Τέχελεν 2017: Ο έλεγχος!

Νίκος Αθανασίου
Τέχελεν 2017: Ο έλεγχος!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal παρακολούθησε από κοντά την προετοιμασία του Παναθηναϊκού και... παραδίδει τους ελέγχους στους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη! ΤΕΧΕΛΕΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

ΠΟΡΤΙΕΡΟ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ: Δίχως αμφιβολία θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και την νέα χρονιά. Κάτι που κέρδισε με το... σπαθί του στο δεύτερο μισό της σεζόν. Πολύ καλός σε προπονήσεις και φιλικά ο ομογενής ποδοσφαιριστής.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΣΑΡΗΣ: Ο νεαρός πορτιέρο επέστρεψε μετά τον δανεισμό του στην Ομόνοια. Κατέγραψε κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις στις προπονήσεις και έδειξε μέρος του σπουδαίου ταλέντου που διαθέτει. Φέτος, πρέπει να πάρει ευκαιρίες.

ΛΟΥΚ ΣΤΙΛ: Ο Άγγλος πορτιέρο κέρδισε τις εντυπώσεις όχι για τις επιδόσεις του πάνω στο χορτάρι αλλά για τις δηλώσεις του σχετικά με τον μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του κλαμπ για την αποδέσμευσή του, καθώς αγαπά τον σύλλογο. Σε γενικές γραμμές ήταν σταθερός σε προπονήσεις και παιχνίδια.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ: Καλή προετοιμασία για τον Έλληνα στόπερ. Στα δύο φιλικά που έπαιξε είχε θετικό πρόσημο με εξαίρεση την φάση που κόστισε το μοναδικό γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στην Ολλανδία. Λόγω ενός σφιξίματος στον δικέφαλο δεν αγωνίστηκε με αντίπαλο την Γκεντσεμπιρλιγκί.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΜΟΛΕΔΟ: Ο Μπεργκ έφυγε αλλά ο «βράχος» της άμυνας είναι εδώ! Τόσο στις προπονήσεις όσο και στο διάστημα που αγωνίστηκε στα φιλικά ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Μεγάλη υπόθεση η παραμονή του.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Ο νεαρός στόπερ έκανε την καλύτερη προετοιμασία από τους... συνομήλικους του. Δείχνει μεγάλη ωριμότητα για την ηλικία του, ο Παναθηναϊκός έχει να διαχειριστεί ένα πολύ σημαντικό ποδοσφαιρικό «κεφάλαιο».

ΡΑΣΜΟΥΣ ΤΕΛΑΝΤΕΡ: Ακόμη ένας «κομμένος» της φετινής προετοιμασίας. Όχι για αγωνιστικούς αλλά για καθαρά λόγους τραυματισμών. Παρόλα αυτά σε όλη την διάρκεια της παραμονής του «τριφυλλιού» στο Τέχελεν ήταν καλός, στα παιχνίδια θετικότατος ενώ τις τελευταίες ημέρες δείχνει διάθεση να βρεθεί λύση και να αποχωρήσει, καθώς δεν υπολογίζεται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Θετικό πρόσημο και για τον Έλληνα στόπερ. Ισχύει ότι και στην περίπτωση του Κουτρουμπή για το φιλικό με την Κορτράικ. Παίζοντας στο πλευρό του Μολέδο απέναντι στους Τούρκους ήταν άριστος. Ο Ουζουνίδης τον έβαλε και δεξί μπακ, όπου και ανταποκρίθηκε στις προπονήσεις.

ΝΙΚΛΑΣ ΧΟΥΛΤ: Καμία σχέση με τον περυσινό Χουλτ, εδώ στο Τέχελεν. Εξαιρετικός ο «σφαίρας» από την Σουηδία, έβαλε δύσκολα στα φιλικά στους αντιπάλους ενώ στις προπονήσεις έδειξε ένα κομμάτι των ηγετικών στοιχείων που βγάζει φέτος στο «τριφύλλι».

ΟΥΣΜΑΝ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ: «Τούρμπο». Ο Αφρικανός ήταν από τους καλύτερους στην προπόνηση, το ίδιο καλός και στα φιλικά. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ο Ουζουνίδης έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποίηση για την εικόνα του βασικού του δεξιού μπακ.

ΓΕΝΣ ΒΕΜΕΡ: Ο Γερμανός δεξιός μπακ επανήλθε στο προσκήνιο μετά από ενάμισι χρόνο, καθώς δεν υπολογίζεται και έχει «κάτσει» πάνω στο συμβόλαιο. Δεν υπάρχει ενεργή επιστροφή για εκείνον στο ρόστερ. Τόσο στις προπονήσεις όσο και στα λεπτά συμμετοχής που πήρε στα φιλικά ήταν απλά αξιοπρεπής.

ΜΕΣΟΙ

ΚΑΡΛΟΣ ΖΕΚΑ: Ίσως η καλύτερή του προετοιμασία στον Παναθηναϊκό. Εξαιρετική εμφάνιση στην νίκη επί της Γκεντσεμπιρλιγκί. Είναι αρχηγός σε όλα του, τσίτωνε τους συμπαίκτες του και μόλις ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα στο γόνατο, ήταν ο γνωστός καλός Ζέκα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Έχασε τα δύο από τα τρία φιλικά λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Μέχρι τότε ξεχώρισε πολύ στο φιλικό με τους Ουκρανούς και καθημερινά στις προπονήσεις. Θα είναι βασικός και αναντικατάστατος στην μεσαία γραμμή.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ: Δεν ξεχώρισε, το πάλεψε αρκετά σε σχέση με άλλα καλοκαίρια στην προετοιμασία. Έχει τα χαρακτηριστικά και αν παραμείνει, στο χέρι του θα είναι να καταφέρει να καθιερωθεί στο «τριφύλλι».

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Μαχητής εκ φύσεως. Φέτος έπαιξε ελάχιστα στην φυσική του θέση ως αμυντικός μέσος και δεν μπορεί να κριθεί. Είχε διάθεση να διακριθεί ακόμη και όταν έπαιζε ως δεξί χαφ. Δουλευταράς.

ΝΟΥΝΟ ΡΕΪΣ: Ο Πορτογάλος μέσος έχει κληθεί να αποχωρήσει εδώ και καιρό. Το αρχικό πρόβλημα του Ζέκα και στην συνέχεια του Κουρμπέλη, τον έφεραν βασικό στην μεσαία γραμμή και στα τρία φιλικά. Έδειξε αυτό που γνωρίζαμε από πέρυσι. Μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση και μέχρι εκεί. «Τίμιος» ανασταλτικά, λίγα έως καθόλου πράγματα δημιουργικά. Άψογος επαγγελματίας.

ΡΟΜΠΙΝ ΛΟΥΝΤ: Συνέθεσε με τον Χουλτ μια πολύ καλή αριστερή πλευρά στην νίκη επί της ομάδας του Αναστασίου. Σε κάθε προετοιμασία είναι θετικός, έτσι και φέτος στο Τέχελεν.

ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ: Το μεγάλο «στοίχημα» του Ουζουνίδη. Σε καθημερινή βάση τον... γκάζωνε για να γίνει καλύτερος. Έπαιξε βασικός σε όλα τα φιλικά αλλά του λείπει η ουσία και η καθαρή σκέψη στην τελική απόφαση. Είναι μεγάλο ταλέντο που θέλει υπομονή, επιμονή και δουλειά.

ΛΟΥΚΑΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ: Το... σουβενίρ που είχε από το φινάλε των πλέι-οφ στον αστράγαλο δεν του επέτρεψε να συμμετέχει στην φετινή προετοιμασία. Έκανε μόνο γυμναστήριο, πισίνα και ατομικό. Τρέχει να προλάβει το πρώτο ματς των προκριματικών του Europa League.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ: Ο μικρός έχει δύο στοιχεία σε κορυφαίο επίπεδο για την ηλικία του(17). Άψογη τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα. Αν δουλευτεί σωστά και αν συνεχίσει να έχει το κεφάλι χαμηλά, σύντομα θα είναι ότι καλύτερο έχουν παρουσιάσει οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού τα τελευταία δέκα χρόνια!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ: Καλό αριστερό πόδι, έχει ταλέντο αλλά θέλει πολύ δουλειά και μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θράσος για να μπορέσει να... επιβιώσει στο ρόστερ ως κομμάτι του rotation.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

ΟΜΡΙ ΑΛΤΜΑΝ: Μπήκε πολύ δυνατά στην νέα σελίδα που άνοιξε στην καριέρα του. Σκόραρε κόντρα στην Κορτράικ με υπέροχη κεφαλιά, έδειξε πολύ θετικά στοιχεία στην δημιουργία, όπως η ασίστ στον Μολίνς και δείχνει ικανός να δώσει λύσεις στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Πολύ καλές επαφές και με τα δύο πόδια από τον διεθνή μεσοεπιθετικό που έχει και γρήγορη σκέψη.

ΓΚΙΓΕΡΜΟ ΜΟΛΙΝΣ: Ήταν ένα ερωτηματικό η παρουσία του, καθώς ήρθε ανενεργός στον Παναθηναϊκό τον περασμένο Φεβρουάριο. Πολύ δυνατός, μεγάλη ποιότητα στις εκτελέσεις, ήρεμη δύναμη μέσα στο γήπεδο. Αν είναι υγιής, θα βοηθήσει πολύ την ομάδα να βρει τα γκολ που ψάχνει μετά την φυγή των πιο παραγωγικών ποδοσφαιριστών της προηγούμενης χρονιάς. Πέτυχε δύο γκολ και φώναξε «εδώ»!

ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΡΙΝΑΛΝΤΙ: Το πάλεψε στις προπονήσεις και στα παιχνίδια αλλά δίχως αποτέλεσμα. Για τα λεφτά που παίρνει(500.000 ετησίως), το όνομα που είχε στην Αργεντινή και τις γενικότερες συστάσεις, τα όσα έδειξε στο προπονητικό του Τέχελεν, δεν συμβαδίζουν. Το αν είναι το ζητημά του είναι ψυχολογικό ή μόνο ποδοσφαιρικό, το ξέρει μόνο ο ίδιος. Απογοήτευση.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΙΣΠΑΣ: Ο μικρός δεν μπόρεσε να φανεί στα φιλικά αλλά στις προπονήσεις έδειξε το χάρισμα που έχει στην εκτέλεση. Εξαιρετικός στα «τελειώματα», κι αυτός θα χρειαστεί να βελτιώσει πολλά στο παιχνίδι του, να εξελιχθεί για να καθιερωθεί. Την πρώτη ύλη την διαθέτει.

 

Τελευταία Νέα