Mayweather vs McGregor: Οδηγός... επιβίωσης! (pics, vids)

Νίκος Ρόλλας
Mayweather vs McGregor: Οδηγός... επιβίωσης! (pics, vids)

bet365

Το G -Weekend Journal σας βάζει από νωρίς στο παιχνίδι και σας προσφέρει όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε για την μονομαχία της χρονιάς, Mayweather vs. McGregor.

Αύγουστος σημαίνει ζέστη, διακοπές, θάλασσα, προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων και αφετηρία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο εφετινός όμως είναι κάπως διαφορετικός, καθώς περιλαμβάνει τον αγώνα που πολλοί τoν χαρακτηρίζουν ως «η μάχη του αιώνα» μεταξύ του Floyd Mayweather Jr και του Conor McGregor. Μπορεί για κάποιους να θεωρείται υπερβολικός αυτός ο τίτλος, όμως αν κοιτάξει κανείς το πόσο δημοφιλείς είναι, αλλά και τα χρήματα που έχουν πέσει στο... τραπέζι (δεν υπάρχει, και μάλλον δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι επίσημο), προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ραντεβού τους στις 26 Αυγούστου στο Λας Βέγκας, ενδεχομένως να αναθεωρήσει.

Το G -Weekend Journal, προκειμένου να σας βάλει στο... κλίμα σιγά σιγά, ετοίμασε ένα μίνι αφιέρωμα στον «Money» και στον «Notorius», παρουσιάζοντας όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεται για την κόντρα που θα λάβει χώρα στο χωρητικότητας 20.000 θεατών «T-Mobile Arena», όπου τα εισιτήρια ξεκινούν από 1.500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 51.000.
Αποτέλεσμα εικόνας για Mayweather vs. McGregor

Το φαβορί και το... μυστήριο
Αν ο νικητής έβγαινε σύμφωνα με το παρελθόν του κάθε ένα στην πυγμαχία, τότε ο Mayweather θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ελάχιστοι άλλωστε αμφισβητούν πως είναι ο καλύτερος μποξέρ της εποχής του, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνουν και οι 49 νίκες σε ισάριθμους αγώνες που έχει δώσει. Ακόμη και όταν τα χρόνια άρχισαν να περνάνε και οι ικανότητές του να μην είναι στον ίδιο υψηλό βαθμό, ο «Money» συνέχισε να κερδίσει... Τελευταία παραδείγματα; Οι μάχες του με τον Pacquiao και τον Berto, τις οποίες έδωσε σε ηλικία 38 ετών, πριν ανακοινώσει την απόσυρσή του.


Επειδή όμως κανένας αγώνας δεν κερδίζεται από τα αποδυτήρια, το να ξεγράψει κάποιος τον McGregor θα ήταν μάλλον ανόητο. Μπορεί να μην τον έχουμε δει σε ρινγκ πυγμαχίας, αλλά οι εικόνες που έχουμε από το οχτάγωνο μας δίνουν μία μικρή εικόνα του τί θα παρακολουθήσουμε. Είναι γρήγορος, καταφέρνει χτυπήματα ακριβείας, όπως το νοκ άουτ του στα 13 δευτερόλεπτα κόντρα στον Aldo, ενώ γνωρίζει πως να επιβιώνει κόντρα σε αντιπάλους που έχουν πλεονέκτημα εις βάρος του. Στοιχεία που δεδομένα θα τον βοηθήσουν στην μάχη του απέναντι στον 40χρονο Αμερικάνο του.
Αποτέλεσμα εικόνας για aldo. McGregor

Η διαχείριση της δύναμης
Με μία πρώτη ματιά, θα περίμενε κανείς πως ο Αμερικάνος πυγμάχος θα είναι εκείνος που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το ματς. Κοιτώντας όμως πιο προσεκτικά το πρόσφατο παρελθόν των δύο, η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική... Και αυτό γιατί όσο άρχισαν να περνάνε τα χρόνια, τα Κοs στα παιχνίδια του Mayweather άρχισαν να εξαφανίζονται. Για την ακρίβεια, το τελευταίο του ήταν πίσω στο 2011. Έκτοτε, τους 7 επόμενους αγώνες που ακολούθησαν, τους πήρε με απόφαση των διαιτητών, καθώς έκανε διαχείριση των δυνάμεών του, καταφέρνοντας στον αντίπαλο περισσότερο χτυπήματα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Mayweather vs. McGregor

Αντιθέτως McGregor δείχνει πιο ικανός να τελειώσει το ματς με αυτό τον τρόπο. Το έδειξε με τον Aldo πριν από 2 χρόνια, θα μπορούσε να το κάνει με τον ψηλότερο και βαρύτερο Diaz, ενώ κατάφερε ακόμη και τον Alvarez να τον ρίξει 5 φορές στο έδαφος. Βέβαια, υπάρχει μία λεπτομέρεια... Αν οι γύροι αρχίσουν να περνάνε, τότε η δύναμη του Ιρλανδού θα μειώνεται και ο πλεονέκτημα θα πηγαίνει στον αντίπαλό του. Μην ξεχνάμε άλλωστε οτι μιλάμε για ένα ματς διάρκειας 12 γύρων.

Η άμυνα χαρίζει... νίκες;
Τόσο ο Floyd Mayweather, όσο και ο Conor McGregor είναι εξαιρετικοί όταν χρειαστεί να παίξουν άμυνα... Ο «Money» χωρίς υπερβολή θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους στην ιστορία κάτω από τέτοιες καταστάσεις. Παίζει καλά τα πόδια του, μπορεί να μπλοκάρει τις μπουνιές του αντιπάλου, ενώ από θέση άμυνας μπορεί να καταφέρει χτύπημα στον αντίπαλο εκεί που δεν το περιμένει.

Όσον αφορά τον «Notorius» τώρα, είναι και αυτός πολύ καλός στην άμυνα, καθώς διαθέτει πολύ μεγάλη ταχύτητα και ικανότητα στο να αποφεύγει τον αντίπαλο, ενώ ακόμη και όταν δεν τα καταφέρνει, αντέχει τα χτυπήματα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Mayweather
Ποιος και πότε...
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, η τακτική των δύο είναι ξεκάθαρη... Ο Mayweather θέλει ο αγώνας να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία, την καλή του άμυνα και τα χτυπήματα που μπορεί να καταφέρει σε όλη την διάρκεια του αγώνα, την ώρα που ο McGregor θα προσπαθήσει με την ταχύτητα και την ακρίβειά του, να βγάλει τον αντίπαλο εκτός ρυθμούς και να πάρει τη νίκη όσο νωρίτερα γίνεται.



Mε μια... ματιά!
Floyd MayweatherConor McGregor
Ρεκόρ49-0 (26 ΚΟs)21-3 (18 ΚΟs)
Ηλικία4029
Ύψος1,731,75
Βάρος6870
ΚατοικίαΛας ΒέγκαςΔουβλίνο
Εμπειρία387 γύροι37 γύροι
Τελευταίος αγώνας12/9/201512/11/2016

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα