Τα... είπαμε με τον «τσάρο των αιθέρων»! (vids)

Τα... είπαμε με τον «τσάρο των αιθέρων»! (vids)

bet365

Σεργκέι Μπούμπκα ο ιπτάμενος!!! Ο αθλητής των 35 παγκοσμίων ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, βρέθηκε στην Eλλάδα και μίλησε... προσεκτικά Gazzetta Weekend Journal!

O τσάρος των αιθέρων, στα 53 του χρόνια έχει εξαργυρώσει σε μεγάλο βαθμό τις αμέτρητες επιτυχίες του παρελθόντος κατέχοντας υψηλά αξιώματα τόσο εντός συνόρων, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αντιπρόεδρος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Ουκρανίας, ο Μπούμπκα διεκδίκησε τόσο την προεδρία της IAAF όσο και αυτή της ΔΟΕ, χωρίς επιτυχία, με τις βλέψεις του όμως να εξακολουθούν να παραμένουν υψηλές.

Έχει μάθει άλλωστε καλύτερα από τον καθέναν να τοποθετεί τον πήχη ολοένα και ψηλότερα. Ο Παναγιώτης Δημάκος, αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και διοργανωτής του αγώνα αλμάτων στην Καλλιθέα, προσκάλεσε τον Σεργκέι Μπούμπκα και το G-Weekend Journal δεν έχασε την ευκαιρία...

Ο πρώτος επικοντιστής που ξεπέρασε πρώτος τα 6 και 6,10μ. σε καμία περίπτωση δεν άνοιξε την καρδιά του στη σύντομη συνέντευξη που παραχώρησε. Με το στοιχείο του «εγώ» να προβάλει σε κάθε του λέξη υπερτονισμένο, καθόλου διπλωματικά επέλεξε να μην απαντήσει στην ερώτηση που αφορούσε την τιμωρία των Ρώσων αθλητών και απάντησε σχεδόν μονολεκτικά αναφερόμενος στην πάλαι ποτέ αγαπημένη του, Γελένα Ισινμπάγεβα. Ωστόσο, έδειχνε να «λύνεται» όταν κλήθηκε να μιλήσει για το αγαπημένο του θέμα, τον εαυτό του και το πώς διατηρείται σε φόρμα...

Ο ζωντανός θρύλος του αγωνίσματος, ο οποίος διατηρεί το παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοικτό στίβο με 6,14μ. στην ερώτηση σχετικά με το πως θέλει να τον θυμούνται για την καριέρα του μετά τον πρωταθλητισμό είπε: «Eίμαι ευτυχισμένος άνθρωπος γιατί αγαπώ τον αθλητισμό και για όσα πέτυχα στην καριέρα μου. Είμαι επίσης χαρούμενος που τώρα έχω την ευκαιρία να δώσω πίσω στον αθλητισμό, από τις θέσεις που κατέχω στην IAAF, τη ΔΟΕ και την εθνική ολυμπιακή επιτροπή, της οποίας είμαι πρόεδρος και νομίζω ότι είναι υπέροχο γιατί έχω την ευκαιρία να εμπλέκομαι στον αθλητισμό».

Όσο η Γελένα Ισινμπάγεβα μεσουρανούσε ο Σεργκέι Μπούμπκα βρισκόταν ανελλιπώς στο πλευρό της, χωρίς να έχει κάποιο επίσημο ρόλο. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν κάνει και λόγο για σχέση της τσαρίνας με τον Μπούμπκα, κάτι που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, ούτε όμως και διαψεύστηκε, αλλά έμεινε να πλανάται ως αστικός μύθος.

Τo 2014 η 33χρονη Γελένα απείχε από τον πρωταθλητισμό και έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, καρπό του έρωτα της με τον συμπατριώτη της ακοντιστή, Νικίτα Πετινόφ. Ένα χρόνο μετά επέστρεψε δυνατά προκειμένου να δώσει την τελευταία της παράσταση στο Ρίο, όμως τα σχέδια της ανατράπηκαν με την τιμωρία της εθνικής ομάδας στίβου της Ρωσίας από την IAAF με την κατηγορία του συστηματικού ντόπινγκ.

Η Ρωσίδα, η οποία ουδέποτε είχε εμπλοκή με ντόπινγκ προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος της απόφαση, προσφεύγοντας ακόμη και στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, η καριέρα της έκλεισε με τον πλέον άδοξο τρόπο.
Η απάντηση του Σεργκέι Μπούμπκα σχετικά με το πως ένιωσε για τον τρόπο που έκλεισε η Ισινμπάγεβα την καριέρα της ήταν ανέλπιστα σκληρή: «Πρόβλημα της, δεν είναι δουλειά μου».

Στην επόμενη ερώτηση για το αν ήταν δίκαιο να τιμωρηθεί όλη η ομάδα στίβου της Ρωσίας, ακόμη και αθλητές που δεν είχαν εμπλοκή με το ντόπινγκ, ο αντιπρόεδρος της ΙΑΑF, δεν μου επέτρεψε καν να την ολοκληρώσω, διατάζοντας εκνευρισμένος: «Επόμενη ερώτηση!»

Με την Κατερίνα Στεφανίδη να διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της, θα είχε ενδιαφέρον η άποψη του κορυφαίου όλων των εποχών για το αν η Ελληνίδα είναι σε θέση να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

«Εξαρτάται από εκείνη. Κατέκτησε τη νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία είναι σπουδαία νίκη και αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι να θέσει νέους στόχους. Όλα εξαρτώνται από εκείνη. Από εκείνη, τον προπονητή της, την ομάδα της και τί θέλει να πετύχει. Πάντα πίστευα ότι δεν είχα όρια όσο αγωνιζόμουν. Γι αυτό απαιτείται ο αθλητής να είναι συγκεντρωμένος, επαγγελματίας. Αν συμβαίνει αυτό πάντα υπάρχει η ευκαιρία να πετύχει το στόχο του»

Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του ως αθλητής ο Σεργκέι Μπούμπκα έσπαγε αργά και βασανιστικά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, φτάνοντας τα 35 και χωρίς να υπάρχει κανείς άλλος που να μπορεί να τον απειλήσει. Την αίσθηση του να του παίρνουν το παγκόσμιο ρεκόρ, την ένιωσε 13 χρόνια αφότου αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, όταν ο Ρενό Λαβιλενί ξεπέρασε τα 6,16μ. στον κλειστό στίβο και σύμφωνα με τον ίδιο ήταν κάτι που δεν τον άγγιξε καθόλου: «Για μένα είναι εντάξει, έχω αποσυρθεί και δουλειά μου είναι να βοηθώ τους αθλητές να επιτυγχάνουν τους στόχους τους, να σπάνε νέα ρεκόρ και γι αυτό πρέπει να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, πρέπει να το κάνουμε για το καλό του αθλητισμού για να έχουν καλές επιδόσεις. Έχω έναν άλλο ρόλο να τους βοηθώ».

Η καριέρα του δεν ήταν πάντα ρόδινη, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός το 1996 τον ανάγκασε να αποσύρει τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Το κίνητρο για τις δύσκολες στιγμές... «Ξαναείπα κάνω αυτό που μου αρέσει».

Εξίσου λακωνικός και στην ερώτηση ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας του όλα αυτά τα χρόνια ως αθλητής: «Ήμουν πολύ επαγγελματίας»

Ο ισχυρός άνδρας του ουκρανικού αθλητισμού φάνηκε να κολακεύεται από την ερώτηση αν συνεχίζει να γυμνάζεται και έδειξε να απολαμβάνει περισσότερο την απάντηση: «Ναι, εξαρτάται από την κατάσταση, που βρίσκομαι από το αν είμαι σε αεροπλάνο ή ξενοδοχείο. Σήμερα, βγήκα για τρέξιμο το πρωί και έκανα κάποιες ασκήσεις. Είναι σημαντικό και με βοηθά να ανταπεξέρχομαι στο πρόγραμμα μου και τα ταξίδια μου. Φυσικά κάνω διαφορετικά αθλήματα ανάλογα με το που βρίσκομαι, αλλά μου αρέσει πολύ είναι πολύ καλό».

 

Τελευταία Νέα