10 χρόνια χωρίς τον Σωτήρη! (vids)

Μιχάλης Τσαμπάς
10 χρόνια χωρίς τον Σωτήρη! (vids)

bet365

Ήταν συνώνυμο του γέλιου! Της ατάκας. Της απόλαυσης. 10 χρόνια πριν έφυγε ο Σωτήρης Μουστάκας, όμως παραμένει «ζωντανός και χαμογελαστός» σε όλες τις καρδιές!

Πριν μερικές εβδομάδες στο... αντίο του Στάθη Ψάλτη, στις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου στα social media δεν ήταν λίγοι αυτοί που έγραφαν ότι τώρα θα συναντήσει στον Παράδεισο τον φίλο του τον Σωτήρη για... νέες περιπέτειες. Βλέπετε ο «Σώτος» είχε αποφασίσει νωρίτερα να κάνει αυτό το μακρινό ταξίδι. 10 χρόνια πριν.

Τόσα συμπληρώνονται σήμερα, αφού το ημερολόγιο έγραφε 4 Ιουνίου 2007 όταν ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων (γεννημένος στην Κύπρο) ηθοποιών περνούσε στην αιωνιότητα! Στα 67 του χρόνια. Αφού πριν είχε αφήσει μια τεράστια κληρονομία στον πολιτισμό της χώρας μας. Κάτι που έχτιζε για ολόκληρες δεκαετίες στον ασπρόμαυρο, αλλά και έγχρωμο κινηματογράφο, όμως κυρίως πάνω στο σανίδι του θεάτρου που ήταν και η μεγάλη του αγάπη.

Όπως όλων των ηθοποιών που έβαλαν φαρδιά πλατιά την σφραγίδα τους. Αγαπητός σε όλους ανεξάρτητα ηλικίας. «Μεγάλωσε γενιές» με την ταινίες του και με τις παραστάσεις του.

Το χαμόγελο το χάρισε απλόχερα μέσα από μικρούς ή μεγάλους ρόλους που υποδύθηκε. Έστω κι αν τον έχουμε στο μυαλό ως κωμικό, υπηρέτησε όλα τα είδη του θεάτρου. Το βραβείο «Κάρολος Κουν», ύψιστη διάκριση για έναν ηθοποιό απλά είναι το επιστέγασμα της τεράστιας πορεία του.

Όμως το μεγαλύτερο βραβείο το έδωσε ο ίδιος ο κόσμος. Αυτός που γέμιζε κινηματογράφους και θέατρα για να τον δει. Αυτός που καθηλώνονταν στον καναπέ του σαλονιού για να γελάσει μαζί του σε μια ταινία της τηλεόρασης. Αυτοί, που σήμερα, 10 χρόνια μετά τον θάνατό του, τον έχουν ζωντανό στις μνήμες τους και δεν χάνουν την ευκαιρία για ένα ακόμη χειροκρότημα!

Το Gazzetta Weekend Journal κλείνοντας αυτή την μικρή αναδρομή μνήμης στον μεγάλο Σωτήρη Μουστάκα, θυμίζει στα παρακάτω βίντεο μόνο μερικές από τις χιλιάδες στιγμές μιας λαμπρής καριέρας!

 

Τελευταία Νέα