Ο Ταλαντούχος Κύριος Ντε Μπρόινε!

Ο Ταλαντούχος Κύριος Ντε Μπρόινε!

bet365

Ηταν παιδί με προβλήματα προσαρμογής, εξελίχθηκε όμως στους κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη. Το Gazzetta Weekend σας παρουσιάζει την ιστορία του απίθανου Κέβιν Ντε Μπρόινε!

Ο παιχταράς της Σίτι που έχει το παρατσούκλι ''στεγνός καθαριστής'' από τους φίλους του για τον τρόπο που απαντά στο WhatsApp προφανώς και δεν είναι μία απλή περίπτωση παίκτη. Παιδί με προβλήματα και θέματα προσαρμογής κατάφερε να εξελιχθεί σε σούπερ ποδοσφαιριστή Πως το έκανε αυτό;

"Είχε μείνει μόνος του στο γήπεδο κι έκανε σουτ σε ένα τέρμα. Έκανε προπόνηση. Τρεις από εμάς προσπαθήσαμε να του πούμε να φύγει, αλλά δεν τα καταφέραμε", θυμάται ο προπονητής του στη Γάνδη και τις ακαδημίες της, Φρανκ Ντε Λέιν. Ο Ντε Μπρόινε είχε νευριάσει τόσο πολύ που του είπαν να φύγει που άρπαξε ένα δοκάρι και δεν το άφηνε, έμεινε όλο το βράδυ εκεί για προπόνηση.

«Μετά από μεγάλη κουβέντα τον έπεισα να γυρίσουμε πίσω. Πήγαμε μαζί στο ξενοδοχείο. Τρομερός πεισματάρης. Σα... μουλάρι. Θεωρώ όμως πως αυτό το πείσμα του και αυτά τα χαρακτηριστικά του τον έκαναν τον παίκτη που είναι σήμερα!», συνεχίζει.

Η πρόοδος και η άνοδος του Ντε Μπρόινε είναι αξιοσημείωτη. Εξελίχθηκε σε απόλυτο ηγέτη της Σίτι που διεκδικεί ξανά με αξιώσεις πρωτάθλημα στην Premier. Δεν είναι ακόμα στο επίπεδο των Κριστιάνο και Μέσι, όμως είναι ένα κλικ πιο κάτω πλέον. Μόνο ένα κλικ...

Οι τρομερές εμφανίσεις του με την Σίτι τον έχουν αναγάγει στον κορυφαίο παίκτη στην κορυφαία ομάδα στην Premier. Παρότι σε κάποιους απ' έξω που δεν τον ξέρουν καλά μπορεί να μην φαίνεται, στο γήπεδο όμως αντανακλά το πείσμα, αλλά και το πάθος για διάκριση.

Στα αποδυτήρια είναι ο πιο ήσυχος τύπος. Στα δικιά του λόγια και με δικές του λέξεις... σούπερ κουλ. Τα τεστ μετά τα ματς δείχνουν σαν να μην ειχε καθόλου άγχος, πίεση! Όμως υπάρχουν ματς όπως με τη Νάπολι στο Champions League που αντιδρά με τόση ορμή, οργή και θυμό που δεν το πιστεύει κανείς! «Μόλις ο διαιτητής σφυρίξει τη σέντρα θα δείτε έναν άλλον Κέβιν», είχε πει.

Αποτέλεσμα εικόνας για de bruyne gent

«Άφησέ με να μιλήσω! Άφησέ με...», ούρλιαζε στον Σίλβα ο Ντε Μπρόινε μετά από κάρτα που δέχθηκε. «Η διαφωνία ήταν για την δεδομένη στιγμή. Είναι σαν αυτές που έχω με την γυναίκα μου. Στο υψηλότερο επίπεδο κάποιες φορές μία συζήτηση βάζει τα πάντα στην θέση τους», ήταν η εξήγησή του και μετά έγινε ξανά σούπερ κουλ. Ξανά...

Ο Ντε Μπρόινε είναι ήρεμος, σοβαρός και ταπεινός. Όταν δεν συμφωνεί με κάποια απόφασή ή κάτι θα του βγει η... έκρηξη και τα οργισμένα στοιχεία του χαρακτήρα του. Ο Βέλγος θέλει να είναι ξεκάθαρος και να λέει τα πράγματα όπως νιώθει και μπροστά σε εκείνον που πρέπει να τα ακούσει. Όταν ήταν στη Γκενκ, ο Ντε Μπρόινε δεν είχε κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει όπως πρέπει τον σταρ της ομάδας Ελιαγίβ Μπαρντά. Τον είχε ενοχλήσει που ο Ισραηλινός δε δούλευε σκληρά στις προπονήσεις. Ο Ντε Μπρόινε ήταν μόλις 19 ετών.

Σε μία συνέντευξή του τον Φεβρουάριο του 2012 τα... έχωσε στους συμπαίκτες του στη Βέρντερ. «Ντρέπομαι γι αυτούς. Προτείνω σε όσους δεν έχουν την επιθυμία και τη... δίψα να παίξουν να φύγουν». Όταν ήταν στην Βόλφσμπουργκ είχε φωνάξει σε ένα ball boy: «Δώσε μου γρήγορα την μπάλα γαμ...νο». Στην συνέχεια απολογήθηκε, ζήτησε συγνώμη κι έστειλε στον πιτσιρικά μία φανέλα του.

Η ειλικρίνεια, η επιμονή του ήταν στοιχεία που τον χαρακτήριζαν από μικρή ηλικία. Στα 11 του είπε στη μητέρα του: «Θέλω να σπουδάσω λατινικά για δυο χρόνια. Μετά θέλω να πάω στο καλύτερο αθλητικό σχολείο και στα 18 να είμαι πλήρως επικεντρωμένος κι έτοιμος για ποδόσφαιρο».

Στο σπίτι του στο Ντρόνγκεν το δωμάτιό του ήταν γεμάτο από φωτογραφίες και κάθε τι μπορούσε να είχε σχέση με την Λίβερπουλ. Η μητέρα του που είχε γεννηθεί στο Μπουρούντι αν και Βελγίδα είχε μεγαλώσει στο Λονδίνο. Ο παππούς του το ίδιο και του είχε μεταδώσει την αγάπη του για την Λίβερπουλ. Τα σεντόνια του μικρού Κέβιν ήταν με το σήμα της Λίβερπουλ, φορούσε συνέχεια φόρμες της ομάδας, αλλά κι ένα... ξεφτισμένο μπλουζάκι με τον Μάικλ Όουεν. Ηταν το αγαπημένο του.

Αποτέλεσμα εικόνας για de bruyne gent

Όπως τόσα άλλα παιδιά της ηλικίας του έπαιζε μπάλα όταν και όποτε μπορούσε. Ένας από τους φίλους του ήταν αυτός που επέμενε να βελτιώσει το «προβληματικό» αριστερό του πόδι. Επειδή με τους φίλους του κατέστρεφαν τον κήπο τους άφηναν να παίζουν μόνο με πλαστική μπάλα. Μετά ζήτησαν να παίζουν με κανονική και πήραν το «ΟΚ». Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να σουτάρουν μόνο με το καλό τους πόδι. Ο Ντε Μπρόινε πείσμωσε που δεν είχε καλό αριστερό, δούλεψε πολύ κι έφτασε στο επίπεδο να έχει σχεδόν το ίδιο καλό αριστερό με το... θανατηφόρο δεξί του! Στα 8 του χρόνια είπε στον προπονητή του στην ομάδα της VV Drongen ότι φεύγει και πάει στην ομάδα της Γάνδης επειδή οι προπονήσεις της ήταν πολύ καλύτερες. Είχε θράσος... Δυο χρόνια έμεινε εκεί, αφού οι σχέσεις του με τους προπονητές δεν ήταν οι καλύτερες Ελεγε πάντα: «Να δούμε ποιος θα πει την τελευταία λέξη».

Στην U-21 της Γκενκ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα 17 του χρόνια για να βγάζει μπαλιές στον Κριστιάν Μπεντέκε. Ο Βανχάζεμπρουκ, ένας από τους τότε προπονητές του τον είχε αποκαλέσει «μοντέρνο Κρόιφ»! Αλλωστε, από τα πόδια του Ντε Μπρόινε ήρθε και το πρωτάθλημα το 2011. Η Τσέλσι τον καπάρωσε, αφού στο πρόσωπό του είδε τον αντικαταστάτη του Λάμπαρντ. Ο Ντε Μπρόινε μετά τον δανεισμό του στην ομάδα της Βέρντερ Βρέμης δέχθηκε μία κρούση από την Μπορούσια Ντόρτμουντ του Κλοπ για να αντικαταστήσει τον Γκέτσε. Ο Βέλγος άσος ρώτησε την Τσέλσι αν μπορεί να φύγει. Οι Μπλε το δέχθηκαν, αλλά ο Μουρίνιο του τηλεφώνησε, του είπε ότι είναι πολύ καλός παίκτης και πως δεν θα πάει πουθενά.

Αποτέλεσμα εικόνας για de bruyne gent

Ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν του έδωσεπολλές ευκαιρίες, η κατάσταση όχι μόνο δε βελτιώθηκε, αλλά έγινε χειρότερη. Για τον Βέλγο η Τσέλσι «τελείωσε», όταν ο Μουρίνιο του τα... έχωσε πολύ άσχημα έπειτα από ένα ματς στο League Cup με την Σουίντον «Δε μου αρέσει όπως παίζεις και πως προπονείσαι...»

Ο Ντε Μπρόινε πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Βαρέθηκε να πηγαίνει δανεικός ή να παίζει λίγο και κυρίως στο League Cup. Ο Βέλγος διαφώνησε έντονα με τον Μουρίνιο στη συνάντηση με τον ατζέντη του και το δ.σ. Είναι χαρακτηριστικό πως παρουσίασε στον Special One όλα τα στατιστικά του και εξήγησε πως είναι το ίδιο καλός με τους άλλους παίκτες. O Μουρίνιο του απάντησε πως δεν είναι λογικό αυτό που λέει και ότι θα πρέπει να προπονηθεί και να δουλέψει παραπάνω.

«Μου έκανε τότε ξεκάθαρο πως δεν θα με άφηνε να φύγω ούτε καν δανεικός και ότι με θεωρεί καλό παίκτη του. Του είπα ευθέως ότι ένιωθα ότι δεν θα πάρω ποτέ δίκαιες ευκαιρίες. Τότε ήταν που η ομάδα άρχισε να ψάχνεται για τη μεταγραφή μου», σχολίασε τότε ο Ντε Μπρόινε.

Ο Αντόνιο, Κόντε παραμένει... προβληματισμένος για το πως άφησε η Τσέλσι να πάει ο Ντε Μπρόινε σε άλλο συλλόγο. Πως να μην τρελαθεί ο Ιταλός βλέποντας τον Βέλγο να σκοράρει με τη Σίτι στο Stamford Bridge. Είναι ξεκάθαρο πως ο Γκουαρντιόλα είχε βρει τον τρόπο να πάρει πολλά περισσότερα από τον Ντε Μπρόινε απ' ότι ο Μουρίνιο. «Από πλευράς τακτικής και άλλων θεμάτων είναι ο καλύτερος προπονητής που δούλεψα ποτέ. Σκεφτόμαστε για το ποδόσφαιρο με παρόμοιο τρόπο. Μου αρέσει πολύ το στιλ του και καταλαβαίνω το τι θέλει γρήγορα. Είναι ένας από τους λόγους που είμαι τόσο καλά», σχολίασε ο 26χρονος για τον Καταλανό.

Αποτέλεσμα εικόνας για de bruyne life

Ο Πεπ επιθυμεί η ομάδα του να κυκλοφορεί την μπάλα γρήγορα και ζητάει διαρκή ένταση, πίεση. Θέλει παίκτες που να σκέφτονται άμεσα και να ξέρουν την κίνησή τους πριν την κάνουν, να έχουν σκεφτεί πως θα λειτουργήσουν. Ο Ντε Μπρόινε το έχει... Διαθέτει γρήγορη σκέψη, αντίληψη κι εκτέλεση, έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

Δεν είναι σύμπτωση πως η Σίτι έπαιξε το καλύτερό της ποδόσφαιρο στην πρώτη χρονιά του Πεπ με Ντε Μπρόινε και Νταβίντ Σίλβα στο κέντρο. Ωστόσο με την έλλειψη φουλ μπακ ο Ντε Μπρόινε άλλαζε θέσεις. Έπαιξε εξτρέμ, «ψευτοεννιάρι», αλλά και μπακ χαφ. Δεν παραπονέθηκε ποτέ και είπε ότι η αλλαγή θέσεων τον βοηθάει να βελτιώνεται. Τελείωσε την σεζόν με 18 ασίστ, περισσότερες από κάθε άλλον.

Ο Ντε Μπρόινε προφανώς και περίμενε ότι θα έφτανε σε άλλο επίπεδο! Πριν το ξεκίνημα είχε ποστάρει βίντεο με τα επιτεύγματά του την προηγούμενη χρονιά και το «Watch Me» από τους «The Phantoms». Ήταν το μήνημά του για την χρονιά που θα ερχόταν. Αισθανόταν πως ο Πεπ τον έκανε καλύτερο παίκτη. Η ακρίβειά του στις μεταβιβάσεις και τις πάσες του εκτοξεύθηκε από το 78% στο 84%. Έγινε... αδίστακτος αγωνιστικά σε σημείο να βρίσκει συμπαίκτες του με... no look πάσα. Δεν έβλεπε καν αλλά την έστελνε εκεί που έπρεπε. Ο Ντε Μπρόινε στα τριγωνάκια και στα συστήματα του Πεπ είναι παντού ο συνδετικός κρίκος. Γκολ με Τσέλσι και πάσες για γκολ με Στόουκ που έκαναν τους πάντες να πάθουν πλάκα.

Ποτέ στην καριέρα του δεν υπέγραψε συμβόλαιο με στόχο τα παραπάνω λεφτά. Πάντα στην λογική του είχε το πως να παίζει πιο καλό ποδόσφαιρο. Σκέφτεται δύο φορές πριν αγοράσει κάτι, ενώ μία φορά έφυγε από μπαρ επειδή χρέωναν 26 λίρες την coca cola. Εκτός ποδοσφαίρου περνάει τον χρόνο του με την γυναίκα του Μισέλ, τον γιο του Μάισον Μίλιαν κι ένα μικρό κύκλο φίλων του. Μετά από ματς με την Γιουνάιτεντ είχε γιορτάσει την εμφάνισή του πηγαίνοντας για κολύμπι με τον γιο του.

Ο Γκουαρντιόλα έφτασε τον Ντε Μπρόινε σε άλλο επίπεδο και τον θεωρεί κορυφαίο παίκτη. Top σε διεθνές επίπεδο. Που όμως ακόμα και σήμερα μπορεί και παραπάνω!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για de bruyne life

 

Τελευταία Νέα