Σταθάρας και... τζέντλεμαν!

Σταθάρας και... τζέντλεμαν!

bet365

Βασικά να πούμε, Στάθη Ψάλτη έκανες για πάντα... συμβόλαιο γέλιου στις καρδιές μας! To G-Weekend φουσκώνει το έγχρωμο μπαλόνι και σε αποχαιρετά, γιατί... αέρας είναι η ζωή!

Σε αποθεώσαμε για το απίθανο αεικίνητο μαύρο μαλλί σου, για τα 60 (;) κιλά σου και το τρελό σου νεύρο, την ψιλή φωνή σου, το διαρκές παράπονό σου, τα ξεσπάσματα θυμού σου, την ελευθερία έκφρασης, τα… τρελά σου γαλλικά. Ολοι φωνάξαμε… «Πες τα Χρυσόστομε» και συ ήξερες πραγματικά τι θέλει η εποχή! Ησουν ο τζέντλεμαν των 80s και ο συμβολαιογράφος γέλιου στην καρδιά μας! Η δεκαετία της ανεμελιάς και της βαρεμάρας, η αγαπημένη μας, που τόσο πολύ νοσταλγούμε. Τόσο μεταδοτικός που μας κόλλαγες με το… καλημέρα της ταινίας. Ποιος θα ξεχάσει το ντύσιμό σου, ναι, το μπουφάν μέσα από το παντελόνι, μπατζάκια σηκωμένα και τη μπλούζα με τη νεκροκεφαλή! Αυτή η απόλυτη λαϊκότητα σε έκανε στα μάτια μας «Βασιλιά» των 80s και μπορεί το σύστημα να μη σε συμπάθησε, αλλά είχες στο πλευρό σου λαό, πολύ λαό. Γιατί τα καλά παιδιά τα λένε μαλάκες, αλλά αυτά ξέρουν να αφήνουν το στίγμα τους. Και συ το άφησες… Κάτι ήξερε η Χριστινάρα!

Τίμιος σερβιτόρος, με ανοιχτό λευκό πουκάμισο, πειρατής του γέλιου, ρομαντικός και ψυχοπονιάρης, έκλαιγε για την Κούλα και μαζί του όλοι οι Ελληνες για τη δική τους Κούλα. Αγαπούσε τις χιλιάρες, το Μαρινάκι, του την έσπαγαν οι… κωλόγεροι, πρασίνισε τον κόσμο και τραγούδησε «Τρέχω, τρέχω, τρέχω σφιχτά κρατάω το τιμόνι στα δυο χέρια τρέχω Τρέχω, τρέχω, τρέχω, με το κορίτσι που αγαπώ τρέχω στ’ αστέρια τρέχω, τρέχω». Το πρωί της 21ης Απριλίου το έγχρωμο μπαλόνι πέταξε για τον ουρανό, ο ραδιοπειρατικός σταθμός της καψούρας μετέδωσε την είδηση: «Βασικά ακούτε τον Σότο τον πολύ σούπερ να λέει : Καλό ταξίδι Σταθάρα» και αμέσως μετά το τραγούδι του Μενιδιάτη «Στην καρδιά μου ήρθες γάντι…». Εμείς θα ψιθυρίσουμε, στην καρδιά μας μένεις πάντα!

«Φίλοι Ρωμαίοι, φίλοι Σεπολιώτες» θα πει όταν δει τον Σωτήρη Μουστάκα και ο τελευταίος θα του μιλήσει για «Την ποίηση των Ουκρανών τροβαδούρων». Ο Ντένις, η Μπέτυ και το Studio 69 παίζουν Ολίβια Νιούτον-Τζον και του αφιερώνουν το carried away!

Το τραγούδι που τον σημάδεψε είναι το «Φεύγω με πίκρα στα ξένα». Ο λόγος; «Στα 13 έφυγα στα καράβια. Για δυο χρόνια. Γι' αυτό με συγκινεί μάλλον. Κι αυτός είναι ένας στόχος στην καρδιά μου που μπορείς να με σημαδέψεις αν θες. Δεν θα πονέσω. Ήταν μια εμπειρία όμορφη, πάρα πολύ όμορφη, που έγινε για έναν άσχημο, πολύ άσχημο λόγο. Κι αυτός ο λόγος είναι μυστικό δικό μου. Δεν θα το πω ποτέ σε κανέναν. Θα το πάρω μαζί μου» είχε τονίσει σε μια μοναδική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «lifo.gr».

Δεν έκανε σχέδια ή όνειρα – ήταν απαγορευτικό. Και ποτέ δεν έπαιξε ρόλους στη ζωή του. Μάθαινε από τα λάθη του, αλλά ποτέ δε μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει έναν άνθρωπο. Εζησε δύσκολα χρόνια, τάισε την κόρη του νερό και ζάχαρη αντί για γάλα, αλλά σαν καλό παιδί τις υποσχέσεις του της τηρούσε. Της είχε πει πως μια μέρα θα την κάνει «Βασίλισσα» και φρόντισε με τις πράξεις του να της δώσει όλα εκείνα τα εφόδια που πρέπει να παίρνουν τα παιδιά. «Στα 6 της χρόνια, όταν της είπα ότι πρέπει να ξέρει τι είναι σωστό γιατί εγώ θα πεθάνω μια μέρα και θα είναι μόνη της, έβαλε τα κλάματα και μου είπε ότι δεν γίνεται να πεθάνω γιατί της είχα υποσχεθεί ότι θα την κάνω βασίλισσα. Ήταν συγκλονιστικό. Της είπα «αγάπη μου έχεις δίκιο, δεν γίνεται να πεθάνω».

Αν δεν ζούσε στην Ελλάδα θα ήταν στο Περθ της Αυστραλίας ή στη Χαβάη. Η Χαβάη είναι αυτό που είχε πάντα στο μυαλό του. Τώρα είναι στον δικό του παράδεισο, αλλά χωρίς τον άγγελό του «Η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος».

Αν ήθελε να γίνει ηθοποιός από μικρό παιδί; Ναι, στο Βέλο Κορινθίας βοηθούσε να βάζουν τις καρέκλες στο καφενείο του χωριού κάθε φορά που έπαιζε σινεμά, για να βλέπει τζάμπα. Στο σπίτι του γυρνούσε ανάποδα το ποδήλατο, περνούσε σερπαντίνα στην μπροστινή και στην πισινή ζάντα, γυρνούσε το πεντάλ και στεκόταν απέναντι κάνοντας τον ηθοποιό.

Εμαθε να κοντρολάρει τον ενθουσιασμό του και απέφυγε χειρότερους μπελάδες, ωστόσο δεν έγινε και το ίδιο με τη λύπη. Δεν την μπορούσε την π@@@@ανα και τον κυρίευε! Οταν ήταν νέος οι μικροί θάνατοι δεν τον λύγιζαν, όταν όμως μεγάλωσε και το πιο μακρινό σημείο που μπορούσε να διακρίνει ήταν η μύτη σου, τότε τον τσάκιζε! Ο Στάθης Ψάλτης ήταν αληθινός, άγγιζε τα όρια της καλτιάς, αλλά γούσταρες φουλ. Μιλούσε στην ψυχή σου, τον σεβόσουν και άνθρωποι που τον έζησαν μιλούν για έναν ευγενή τύπο που δεν έπαιρνε τη ζωή στην πλάκα. Του άρεσαν τα λαϊκά, σιχαινόταν τα ψευτοκουλτουριάρικα και τα ντάπα ντούπα. Είχε κόψει τα... ουίσκια, κάπνιζε κι έπινε αρκετούς καφέδες, μα κάθε μέρα ερωτευόταν όλο και περισσότερο τη γυναίκα του, τη Χριστίνα.

Οταν... γελούσαμε με τα μικρά παιδιά που διάβαζαν λογοτεχνία ή μάθαιναν δεύτερη ξένη γλώσσα, εμείς βάζαμε στο video ακόμα μια ταινία δικιά του. Ωστόσο, ο Ψάλτης ήταν ηθοποιός και στη ζωή του δεν ήταν ποτέ πλακατζής. Ολοι ήξεραν το ταλέντο του, αλλά το... σύστημα, προτιμούσε να πορευθεί διαφορετικά. Με την τηλεόραση συνήθως δεν είχε καμία σχέση, κι αυτή δεν είχε καμία σχέση μαζί μου. Υπήρχαν όμως και εξαιρέσεις. Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης τον επέλεξε να υποδυθεί έναν παρανοϊκό άνδρα στο 43ο επεισόδιο της θρυλικής αστυνομικής σειράς του ΑΝΤ1 «Τμήμα Ηθών». «Ερωτική Ψύχωση», ο τίτλος του επεισοδίου και ο Στάθης Ψάλτης έδωσε ρεσιτάλ.

Οι παλιοί τον είχαν λατρέψει για το ρόλο του στη σειρά ο «Συμβολαιογράφος», αφού ως «Παναγιωτάκης Μερκάτος» είχε φροντίσει να καθηλώσει το ελληνικό κοινό! Στο θέατρο έκανε... παπάδες, έπαιξε δραματικούς ρόλους, έκανε τρελές επιθεωρήσεις κι έβαλε τη σφραγίδα του «Σιχαίνομαι όταν λένε είναι κρίμα να φθείρεται ένα τόσο μεγάλο ταλέντο» είχε τονίσει στο «lifo.gr» και ποτέ δεν αισθάνθηκε άσχημα όταν Κριτικοί τόνιζαν πως ίσως αδίκησε τον εαυτό του. «Κατηγορηθήκαμε, μα και εμείς κάναμε τέχνη… δουλέψαμε αγαπηθήκαμε… κάναμε τον κόσμο να γελάσει…» είχε πει.Στάθης Ψάλτης, αληθινός και τζέντλεμαν όσο λίγοι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα