To wonderkid που... έμεινε στο YouTube! (vid)

To wonderkid που... έμεινε στο YouTube! (vid)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για το wonderkid, Χατσίμ Μαστούρ, που κέρδισε τον κόσμο στα 15 του αλλά δεν κατάφερε να περάσει στο επόμενο επίπεδο με την Μίλαν!

Το 1998 γεννήθηκε στην περιοχή της Ρέτζιο Εμίλια από Μαροκινούς γονείς ο Χατσίμ. Από τα πρώτα του βήματα ο μικρός έδειξε εκπληκτικό ταλέντο με την μπάλα και γράφτηκε στην Ακαδημία της τοπικής, Ρέτζιο. Οπως η Μίλαν δεν μπορούσε να πάρει τον Τζίτζιο Ντοναρούμα πριν κλείσει τα 14, ο ίδιος κανονισμός δεν επέτρεψε τότε στην Ιντερ να αποκτήσει το αστεράκι που είχε ανακαλύψει. Τον Ιανουάριο του 2012 ο μικρός πήρε μέρος σε ένα τουρνουά.

Ευτυχώς για τον ίδιο και δυστυχώς για τους Nerazzurri, σε αυτό το τουρνουά έδειξε το τεράστιο ταλέντο του. Και λέμε δυστυχώς για την Ιντερ γιατί τα πέντε γκολ που πέτυχε, ξύπνησαν κι άλλες μεγάλες ομάδες καθώς Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Γιουβέντους μπήκαν επίσης στο κόλπο για τον σούπερ ταλαντούχο πιτσιρικά με την τρελή ντρίμπλα. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, ούτε έναν μήνα αφού έκλεισε τα 14, οι Rossoneri ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του αντί 500.000 ευρώ.

Στην Ιταλία, Primavera λέγεται η αμέσως χαμηλότερη από τη μεγάλη ομάδα. Σε αυτή ο Μαστούρ μπήκε αμέσως μόλις αποκτήθηκε, στα 14 του, όμως σύντομα πήγε ένα ακόμα σκαλοπάτι πιο κάτω, στους Allievi, εξαιτίας ενός κανονισμού που δεν επέτρεπε στους παίκτες που δεν έχουν κλείσει τα 15 να βρίσκονται στην Primavera. Η ουσία είναι ότι το ταλέντο του ήταν τέτοιο που τον έκανε ασύγκριτο με τους παίκτες κοντά στην ηλικία του, οι οποίοι έβλεπαν στο YouTube τι τους έκανε καθώς κανένας δεν μπορούσε να τον μαρκάρει.

Η ικανότητα στις ντρίμπλες ήταν κάτι που θα μπορούσε να δει ακόμα και ένας τυφλός και στα 15 του βρέθηκε σε freestyle-battle με τον σταρ της Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ. Στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας της Red Bull ο Μαστούρ βγήκε μάλλον νικητής σε ένα video που άγγιξε τα 10 εκατ. views στο YouTube. Ο ίδιος δύσκολα θα μπορούσε να έχει ονειρευτεί καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα του. Και πραγματικά, όλα κυλούσαν τέλεια.

Τον Μάρτιο του 2014 ο Πίπο Ιντζάγκι τον πήρε στην Primavera και δύο μήνες αργότερα, ο Κλάρενς Ζέεντορφ στην αποστολή της πρώτης ομάδας για την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2013-14 κόντρα στην Σασουόλο. Ολα αυτά πριν κλείσει τα 16 του. Τη μέρα που το έκανε, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με το club, όμως η συνέχεια της ιστορίας δεν ήταν σαν παραμύθι.

Στο επόμενο διάστημα διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο επόμενο επίπεδο και να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας. Οι εκπληκτικές ντρίμπλες που καθήλωναν και τα τρικ που άφηναν τεράστιες υποσχέσεις, δεν ήταν πλέον ικανά για να τον καθιερώσουν δίπλα στους μεγάλους και το ξεκίνημα της σεζόν 2014-15 τον βρήκε ξανά στους μικρούς των Rossoneri. Ο CEO, Αντριάνο Γκαλιάνι, ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να νικήσει κάθε ανταγωνισμό και να τον πάρει στην Μίλαν, μαζί με τον νέο προπονητή, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, αποφάσισαν ότι πρέπει να πάει δανεικός. Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, η Μάλαγα ανακοίνωσε την απόκτησή του για δύο χρόνια και μάλιστα στο συμβόλαιό του μπήκε option αγοράς.

Στην Ανδαλουσία τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Ο τεχνικός της Μάλαγα, Χάβι Γκράθια, έκρινε ότι ο Μαστούρ δεν μπορεί να βοηθήσει, ο χρόνος του περιορίστηκε σε 5 λεπτά συμμετοχής στην La Liga και το Ισπανικό club διέκοψε τον δανεισμό στέλνοντάς τον πίσω στην Μίλαν. Ο Μαστούρ πήρε μία ακόμα ευκαιρία, πηγαίνοντας με την ίδια φόρμουλα στην Τσβόλε το επόμενο καλοκαίρι, όμως ούτε στην Eredivisie κατάφερε να δικαιώσει την εκπληκτική φήμη που είχε δημιουργήσει σαν wonderkid. Ούτε στο Ολλανδικό πρωτάθλημα τα κόλπα του ήταν ικανά να του δώσουν ένα restart καθώς στα 150 λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε τις ίδιες αδυναμίες επιθετικά και αμυντικά.

Μέσω ενός video μπορείς να κάνεις οποιονδήποτε να φαίνεται παικταράς, όμως ο Μαστούρ φαινόταν ότι είναι κάτι περισσότερο από ένας freestyler. Τα απίθανα πράγματα που έκανε με την μπάλα και οι σακούλες που μοίραζε στα παιδιά της ηλικίας του, δεν στάθηκαν -από μόνα τους- ικανά για να του εξασφαλίσουν έστω την παρουσία στο top-level. Μερικές μέρες αφού έκλεισε τα 18, ο κύκλος του στην Μίλαν έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο. Οι Rossoneri έδειξαν ότι δεν πιστεύουν πως μπορεί να σταθεί δίπλα στους μεγάλους και τον άφησαν ελεύθερο. Οντας πλέον ενήλικος, ο Μαστούρ καλείται να δείξει σε όλους εμάς, που χαζεύαμε μπροστά σε μια οθόνη με όσα έκανε, ότι δεν ήταν απλά ένα παιδί που δεν μπόρεσε να βγει ποτέ από το YouTube...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα