. Η συμμετοχή μας αποτελεί ορόσημο για τον αθλητισμό της Νιγηρίας και τίποτα δεν με κάνει περισσότερη υπερήφανη, από το γεγονός ότι Θα παίξω ένα μικρό ρόλο στο να δημιουργηθούν ευκαιρίες για χειμερινά σπορ στη Νιγηρία», λέει η Αντίγκουν που δεν είναι... τυχαία αθλήτρια, καθώς συμμετείχε για ένα χρόνο στην ομάδα μπόμπσλεντ των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς έχει τόπο διαμονής στο Τέξας, όπως και οι δύο άλλες κοπέλες.

Ανέκδοτο δεν αποτελεί ούτε το αθλητικό υπόβαθρο που έχουν οι τρεις Νιγηριανές, καθώς είναι εξαιρετικές αθλήτριες στους δρόμους ταχύτητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Αντίγκουν αγωνίστηκε στα 100 μέτρα με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Ονβουμέρε έχει κατακτήσει μετάλλια στα 4Χ100 και στα 200 μέτρα των Παναφρικανικών Αγώνων του 2015, ενώ η Ομεόγκα ήταν δρομέας στην ομάδα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα!

Βέβαια η πορεία ως την Κορέα, μόνο εύκολη δεν ήταν καθώς λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων για αξιοπρεπή προετοιμασία, κατασκεύασαν ένα ξύλινο έλκηθρο για να κάνουν προπόνηση σε στεγνό έδαφος, ενώ δεν είχαν ούτε και χρήματα για να πάρουν μέρος στους αγώνες πρόκρισης για την Πιονγκτσάνγκ. Ετσι πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν μία καμπάνια χρηματοδότησης μέσω της σελίδας Go Fund στο διαδίκτυο και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 66.000 ευρώ μέσα σε 11 μήνες, για να καλύψουν τα έξοδα τους.

Πλέον, όμως, είναι διάσημες και ήδη η Team Visa τις ενέταξε στο δυναμικό της, πληρώνοντας για χορηγία. Και σίγουρα θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής στην Κορέα, ασχέτως αποτελέσματος, όπως άλλωστε είχε γίνει και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στο Κάλγκαρι, με την ομάδα μπόμπσλεντ από τη Τζαμάικα, που τα κατορθώματα της έγιναν ακόμα και κινηματογραφική ταινία!

 

Τελευταία Νέα