Tελικός με... στρείδια και σαμπάνια! (pics)

Tελικός με... στρείδια και σαμπάνια! (pics)

bet365

To Gazzetta Weekend Journal έζησε μία μοναδική εμπειρία στον τελικό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αγιαξ και σας μεταφέρει εικόνες και συναισθήματα, από έναν... άλλο κόσμο!

H πρόσκληση της Amstel που είναι επίσημος χορηγός του Uefa Europa League για το ταξίδι στη Στοκχόλμη, ήταν από μόνη της απίστευτη ευκαιρία και πρόκληση! Μπήκα λοιπόν στο αεροπλάνο για τη σουηδική πρωτεύουσα, για ένα ταξίδι – αστραπή που πρόσφερε μοναδικές ευκαιρίες λόγω της φιλοξενίας της Amstel. Εχοντας ως τώρα συνδέσει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες με πίτσα και μπύρα, κάποιοι άλλοι τους ζουν, με στρείδια και σαμπάνια! Διαβάστε και θα καταλάβετε...

Από το αεροδρόμιο, το λεωφορείο μας πήγε για ελάχιστα λεπτά στο ξενοδοχείο και μετά κατευθείαν στο υπέροχο εστιατόριο Djurgårdsbrunn, εν μέσω ενός καταπράσινου πάρκου, 5 λεπτά από το κέντρο της Στοκχόλμης!

Στο Djurgårdsbrunn μας πρόσφεραν παγωμένες Αmstel και υπέροχα εδέσματα, από τον κλασικό σουηδικό σολωμό, μέχρι πίτσες και χάμπουργκερ δίπλα σε ένα πανέμορφο κανάλι.

Μετά από λίγο ήρθε η στιγμή για μικρή ξενάγησης στην παλιά πόλη. Μπαίνοντας στο λεωφορείο, είδα με τεράστια έκπληξη τον οδηγό, πριν ανάψει τη μηχανή να τραβάει προς το μέρος του ένα μηχανηματάκι, ίδιο με αυτό που έχουν οι τροχονόμοι για τεστ αλκοόλ, και να φυσάει δυνατά τρεις φορές! Κοιτάει την ένδειξη κι αφού βεβαιώνεται ότι όλα είναι οκ, βάζει μπροστά το λεωφορείο! Είπαμε ότι είναι μπροστά οι Σουηδοί στα θέματα της οδικής ασφάλειας, αλλά όχι και τόσο...

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν στο καταπληκτικό Friends Arena, το υπέροχο γήπεδο που φιλοξένησε τον τελικό.

Με φύλακα - άγγελο το Μάνο Ιατρέλη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα που μας έκανε όλα τα χατίρια, κατευθυνθήκαμε στην είσοδο του χώρου που θα περνούσαμε τις επόμενες ώρες για να περάσουμε από σωματικό έλεγχο. Μόνο που τον έκανε μία πανέμορφη Σουηδέζα με όλους τους άνδρες της παρέας να χαμογελούν πονηρά!

Αφού περάσαμε κι αυτό το... εμπόδιο αρχίσαμε να ανεβαίνουμε τα σκαλοπάτια, πατώντας πάνω στον... Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και τον Γιόχαν Κρόιφ! Για την ακρίβεια, πάνω σε διάσημες ατάκες τους, που είχαν τυπώσει οι διοργανωτές και είχαν κολλήσει στα σκαλοπάτια.

Οταν τελικά διαβήκαμε το κατώφλι του Europa lounge, μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Ηταν ο χώρος για τους καλεσμένους των χορηγών του Europa League, μέσα στις εξέδρες του γηπέδου. Ενας χώρος που μόνο γήπεδο δεν θύμιζε και είχε πάντα! Οσα φαγητά και ποτά μπορεί να ζητήσει κάποιος, απλώς τα είχε...

Ατελείωτους μπουφέδες από τη μία πλευρά στην άλλη με υπέροχα εδέσματα αλλά και γλυκά και σε απεριόριστες ποσότητες! Οταν άδειαζε η μία πιατέλα, την αντικαθιστούσαν με άλλη, οι εξαιρετικοί σερβιτόροι που δεν σταματούσαν λεπτό το πήγαινε – έλα!

Κι αν δεν έμεινες ικανοποιημένος από τους μπουφέδες υπήρχαν κι άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως το κιόσκι με τις φτερούγες κοτόπουλου...

Και για τους πιο προχωρημένους, στρείδια! Ναι, κιόσκι με δύο σεφ να σου ανοίγουν τα φρέσκα στρείδια μπροστά στα μάτια σου!

Φυσικά τα στρείδια δεν είναι δυνατόν να μη συνοδεύονται από το ανάλογο ποτό που δεν είναι άλλο από σαμπάνια.

Αν δεν είσαι λάτρης της σαμπάνιας, καμία ανησυχία. Στα ειδικά διαμορφωμένα μπαρ, εκτός από τον καμπανίτη οίνο, μπορούσες να βρεις όποιο άλλο ποτό ήθελες. Από κρασί μέχρι κοκτέιλ.

Εμείς πάντως προτιμήσαμε τις παγωμένες μπύρες που έκαναν παρέλαση μπροστά μας από υπέροχες κυρίες όπως αυτή της φωτογραφίας! Να την πιεις στο μπουκάλι... τη μπύρα εννοώ!

Ολα αυτά, με τη συνοδεία μουσικής από μία υπέροχη δ.j.

Για να μην ξεχάσουμε, όμως, το λόγο που πήγαμε στο γήπεδο, στο κέντρο του χώρου υπήρχε και μία μεγάλη γιγαντοοθόνη που έδειχνε στιγμιότυπα από τους αγώνες των δύο ομάδων, στο δρόμο για τον τελικό, αλλά και οι φανέλες με τις οποίες Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αγιαξ θα έπαιζαν στον τελικό!

Περίπου μία ώρα πριν από τη σέντρα, αφήσαμε τα λουκούλεια γεύματα και μπήκαμε στο γήπεδο για να απολαύσουμε τον τελικό. Στο ημίχρονο, επιστρέφοντας και πάλι στο Europa lounge, για όποιον δεν είχε... χορτάσει, υπήρχαν και πιο light επιλογές, όπως χοτ ντογκ ή απλώς ποπ κορν, για να τα πάρεις και μέσα στο γήπεδο, για το δεύτερο ημίχρονο

Για όποιον άντεχε και είχε ακόμα χώρο στο στομάχι του, υπήρχε και τρίτος γύρος, αμέσως μετά τη λήξη του ματς. Εγώ επέλεξα να φύγω από το γήπεδο. Αλλωστε τις αγαπημένες συνήθειες δεν τις αλλάζω. Καλά και τα στρείδια, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις μπάλα, παρέα με πίτσα και μπύρες. Κι αν είναι η υπέροχη Amstel, ακόμα καλύτερα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα