Οταν το Fenomeno... λυτρώθηκε!

Οταν το Fenomeno... λυτρώθηκε!

bet365

To 1998 λύγισε και για μια τετραετία κουβαλούσε τον Γολγοθά του Μουντιάλ της Γαλλίας! Στην Ιαπωνία ήρθε η δικαίωση και ο πλανήτης υποκλίθηκε! Το Fenomeno λυτρώθηκε... Πριν ακριβώς 15 χρόνια.

«Χοντρός», άσχημος, μπλεγμένος σε σκάνδαλα, αλλά και μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Ρονάλντο καθήλωσε τον Πλανήτη, προσέφερε μοναδικές στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας και μπήκε ανάμεσα στους κορυφαίους επιθετικούς! Πριν 15 χρόνια λυτρωνόταν, η πίεση της επιτυχίας δεν τον λύγιζε ξανά και μπορεί ο ίδιος να μην... κατάλαβε πως είναι «Θεός», αλλά για μας θα έχει πάντα μια θέση ανάμεσα στους δώδεκα του Ολύμπου!

Υπάρχει μόνο ένας Ρονάλντο!

Για πολλούς ο Βραζιλιάνος έγινε... θύμα του μάρκετινγκ, έδωσε περισσότερα από όσα μπορούσε ο οργανισμός του, δεν άκουσε το σώμα του και ο αγώνας «επιβίωσης» κόντρα στις ανθρώπινες αντοχές εξελίχθηκε σε μια βαριά ήττα. Ολα πάντως ξεχνιούνται για το μεγαλύτερο τρόπαιο της καριέρας του, το Μουντιάλ του 2002!


Ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε άσχημα στο γόνατό του τον Νοέμβριο του 1999. Ωστόσο, έπειτα από 5μηνη αποθεραπεία, άντεξε μόλις 7 λεπτά στον πρώτο του αγώνα, πριν σωριαστεί στο χορτάρι, κατά τη διάρκειας της αναμέτρησης της Ίντερ με τη Λάτσιο. Ο ίδιος λύγισε και μαζί του όλη η Ευρώπη. Τι είπε ο γιατρός που τον χειρούργησε; «Μόνο μια φορά στις 10.000 συμβαίνουν αυτά...». Ο Βραζιλιάνος σφαδάζει, κλαίει και μαζί του όλο το γήπεδο!

Καλοκαίρι του 1998 οι Γάλλοι γιορτάζουν το πρώτο τους Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ο πλανήτης θέλει να λύσει το μυστήριο για το τι συνέβη στον Ρονάλντο λίγο πριν τον τελικό... Συνωμοσία της FIFA; Νευρικός κλονισμός; Αλλεργική αντίδραση έπειτα από ένεση; Σεξουαλικό σκάνδαλο; Θύμα του μάρκετινγκ; Για την επόμενη τριετία δε σήκωσε κεφάλι; Λες και υπήρχαν κατάρες από όσα είχαν συμβεί το 1998!

Στις εξέδρες του γηπέδου της Σαϊτάμα ένας οπαδός ντυμένος νοσοκόμα και με πανό «Είμαι η νοσοκόμα του Ρονάλντο». Η... νοσοκόμα του Ρονάλντο εξήγησε ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να εξασφαλίσει ότι η μεγάλη ελπίδα του έθνους θα ήταν «προστατευμένη» από οποιοδήποτε κίνδυνο. Στις 26 Ιουνίου ερχόταν το προμήνυμα της λύτρωσης, με τον Βραζιλιάνο να σκοράρει κόντρα στην Τουρκία και να της δίνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό! Η ικανότητα του Ρονάλντο να επιστρέψει στην κορυφαία μορφή και να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα ήταν κάτι μοναδικό. Πιο αέρινος και με ένα... μοναδικό κούρεμα έδειχνε πως η πίεση της τριετίας είχε πλέον φύγει από πάνω του. Σχεδόν! Εμεναν ακόμα 90 λεπτά!

Την παραμονή του τελικού, το Φαινόμενο, ο Ριβάλντο και ο Ροναλντίνιο, βγήκαν μόνοι τους για προθέρμανση στο Διεθνές Στάδιο της Γιοκοχάμα, το χαμόγελο του έδειχνε πως τα είχε αφήσει όλα πίσω του «Όλοι εξακολουθούν να μου θυμίζουν το 1998, αλλά δεν ξέρω γιατί. ΣΥνεχίζω να το ξεχνώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Είμαι ήρεμος για να παίξω ένα καλό παιχνίδι και να φέρω τον τίτλο στη Βραζιλία».

Ο τελικός έριξε τη Βραζιλία κόντρα στη Γερμανία. Ήταν περίεργο το γεγονός ότι οι δυο πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του Μουντιάλ. Οι τρεις Rs απέναντι στην οργή του Καν, ο οποίος είχε βγάλει τη μπάλα από το δίχτυ του μόνο μία φορά στο δρόμο προς τον τελικό. «Έχω τονίσει ότι η μεγάλη νίκη μου ήταν να παίξω και πάλι το ποδόσφαιρο, να σκοράρω. Είναι κάτι περισσότερο από μια νίκη για την ομάδα. Όλη η ομάδα έτρεξε και πολεμούσε και βοήθησε ο ένας στον άλλο. Καμία ατομική κατάκτηση δεν μπορεί να νικήσει το τι πέτυχε η ομάδα» τόνιζε συγκλονισμένος!

Με τον παγκόσμιο Τύπο πρόθυμο να αδράξει κάθε λέξη του, κάποιος ρώτησε το «Φαινόμενο» αν η αίσθηση που είχε ήταν καλύτερη από το σεξ. Ο Ρονάλντο γέλασε σα μαθητής. «Είναι πολύ δύσκολο να πεις... , αλλά δεν νομίζω ότι το σεξ θα μπορούσε ποτέ να σε ανταμείψει όσο το να κατακτάς το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είναι ότι το σεξ δεν είναι σπουδαίο. Απλώς το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια και το σεξ είναι πολύ πιο συστηματικό από αυτό...».

Οι ατάκες του για το Μουντιάλ του 2002...

Δεν θα άλλαζα ποτέ το κούρεμα του Μουντιάλ. Ηταν δική μου ιδέα και είμαι περήφανος γι αυτό. Ηταν κάτι νέο, εντελώς ξεχωριστό και νομίζω πως τα κατάφερα.

Η καλύτερη Βραζιλία που έπαιξα ήταν του 2002, με Ριβάλντο, Ροναλντίνιο, Κάρλος, Καφού! Μπορούσαμε να σκοράρουμε με όλους τους τρόπους.

Τα γκολ με τη Γερμανία το 2002 ήταν τα καλύτερα τέρματα στην καριέρα μου!

 

Τελευταία Νέα