Atromitos, το πιο... κλειστό club της Ευρώπης

Atromitos, το πιο... κλειστό club της Ευρώπης

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τις αμυντικές επιδόσεις του Ατρόμητου, που με μόλις 3 γκολ παθητικό διαθέτει την καλύτερη άμυνα, χωρίς υπερβολή, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο με εκπληκτικές ιστορίες οι οποίες γίνονται πολύ πιο όμορφες όταν προέρχονται από ομάδες που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δύναμη και δεν βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή. Αν και το ποδόσφαιρό μας έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, μια Ελληνική ομάδα, ο Ατρόμητος κατάφερε να ξεχωρίσει, όχι απλά στην Super League, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, χωρίς αυτό να έχει την παραμικρή δόση υπερβολής. Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, στην αρχή τίποτα δεν προέδιδε τι θα ακολουθήσει, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο προπονητής - αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Νταμίρ Κάναντι, κράτησε οριακά τη δουλειά του στην προετοιμασία.

Προερχόμενη από δύο σεζόν στις οποίες τερμάτισε στην 8η και την 7η θέση αντίστοιχα, η ομάδα του Περιστερίου δεν ξεκίνησε καλά ούτε το 2017-18 έχοντας ισοπαλίες εντός με τον Απόλλωνα (1-1) και εκτός με τον Παναιτωλικό (2-2). Στις 9 Σεπτεμβρίου, όσοι φίλοι της ομάδας πήγαν στο γήπεδο μπορεί να δυσαρεστήθηκαν με το 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως χωρίς να το ξέρουν έγιναν μάρτυρες του καλύτερου αμυντικού ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου και ενός εκ των κορυφαίων της κατηγορίας. Μέχρι το πρόσφατο ματς με τον Πανιώνιο, πέρασαν δύο μήνες, όμως ο Ατρόμητος έχει από τότε να δει την εστία του να παραβιάζεται.

Με το 0-0 κόντρα στους Κυανέρυθρους οι Περιστεριώτες έφτασαν τις 70 λευκές ισοπαλίες στην Super League και το αήττητό στους 11 αγώνες και συνεχίζουν να κυνηγούν το ρεκόρ των 13 που συνέβη το διάστημα Νοεμβρίου 2013 - Φεβρουαρίου 2014. Από το πρώτο μέχρι το πιο πρόσφατο 0-0, ο Ατρόμητος πέτυχε τα καλύτερα καθώς νίκησε εκτός έδρας Ολυμπιακό και ΑΕΚ [αμφότερους με 0-1] και πατά ακόμα στην κορυφή της βαθμολογίας. Το ένα από τον Απόλλωνα και τα δύο από τον Παναιτωλικό παραμένει το παθητικό του στο πρωτάθλημα, επίδοση που τον βάζει πάνω από σχεδόν όλες τις ομάδες της Ευρώπης καθώς καμία δεν έχει δεχθεί λιγότερα από τα τρία των Περιστεριωτών.

Χρησιμοποιώντας σύστημα 4-2-3-1 και παίκτες που δεν χωρούσαν στα ρόστερ μεγαλύτερων club [Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ], όπως Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Ουάρντα, ο Ατρόμητος με σταθερά 5-6 Ελληνες στην 11άδα, κάνει εκπληκτικά πράγματα. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι παρουσιάζει εξαιρετική συνολική αμυντική λειτουργία χτυπά στην κόντρα και εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες που δημιουργεί, έχει καταφέρει να γράψει ιστορία. Ο keeper, Ανδρέας Γιαννιώτης, έχει να δει την μπάλα στα δίχτυα του 721 αγωνιστικά λεπτά με γάντια του Ατρόμητου και το παθητικό των μόλις 3 γκολ, βάζει κάτω... όλη την Ευρώπη.

Τα μεγέθη και ο βαθμός δυσκολίας δεν γίνεται να συγκριθούν, όμως το Eλληνικό club έχει κλείσει το μαγαζί καλύτερα απ' ότι εκείνα των top-5 πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Κορυφαία άμυνα είναι η Μπαρτσελόνα, που έχει δεθχεί 4 τέρματα σε 11 αγώνες της La Liga και ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει δεχθεί ένα γκολ περισσότερο από τους Blaugrana. Στο Πανεπιστήμιο της άμυνας, την Serie A, η Ρόμα έχει δει την εστία της να παραβιάζεται 7 φορές και στην Bundesliga η μόνιμη πρωταθλήτρια, Μπάγερν Μονάχου, έχει το καλύτερο παθητικό με 8 γκολ, όσα δηλαδή έχουν Παρί Σεν Ζερμέν και Μονπελιέ στην Ligue1 της Γαλλίας.

Πέρα όμως από το top-level του ποδοσφαίρου, ο Ατρόμητος έχει καλύτερο παθητικό και από τις ομάδες των πρωταθλημάτων που είναι πιο κοντά στο δικό μας. Στην Ρωσία η Ζενίτ έχει δεχθεί 9 γκολ σε 16 ματς, στο Βέλγιο η πρωτοπόρος, Μπριζ, έχει 12 σε 14 και στην Ολλανδία Αγιαξ και Τσβόλε μετρούν 10 σε 11 παιχνίδια.

Σε μονοψήφιο πέφτει η καλύτερη άμυνα της Τουρκίας, Γαλατασαράι με τα 9 και εκείνες που είναι πιο κοντά στους Περιστεριώτες είναι η ΑΕΛ που έχει δει την εστία της να παραβιάζεται μόλις 4 φορές στο Κυπριακό πρωτάθλημα, όσες δηλάδη και η πρωτοπόρος της Πορτογαλίας, Πόρτο.

Την πρώτη 5άδα της Super League είχε δώσει ο Κάναντι ως στόχο ύστερα από τη μεγάλη νίκη σε βάρος της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, όμως αν ο Ατρόμητος συνεχίσει έτσι, ίσως μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο. Σίγουρα οι ουδέτεροι - και όχι μόνο, όπως ο Κώστας Κατσουράνης - θέλουν να δουν την ομάδα από τα δυτικά προάστια να κάνει κάτι που θα θεωρηθεί σοβαρή υπέρβαση και είναι δεδομένο ότι ρεκόρ σαν και αυτό διαφημίζουν τη χώρα και το πρωτάθλημά μας στην Ευρώπη και ο Ατρόμητος το έκανε αυτό φέτος...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα