Γιουβέντους: 1985, 1996, 2017!

Γιουβέντους: 1985, 1996, 2017!

bet365

Από την Curva Sud του Gazzetta Weekend Journal, ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για την Κυρία της ζωής του.

Στις 6 Ιουνίου 2015 ήμουν σε γάμο. Την ώρα που η Γιουβέντους αντιμετώπιζε την Μπαρτσελόνα, παντρευόταν ο αδερφός μου. Εντυπωσιακό. Το μόνο που κατάφερα να δω σε real time ήταν το 1-1 του Μοράτα, ζήτησα όπλα για να εκφράσω την χαρά μου αλλά δεν... Σήμερα, 3 Ιουνίου 2017, θα είμαι πάλι σε γάμο (θα δω κανονικά το ματς όμως). Πρώτος ξάδερφος. Εντάξει, καλό είναι να βλέπεις ότι κάποιος εκεί ψηλά ασχολείται μαζί σου, έστω για να σου κάνει πλάκα, αλλά πόσο ακόμη; Πόση πλάκα ακόμη;

Εχουμε δει (αυτό βασικά δεν το είδαμε γιατί ήμασταν 2 ετών) να μας παίρνει κούπα το Αμβούργο (δεν θα πέσεις ποτέ ρε καταραμένο;), έχουμε δει να γίνονται παίκτες για μια βραδιά οι Ρίντλε και Ρίκεν σε ένα ματς που αν γινόταν άλλες 150 φορές η Γιούβε θα έκανε 150 εύκολες νίκες, έχουμε δει τον Πρέντραγκ τον Μιγιάτοβιτς να μας βάζει γκολ-οφσάιντ και τώρα να μας λέει και λούζερς, έχουμε δει τον Νέντβεντ να κάνει το πιο αχρείαστο φάουλ της ζωής του και να παίρνει μια κάρτα που μας «χάρισε» την μεγαλύτερη πίκρα, έχουμε δει πολλά. Basta ρε φίλε. Basta.

Προσωπικά είμαι από αυτούς που το πιστεύουν ότι το ταξίδι έχει μεγαλύτερη σημασία από τον προορισμό, επειδή πιστεύω ότι η διάρκεια έχει μεγαλύτερη αξία από όλα. Βασικά, η διάρκεια φανερώνει την πραγματική αξία. Γι' αυτό και στο δίλημμα «τέσσερις τελικούς και τέσσερις κούπες ή οκτώ τελικούς και δύο κούπες», σε όλη μου την ζωή θα υπέγραφα και με τα δύο χέρια για το δεύτερο. Κι ας ξέρεις ότι θα ακούσεις το κλασικό «εσύ, η Πόρτο και η Νότιγχαμ Φόρεστ». Δεν έχουν βαρεθεί να το λένε. Αυτό και το «δεν ντρέπεσαι να υποστηρίζεις τους κλέφτες;». Η απάντηση σε αυτό είναι πολύ απλή: Είμαι υπερήφανος όσο δεν φαντάζεσαι για το γεγονός ότι υποστηρίζω τους «κλέφτες».

Η Γιουβέντους δεν απογοήτευσε κανέναν οπαδό της το 2006 με τις κατηγορίες που αντιμετώπισε. Θα τον απογοήτευε τον οπαδό της αν δεν κατάφερνε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Το Calciopoli τελικά, για όποιον μπορεί να δει το... bigger picture, το μόνο που «πέτυχε» ήταν να επιβεβαιώσει σε όλους και ειδικά στους εχθρούς, το ποια είναι η Γιούβε. Μόλις 11 χρόνια μετά, έχει ισοπεδώσει τα πάντα στην Ιταλία, είναι έτη φωτός μπροστά ως κλαμπ και έχει φτάσει σε δύο τελικούς Champions League. Τι άλλο να κάνει, δηλαδή, για να καταλάβει και ο τελευταίος αφελής την πραγματικότητα; Τι άλλο να κάνει για να καταλάβει όποιος λέει τα... αστεία για Πόρτο και Φόρεστ, ότι μπορείς να του απαντήσεις «ναι ρε φίλε, δύο μόνο, εσείς όμως δεκαετίες τώρα μεγαλώνετε στα γόνατα μας». Να σηκώσει την κούπα; Θα το κάνει κι αυτό.

Σαούλη, ξέρεις καλά ρε φίλε ότι δεν προκαλώ ποτέ πριν από αγώνα, ακόμη κι αν παίζουμε με την Κάλιαρι, αλλά θα το γράψω ακριβώς όπως το πιστεύω: Η Γιουβέντους θα νικήσει εύκολα. Επειδή είναι καλύτερη ομάδα, επειδή ο Ζιντάν χρωστάει, επειδή είναι η ώρα της. Κι αν, τελικά, ξεφτιλιστώ στην πρόβλεψη μου... να! Είναι η μοναδική Κυρία για την οποία, από την ημέρα που την αγάπησα και μέχρι την τελευταία μέρα που θα ζω, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να διασυρθώ.

Dai ragazzi! Fino alla fine forza Juventus!

Υ.Γ.: Το βίντεο είναι του μεγάλου Τζανλούκα Βιάλι από την ημέρα της ρεβάνς με την Ρεάλ το 1996.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα