Αιώνια κόντρα δύο κόσμων!

Μιχάλης Τσαμπάς
Αιώνια κόντρα δύο κόσμων!

bet365

Το πράσινο κόντρα στο κόκκινο. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό. Τους χωρίζουν πολλά. Δεν τους ενώνει (δυστυχώς) τίποτα! Το βράδυ της Κυριακής άλλη μια... μάχη στην Λεωφόρο και οι ρεπόρτερ σας βάζουν στο κλίμα!

Ανεξάρτητα αγωνιστικής κατάστασης και βαθμολογικής θέσης του κάθε αντιπάλου, πρόκειται γι'αυτό που συνηθίζουμε να λέμε... μητέρα των μαχών. Το γόητρο που δίνει η νίκη, η «επόμενη μέρα με ψηλά το κεφάλι» στην δουλειά/στο σχολείο/στο πανεπιστήμιο/στο καφενείο είναι πιο ισχυρή από βαθμούς! Στην προκειμένη περίπτωση αμφότεροι έχουν εξτρά κίνητρο.

Ο Παναθηναϊκός θέλει το τρίποντο για να μην έχει περιπέτειες όσο αφορά τα πλέι οφ κι ο Ολυμπιακός πληγωμένος από την βαριά ήττα στην Πόλη, επιθυμεί να γυρίσει στα εγχώρια με μια εμφατική επιτυχία. Τι καλύτερο από ένα «διπλό» στην Λεωφόρο; Το Gazzetta Weekend Journal σας... θέλει διαβασμένους στο απόλυτο ματς της αγωνιστικής.

Για τον λόγο αυτό φροντίζουν οι ρεπόρτερ των δύο ομάδων. Ο Νίκος Αθανασίου από την πλευρά των γηπεδούχων και ο Δημήτρης Τομαράς για τους φιλοξενούμενους γράφουν, αναλύουν και... ξεχωρίζουν τα σημεία που θεωρούν ότι θα κρίνουν το ντέρμπι!

ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ρεπορτάζ Παναθηναϊκού)

ΠΑΙΚΤΗΣ «ΚΛΕΙΔΙ»: Θα μπορούσε να είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Παναθηναϊκού, ο πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, ο άνθρωπος που σε μια τετραετία στα ελληνικά γήπεδα έχει «φορτώσει» με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Θα μπορούσε, λοιπόν, να είναι ο Μάρκους Μπεργκ. Σίγουρα ο Σουηδός στράικερ είναι βαρόμετρο για την συνολική λειτουργία των κινήσεων του «τριφυλλιού» στο επιθετικό τρίτο και όχι μόνο για το σκοράρισμα αλλά σε αυτό το κείμενο θα το πάμε λίγο διαφορετικά.

Όπως έχει αποδειχθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα η παρουσία του Βίκτωρα Κλωναρίδη είναι ευεργετική για τα όσα κάνει μέσα στο γήπεδο ο Μπεργκ.

Ο «Κλώνα», λοιπόν, είναι η επιλογή για αυτή την κατηγορία, καθώς εκτός από τον τρόπο που απελευθερώνει τον Σουηδό και συνεργάζεται μαζί του, διαθέτει ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να βάλει πολύ δύσκολη στην κατά γενική ομολογία αργή άμυνα του Ολυμπιακού. Την υψηλή ταχύτητα.

ΚΙΝΗΤΡΟ: Σε μία καταστροφική χρόνια τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από μία μεγάλη νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου του, έχει ανάγκη να δώσει λίγη χαρά στον κόσμο που θα γεμίσει την Λεωφόρο, έχει ανάγκη να αποδείξει στον εαυτό του πράγματα. Δεν είναι όμως το πρεστίζ και η βελτίωση της ψυχολογίας το νούμερο ένα κίνητρο του «τριφυλλιού» για αυτό το παιχνίδι.

Προέχει το κίνητρο της ουσίας.

Οι «πράσινοι» έχουν τεράστια ανάγκη τους βαθμούς της νίκης, τόσο για να πλησιάσουν προς την δεύτερη θέση και τον Πανιώνιο όσο για να «κλειδώσουν» μια και καλή την παρουσία τους στα πλέι-οφ. Μία παρουσία που μόνο δεδομένη δεν είναι λόγο του ανταγωνισμού και της συνέχειας του προγράμματος με αναμετρήσεις κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο! Με λίγα λόγια και απλά, ο Παναθηναϊκός... καίγεται για βαθμούς!

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Με την φανέλα του «τριφυλλιού» έφαγε με το... κουτάλι αυτά τα ντέρμπι, έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Ολυμπιακό από τον πάγκο μικρότερων ομάδων και πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το πρώτο του «αιώνιο» ματς ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτός ο αγώνας και αναμένεται να παρατάξει μία ομάδα έτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά, ώστε να πάρει την νίκη.

Κρίνοντας από την μέχρι τώρα παρουσία του 48χρονου κόουτς, αναμένεται να παρουσιάσει μία ομάδα που θα το παίξει συντηρητικά το ντέρμπι, που θα κοιτάξει να βρει τις κατάλληλες συνθήκες για να «χτυπήσει», έχοντας παράλληλα τον έλεγχο της μπάλας και περιορίζοντας τα ατού του αντιπάλου.

Όσον αφορά τα πρόσωπα, ο Βλαχοδήμος δεν «κουνιέται» κάτω από τα δοκάρια. Μολέδο και Κουτρουμπής αναμένεται να είναι οι δύο στόπερ. Χουλτ αριστερό μπακ, Κουλιμπαλί δεξί. Ζέκα και Κουρμπέλης οι δύο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα «φτερά» Εμποκού, Βιγιαφάνιες και μπροστά ο Κλωναρίδης με τον Μπεργκ σε διάταξη 4-4-1-1 ή 4-4-2.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΔΡΑ: Να ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Η Λεωφόρος πρέπει να είναι «καμίνι», να... βράζει, να σπρώξει τον Παναθηναϊκό προς την νίκη πάντα σε κόσμια πλαίσια, χωρίς να πέσει το παραμικρό μέσα στο γήπεδο, χωρίς να συμβεί τίποτα που θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κάνει ότι και πέρυσι. Δηλαδή να πάρει το ματς στα χαρτιά.

Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, καθώς δεν υπάρχει εισιτήρια ούτε για... δείγμα και πάντα σε αυτά τα παιχνίδια παίζει σημαντικό ρόλο η έδρα που βοηθά στην ψυχολογία των γηπεδούχων και τους δίνει έξτρα κίνητρο για την επιτυχία.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ (ρεπορτάζ Ολυμπιακού)

ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ: Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα βασικό ρόλο θα παίξει και το ποιός θα είναι κίπερ! Ο Καπίνο μετά τις γκέλες του Λεάλι στο Μπεσίκτας - Ολυμπιακός και την μεγάλη ευθύνη του Ιταλού για τον αποκλεισμό, συγκεντρώνει ουκ ολίγες πιθανότητες για βασικός. Ο Φορτούνης δεν είναι ξανά σε καλό... φεγγάρι και ο Τσόρι έχει κερδίσει πολλούς... πόντους ενώ μένει να φανεί και πως θα στελεχωθεί ο άξονας καθώς ο Καμπιάσο ναι μεν δείχνει ιδιαίτερα καλή εικόνα αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα μπορεί να βγάλει συνεχείς αναμετρήσεις. Μετά την βαριά ήττα από τους Τούρκους και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη ο Ολυμπιακός ψάχνει τον τρόπο να βγει από ένα μίνι αγωνιστικό... αδιέξοδο.

ΚΙΝΗΤΡΟ: Στον Ολυμπιακό εννοείται πως έχουν μεγάλα κίνητρα. Είναι το απόλυτο ντέρμπι στην Ελλάδα και ένα ματς αποδείξεων. Με ένα καλό αποτέλεσμα φτιάχνει ξανά το κλίμα και η ομάδα παίρνει εκ νέου πίστωση χρόνου. Εκτός αυτού υπάρχει ξανά απογοήτευση και στεναχώρια στον κόσμο από τον τρόπο που έμεινε εκτός Ευρώπης η ομάδα και αυτό σίγουρα μετράει επιπρόσθετα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Το υπάρχον τεχνικό τιμ, ο Βασίλης Βούζας και οι συνεργάτες του, λογικά θα πάνε σε επιλογή διάταξης 4-2-3-1 με όσο το δυνατόν περισσότερα βασικά ατού της ομάδας αλλά και παίκτες που θα είναι πιο... φρέσκιοι και ξεκούραστοι. Πάλι κοντά οι γραμμές και με στόχο να... χτυπήσει η ομάδα και σε κόντρα επιθέσεις.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΔΡΑ: Μία γεμάτη Λεωφόφος γίνεται όντως μία έδρα που μπορεί να δώσει ώθηση στον γηπεδούχο Παναθηναϊκό. Είναι ένα γήπεδο που μπορεί να έχει τέτοια ατμόσφαιρα ώστε να επηρεάσει ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά τον αντίπαλο. Με την ευχή βέβαια να μην υπάρξουν επεισόδια, έκτροπα προηγουμένων ετών αλλά και τραυματισμοί παικτών.






 

Τελευταία Νέα