Οι αγαπημένες γκοφρέτες όλων μας!

Δήμος Μπουλούκος
Οι αγαπημένες γκοφρέτες όλων μας!

bet365

To Gazzetta Weekend Journal αποτίει... φόρο τιμής στο σνακ που μεγάλωσε γενιές και γενιές και θυμίζει τις ωραιότερες γκοφρέτες από παλιά μέχρι σήμερα...

Είναι από τα σνακ που έχουν αγαπηθεί όσο λίγα! Οι γκοφρέτες αποτελούσαν πάντα τη γλυκιά παρέα όλων των παιδιών και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα - πηγαίνοντας κόντρα στη λογική της σωστής και υγιεινής διατροφής - να κυριαρχούν στις προτιμήσεις των νέων.

Αλλωστε έχουν προτερήματα που δεν τα συγκεντρώνει κανένα άλλο σνακ, αρχίζοντας από την τιμή που πάντοτε ήταν αρκετά χαμηλή σε σχέση με τις σοκολάτες. Επίσης καλύπτουν την ανάγκη για γλυκό, με τις γκοφρέτες μάλιστα να είναι πιο ελαφριές από τις σοκολάτες και άλλα ζαχαρώδη. Τέλος είναι βολικές στη συντήρηση και τη μεταφορά, ακόμα και το καλοκαίρι που οι σοκολάτες δεν διατηρούνται για αρκετή ώρα και λιώνουν.

Το Gazzetta Weekend Journal θυμίζει τις πρώτες γκοφρέτες αλλά και όσες συνεχίζουν ακόμα και στις ημέρες μας, δυναμικά την παρουσία τους!

Γκοφρέτα ΜΕΛΟ

«Είναι ΜΕΛΟ.Τι άλλο θέλω;» ήταν το σύνθημα για τη γκοφρέτα που κυριάρχησε στα τέλη του '60 και τη δεκαετία του '70 με τιμή δύο δραχμές και ουσιαστικά αποτελούσε προπομπό της σοκοφρέτας. Ηταν πρωτοποριακή και για έναν επιπλέον λόγο, ότι ουσιαστικά ήταν η πρώτη γκοφρέτα που πρόσφερε και χαρτάκια μέσα στη συσκευασία, τα οποία έπρεπε να συγκεντρώσεις σε άλμπουμ. Τα αρχικά χαρτάκια είχαν τις σημαίες και τις εθνικές ενδυμασίες όλων των κρατών της γης.

Στη συνέχεια βγήκαν και κάρτες με άλλο περιεχόμενο, όπως αρχηγοί κρατών, ποδοσφαιριστές και μοντέλα αυτοκινήτων και ο τυχερός που θα συμπλήρωνε όλο το άλμπουμ θα κέρδιζε ως έπαθλο, αρχικά μία μπάλα και μετά ένα ποδήλατο. Ποτέ δεν μάθαμε εάν κάποιος τις συγκέντρωσε όλες και πήρε το δώρο, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι ήταν κερδισμένοι, καθώς εκτός από την απόλαυση της γκοφρέτας, έπαιζαν ατελείωτες ώρες με τα χαρτάκια ενώ μάθαιναν και λίγη γεωγραφία, όπως για παράδειγμα που είναι η... Ιαμαϊκή (Τζαμάικα), πόσο πληθυσμό έχει και τι παράγει!

Σοκοφρέτα

Η γκοφρέτα που πραγματικά μεγάλωσε γενιές και γενιές και έκανε το όνομα της συνώνυμο με τη γκοφρέτα είναι η Σοκοφρέτα. Η ΙΟΝ τη λάνσαρε για πρώτη φορά το 1976 και μέχρι το 1993 έβγαινε μόνο η κλασική με την κόκκινη και χρυσή συσκευασία. Από τότε άρχισαν να βγαίνουν και άλλες παραλλαγές όπως με φουντούκι, με φράουλα, ακόμα και με λευκή σοκολάτα, αλλά καμία δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου όπως η κλασική. Σίγουρα η πιο αγαπημένη γκοφρέτα όλων των εποχών, εξακολουθεί και στις ημέρες να συναρπάζει τα παιδιά, χωρίς ποτέ να μπει στη διαδικασία προσφορών.

Κουκουρούκου

Αλλη μία παλιά γκοφρέτα που κυκλοφορεί από τη δεκαετία του '70 καθώς βγήκε πρώτη φορά για πώληση το 1978 και ήταν παλιότερα ο μεγάλος ανταγωνιστής της σοκοφρέτας. Αν και οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι ποτέ δεν έφτασε γευστικά το μεγάλο της αντίπαλο, η Κουκουρούκου πάντα είχε μεγάλο μερίδιο στην αγορά, ίσως και λόγω των προσφορών με χαρτάκια που έκανε μέσα στη συσκευασία. Παλιότερα έδινε αυτοκόλλητα με τον Γκάρφιλντ, ενώ πλέον επιλέγεις μεταξύ Scooby Doo, Χελωνονιντζάκια και Looney Tunes.

Serenata

Εξίσου παλιά αλλά πάντα διαχρονική, η Serenata παράγεται από τη Bingo όπως και η Κουκουρούκου και έχει χαράξει και αυτή θριαμβευτική πορεία μέσα στα χρόνια, στην πάντα κατακόκκινη συσκευασία της. Αρχισε να παράγεται στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και από τότε συνεχίζει την πορεία της, στους ουρανίσκους των παιδιών και όχι μόνο.

Γνώρισε τα παλιά χρόνια και μεγάλο σουξέ, λόγω των ξεχωριστών διαφημίσεων της, πρώτα με τον θρυλικό Χάρι Κλιν που δημιούργησε τότε σχολή με τις διαφημίσεις για τρόφιμα.

Και το 1985 με τον ηθοποιό Νίκο Παπαναστασίου που είχε το διπλό ρόλο του Τάσου και της Γκόλφως και σλόγκαν: «Serenata και πάσης Ελλάδος!»

Κiss

Η πρώτη... ριζοσπαστική γκοφρέτα καθώς έσπασε το κατεστημένο της σοκολάτας και έβαλε μέσα φράουλα. Μπορεί ουσιαστικά να μην είναι γκοφρέτα καθώς δεν είχε ποτέ μέσα μπισκότο, όμως, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ως γκοφρέτα με τον απολαυστικό συνδυασμό σοκολάτας και γέμισης φράουλας.

Σαφάρι

Αλλη παλιά γκοφρέτα της ΙΟΝ ήταν η Σαφάρι με εικόνες μέσα στη συσκευασία άγριων ζώων, αλλά δεν έμελε να μακροημερεύσει καθώς λύγισε από τον ανταγωνισμό της σοκοφρέτας

Derby

Η γκοφρέτα που έγινε περισσότερο γνωστή από τη διαφήμιση της, παρά από την ίδια την γεύση, παρότι κυκλοφορεί από το 1990.

Με σοκολάτα, τραγανό crisp rice και γέμιση καρύδας είχε ξεχωριστή γεύση που τη θυμούνται όλοι μαζί με την εξής διαφήμιση που λάνσαρε τη γκοφρέτα και είχε τίτλο, το «Χρυσό Ντέρμπι της ΙΟΝ».

Choco Bloom

Aλλη γλυκιά απόλαυση που μας συνοδεύει από τα τέλη της δεκαετίας του '80 και έχει φανατικό κοινό! Αυτό που τόνιζε πάντα η Αλλατίνη στα διαφημιστικά της, είναι ότι πρόκειται για ένα γεμιστό μπισκότο βουτηγμένο σε σοκολάτα γάλακτος. Αρκετά ελαφρύ αλλά με πλούσια γεύση, είναι από τα best seller στην ελληνική αγορά!

Lila Pause

Οι γκοφρέτες Lila Pause της Μilka κυκλοφορούν ακόμα και είναι από τις πιο γευστικές, ωστόσο το μεγάλο... γκελ στον κόσμο, το έκαναν με τη διαφήμιση του ηθοποιού Παύλου Κοντογιαννίδη που αξίζει να τη δείτε...

Αmaretti

Το άλλο μεγάλο σουξέ της Βingo, τα Amaretti είναι γκοφρετάκια που εδώ και πολλά χρόνια, είναι στα αγαπημένα των παιδιών. Η ευκολία να τρως μερικά και να κρατάς μερικά για αργότερα, είναι αξεπέραστη και πολλοί στη συνέχεια τα αντέγραψαν

Pocket Pie

Ηταν η απάντηση της ΙΟΝ στα Ama αλλά δεν ήταν τόσο δημοφιλές. Ωστόσο η γεύση είναι εφάμιλλη με αυτή του μεγάλου αντιπάλου...

Kit Kat

«Κάνε ένα διάλειμμα, κάνε ένα Κit Kat» ήταν το διαφημιστικό σλόγκαν για αυτά τα γκοφρετάκια καλυμμένα με σοκολάτα, αλλά τελικά τα παιδιά τα τρώνε και χωρίς να χρειαστεί να κάνουν διάλειμμα. Από τις μεγάλες επιτυχίες στην ελληνική αγορά, το Kit Kat συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του.

 

Τελευταία Νέα