Tρέχεις στο ΚΠΙΣΝ και προσφέρεις στα παιδιά!

Δήμος Μπουλούκος
Tρέχεις στο ΚΠΙΣΝ και προσφέρεις στα παιδιά!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει έναν διαφορετικό αγώνα τρεξίματος, το No Finish Line που θα γίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ενισχύει και τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να έχεις διανύσει μέσα σε 90 ώρες; Αν δεν έχεις απάντηση, μπορείς να το κάνεις από τις 26 έως τις 30 Απριλίου στο No Finish Line, τον διεθνή αγώνα τρεξίματος που μετά το Μονακό, το Παρίσι, το Οσλο, έρχεται και στην Αθήνα, η οποία θα ενταχθεί στη διεθνή σειρά πόλεων που φιλοξενούν πρωτοποριακές ιδέες αγώνων δρόμου κοινωνικού χαρακτήρα, αφιερωμένους στα παιδιά.

Το No Finish Line θα γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και είναι ένας μοναδικός αγώνας ευαισθητοποίησης και προσφοράς κατά τον οποίο σε μια πρωτότυπη διαδικασία 90 συνεχόμενων ωρών οι συμμετέχοντες, άτομα ανεξαρτήτως ηλικία, μπορούν να προσφέρουν είτε περπατώντας είτε τρέχοντας χωρίς κανέναν χρονικό ή χιλιομετρικό περιορισμό. Μόλις συμπληρωθούν οι 90 ώρες τα χιλιόμετρα θα μετατραπούν σε χρήματα για να στηριχθεί το έργο του «Μαζί για το παιδί».

Η εκκίνηση στο πρώτο «NFL Athens» θα δοθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 19.00 και ο τερματισμός θα είναι μετά από 90 ώρες, δηλαδή την Κυριακή 30 Απριλίου στις 13.00. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως ηλικίας, από μικρούς ενός έτους έως μεγάλους 101 ετών. Μπορούν να πάρουν μέρος ακόμα και κατοικίδια... Oσοι θέλουν, μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν ότι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή 1000μ. γύρω από το Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να προσφέρουν χρήματα καταγράφοντας χιλιόμετρα.

Στόχος του “No Finish Line” είναι τα χιλιόμετρα να μετατρέπονται σε χρήματα για να στηριχθεί το έργο του «Μαζί για το Παιδί». Συγκεκριμένα, τα έσοδα του NFL Athens θα διατεθούν για το πρόγραμμα σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά που υλοποιεί η ένωση «Μαζί για το Παιδί». Τα έσοδα θα προέλθουν από τον Αποκλειστικό Δωρητή που είναι το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος που στηρίζει και τον αντίστοιχο αγώνα στο Μονακό, αλλά και από τους χορηγούς. Μεγάλος χορηγός του No Finish Line είναι και η κορυφαία στοιχηματική εταιρεία SportingBet, η οποία είναι άκρως ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά θέματα και στηρίζει όλες τις προσπάθειες για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Κακλαμανάκης και Στεφανίδη μεγάλοι πρεσβευτές του «No Finish Line» της Αθήνας

Ο χρυσός ολυμπιονίκης της ιστιοσανίδας Νίκος Κακλαμανάκης που έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Ελληνες με τις επιτυχίες του θα είναι ο μεγάλος πρεσβευτής του «No Finish Line». Ο χρυσός ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996, ασημένιος ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, επελέγη να είναι ο μεγάλος πρεσβευτής του «No Finish Line», για τη χαρισματική του προσωπικότητα καθώς και για τον ρόλο του να εμπνέει τους νέους ανθρώπους να τολμούν τα όνειρά τους.

«Σημασία δεν έχει τι πετυχαίνεις αλλά τι δίνεις, τι επιστρέφεις μέσα από αυτό. Οπως η γνώση, η αγάπη, έτσι και η νίκη πολλαπλασιάζεται όταν τη μοιράζεσαι, όταν προσφέρεις» λέει ο Κακλαμανάκης. Τον ίδιο ρόλο έχει και η χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο, στο άλμα επι κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, όπως και η πρωταθλήτρια μας στις μεγάλες αποστάσεις Αλεξία Παππά. Ενεργό ρόλο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ο σπουδαίος σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης.

Τρέχεις με 5 ευρώ

Αυτός ο αγώνας ευαισθητοποίησης πραγματοποιείται στο Μονακό εδώ και 17 χρόνια και διαρκεί οκτώ αντί για πέντε ημέρες όπως στην Αθήνα, με το ποσό να ξεπερνά τα 300.000 ευρώ και συμμετοχή περισσότερων από 14.000 δρομέων. Το 2015 έγινε για πρώτη φορά στο Παρίσι και την πρώτη χρονιά συμμετείχαν περίπου 8.000 άτομα και συγκεντρώθηκε ποσό 80.000 ευρώ, ενώ ακολούθησε το Οσλο.

Το κόστος συμμετοχής είναι αρκετά χαμηλό καθώς είναι πέντε ευρώ και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε άτομο να συμμετέχει στον αγώνα οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί, όσες φορές επιθυμεί και για τις πέντε ημέρες του αγώνα. Η απλή συμμετοχή του κόσμου χωρίς καμία παροχή στο Παρίσι ήταν 10€ οι ενήλικες και 5€ τα παιδιά, ενώ στο Οσλο ήταν 11€ ενήλικες και 6,5€ παιδιά. Στο Μονακο δίνουν 22€ ενήλικες 16€ παιδιά.

Στην ειδική κατηγορία των ομάδων υποστήριξης, η οποία έχει κοινωνικό και αγωνιστικό χαρακτήρα, μπορούν να συμμετέχουν εταιρείες και οργανισμοί, δημιουργώντας ομάδα ή ομάδες για μία ή περισσότερες κατηγορίες του αγώνα.

Για δημιουργία ομάδας υποστήριξης με επωνυμία απαιτούνται τουλάχιστον 15 άτομα και η συμμετοχή είναι 15 ευρώ το άτομο, μέρος του οποίου θα διατεθεί για την συγκέντρωση του ποσού που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του παιδικού προγράμματος από το “Μαζί για το Παιδί”.

Αγώνας 24 ωρών

Παράλληλα με τον αγώνα των 90 ωρών, γίνεται και η διεξαγωγή του αγώνα 24 ωρών με αγωνιστικό χαρακτήρα. Ως ημέρα έναρξης του 24ωρου αγώνα έχει οριστεί το Σάββατο 29 Απριλίου και ώρα 12μμ με ημέρα λήξης την Κυριακή 30 Απριλίου και ώρα 12μμ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο 24ωρο έχουν μόνο όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος ηλικίας και έγκυρες συμμετοχές θα θεωρούνται μόνο όσες επιβεβαιωθούν έως την Παρασκευή 21 Απριλίου. Το κόστος ατομικής συμμετοχής στον αγώνα των 24 ωρών, ο οποίος είναι ανεξάρτητος από το 90ωρο, είναι δέκα (10) ευρώ και θα υπάρξει κατάταξη με νικητές και έπαθλα για τους πρώτους νικητές, καθώς και επιπλέον παροχές από το 90ωρο. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει και στους δύο αγώνες είναι υποχρεωτικό να κάνει ξεχωριστή εγγραφή.

Το «Μαζί για το Παιδί»

Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://nflathens.com

και τα Social Media:

https://www.facebook.com/No-Finish-Line-Athens-983657868361437

 

Τελευταία Νέα