Με ανοιχτούς λογαριασμούς!

Μιχάλης Τσαμπάς
Με ανοιχτούς λογαριασμούς!

bet365

Πρόκειται για ένα από τα πιο... καυτά ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος! Για αγωνιστικούς και όχι μόνο λόγους. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους και το Gazzetta Weekend Journal δίνουν το λόγο στους ρεπόρτερ!

Όταν οι δύο αυτές ομάδες έχουν... ραντεβού και ειδικά στην Τούμπα όλα πάνε περίπατο. Οι βαθμολογίες, οι φόρμες των δύο ομάδων, όλα. Μετράει το πάθος. Η φλόγα. Η δύναμη. Ο τσαμπουκάς. Τόσα και τόσα ντέρμπι κρίθηκαν εκεί κι άλλα τόσα... δεν κρίθηκαν, αφού δεν ολοκληρώθηκαν. Δεν ελπίζουμε σε κάτι ανάλογο το βράδυ της Κυριακής. Αντίθετα όλοι περιμένουμε από δύο... φανέλες με τόσο βάρος να αποδείξουν και μέσα στο γήπεδο γιατί όλη η Ελλάδα περιμένει αυτό το παιχνίδι. Και τι καλύτερο πρώτο πιάτο από το να δώσουμε τον λόγο στους «ειδικούς»;

Σταύρος Σουντουλίδης και Δημήτρης Τομαράς... τρύπωσαν στα αποδυτήρια ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού αντίστοιχα και μας μεταφέρουν το πως προετοιμάστηκαν οι δύο ομάδες και τα... κλειδιά που θα ανοίξουν την πόρτα της νίκης!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΠΑΟΚ)

ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας αποδεικνύεται τόσο πολύτιμος και κομβικός στο φετινό ΠΑΟΚ, που η απουσία του φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού από τη μεσαία γραμμή του «Δικεφάλου». Χωρίς τον Κάνιας, είναι λιγότερο καλός ο Τσίμιροτ, κάνει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο και συνήθως χάνεται ο Σάχοφ.

Ο Ισπανός δε θα παίξει στο ντέρμπι της Κυριακής, ο τραυματισμός του στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με τη Ξάνθη τον έχει αφήσει πίσω, πιθανότατα ο Ίβιτς να επιλέξει δίδυμο Τσίμιροτ και Σάχοφ στα αμυντικά χαφ, με τον Ουάρντα ή τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους. Ο Μάτος είναι, επίσης, άκρως καθοριστικός στο παιχνίδι της ομάδας, τελευταία είναι σε «κακό φεγγάρι», αν ανέβει ο «Δικέφαλος» αποκτά αυτομάτως πλεονέκτημα.

ΚΙΝΗΤΡΟ: Ο ΠΑΟΚ είναι στο μείον 11 από την κορυφή, θεωρητικά θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά την Κυριακή καλείται να φορέσει το καλό του πρόσωπο και να αποδείξει ότι η διαφορά των ένδεκα βαθμών δεν είναι αντιπροσωπευτική της ποιότητας και της αξίας των δύο ομάδων. Το έδειξε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά τώρα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, όπου θα πρέπει να δημιουργήσει, να πιέσει, να εκμεταλλευτεί τις όποιες αδυναμίες των «ερυθρόλευκων». Το Κύπελλο, ναι, είναι ο βασικός στόχος, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να παρατήσει την προσπάθεια στο πρωτάθλημα, αφήστε που είναι ένα ντέρμπι επιβεβαίωσης για τους «ασπρόμαυρους».

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Βλάνταν Ίβιτς μέχρι και την Πέμπτη διαχειρίστηκε ένα ρόστερ 19-20 ποδοσφαιριστών, σ’ ένα διαρκές rotation, καθώς από τις 3 Ιανουαρίου έως τώρα ο «Δικέφαλος» έχει δώσει, όχι πέντε, έξι κι επτά παιχνίδια, αλλά 16 επίσημους αγώνες, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις! Ο Σέρβος τεχνικός έδειξε να χαίρεται το τόσο φορτωμένο πρόγραμμα, αλλά επί της ουσίας με τα τόσα πολλά παιχνίδια και τις τόσες προπονήσεις δεν μπόρεσε να προγραμματίσει και πολλά πράγματα στο κομμάτι των αλλαγών και των πιθανών εκπλήξεων στον Μπέντο. Το σίγουρο είναι ότι την Κυριακή θα παρουσιάσει ένα πολύ διαφορετικό σύνολο στον αγωνιστικό χώρο.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΔΡΑ: Αχ, αυτή η Τούμπα! Αποδεικνύεται τόσο μα τόσο δύσκολη έδρα, ακόμη και για τους ίδιους του παίκτες του ΠΑΟΚ. Το είχε πει το περασμένο καλοκαίρι ο Βλάνταν Ίβιτς, το επανέλαβε και την Πέμπτη, μετά τον αγώνα Κυπέλλου με την Ξάνθη. Ειδικά, για τους «πρωτάρηδες», είναι ένα γήπεδο που σε… πλακώνει. Στα μεγάλα ματς, όπως αυτά με Αγιαξ, Φιορεντίνα, Σάλκε, η νίκη δεν ήρθε! Κι όλοι θυμούνται πόσο τον «πλήγωσαν» οι ήττες από Άγιαξ και Σάκε. Με εξαίρεση τη νίκη στο 90ο λεπτό κόντρα στην ΑΕΚ η γεμάτη Τούμπα φέτος δε θα λέγαμε ότι βοήθησε. Το αντίθετο. Όμως, την Κυριακή είναι ένα ντέρμπι «ειδικών συνθηκών», ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος αντίπαλος, εδώ και δεκαετίες, οπότε η ατμόσφαιρα και η κερκίδα μπορεί να παίξουν το ρόλο τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ (ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ)

ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ: Θέλει και ερώτημα; Μα φυσικά ο Φορτούνης βάση momentum και από κάθε άλλη άποψη. Μετά την σούπερ εμφάνισή του κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι (σ.σ. που πιστώνεται και ως... τρικ Μπέντο διότι δεν τον ξεκίνησε βασικό για ένα ακόμα συνεχόμενο ματς και ήταν πιο "φρέσκος") και το ματς Κυπέλλου όπου είχε μία ασίστ από εκτέλεση φάουλ (σ.σ. εξίσου σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός μπόρεσε και σκόραρε από στημένη φάση, κάτι που δεν συνηθίζει φέτος) και ένα γκολ του με κεφαλιά για να γυρίσει το ματς από 1-0, σε 1-2. Εάν δει κανείς δε τα φετινά ματς του πιθανώς και να είναι με διαφορά το καλύτερό του αλλά και ένα παιχνίδι που ουσιαστικά το πήρε μόνος του! Ένα παιχνίδι που έτσι όπως γύρισε και ήρθε η πρόκριση και με την διαιτησία... απέναντι με το γκολ οφσάιντ του Ατρόμητου τόνωσε για τα καλά τον Ολυμπιακό και ψυχολογικά και αγωνιστικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Φορτούνης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής ερχόμενος από τον πάγκο σε ένα ματς όπου ο Πάουλο Μπέντο ξεκίνησε με 4-4-2 και μετά 4-1-4-1 βάζοντας Ανδρούτσο σε πρώτο πλάνο και Σεμπά σε δεύτερο να παίξουν τον ρόλο του "Φορτού". Από εκεί και πέρα στην δεδομένη χρονική περίοδο άκρως θετικό πρόσημο δείχνουν και οι Ρομαό και Ανσαριφάρντ που επίσης έρχονται "φορτσάτοι" από τον αγώνα στο Περιστέρι. Για τον Ολυμπιακό όπως έχουμε τονίσει μετά έχει πολύ σημαντικό ρόλο φέτος το πως είναι ο άξονάς του. Οπότε θα έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία ο αμυντικός χαφ που θα επιλεγεί αλλά και η ετοιμότητα και η εν γένει κατάσταση του Φορτούνη. Ειδικά σε μία... μάχη με τον ΠΑΟΚ, όπου και εκείνος θα ρίξει βάρος στην μεσαία γραμμή. Μεγάλη σημασία έχει το εάν παίξει ή όχι ο Μαρτινς.

ΚΙΝΗΤΡΟ: Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια σε αρκετές περιπτώσεις έχει συναντήσει δυσκολίες στην Τούμπα. Υπάρχει η σημαντική του νίκη στις 4 Οκτωβρίου του 2015 στο πρωτάθλημα με πρωταγωνιστές τότε τους Ιντέγε, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη και Ρομπέρτο. Θα ήθελε να επαναλάβει μία τέτοια εμφάνιση. Οπότε αυτό από μόνο του αποτελεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες του Μπέντο. Ξέχωρα από αυτό υπάρχει και η σημασία του βαθμολογικού σκέλους. Με ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα του ΠΑΟΚ, είτε αυτό είναι ισοπαλία, είτε είναι νίκη οι Πειραιώτες αποκτούν ξανά ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στην κορυφή και πάνε πιο άνετοι στα επόμενα ματς και στον... δρόμο για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ειδικά μετά την γκέλα με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Όλο τον... διώχνουν με αναφορές, πληροφορίες και γκρίνια και όλο εδώ είναι και με εμφατικό τρόπο και παραμένοντας μέσα σε όλους τους στόχους. Αυτός είναι ο Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος έδειξε στο Κύπελλο πως έχει ακόμα κάποιους άσους στο μανίκι του. Το 4-4-2 του δεύτερου τη τάξει θεσμού εντός των συνόρων θα δώσει την θέση του στο 4-2-3-1 στην Σούπερ Λίγκα. Ελλείψει του τιμωρημένου Ντα Κόστα οι Μποτία και Ρέτσος θα είναι λογικά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην μεσοεπιθετική γραμμή και στις επιλογές των προσώπων. Για βασικοί συγκεντρώνουν ξανά ουκ ολίγες πιθανότητες οι Ανδρούτσος, Σεμπά, Φορτούνης και Ανσαριφάρντ. Υπάρχει πάντως και το σοβαρό ενδεχόμενο για Καρντοσο βασικό λόγω Ευρώπης και για να παίξει με Μπεσίκτας ο Ιρανός.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΔΡΑ: Η Τούμπα μπορεί να γίνει... καυτή έδρα για οποιονδήποτε αντίπαλο και να τον επηρεάσει ψυχολογικά σε μεγάλο βαθμό. Δεν έχει καμία σχέση με έδρες τύπου... ΟΑΚΑ. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πολλές φορές μετατρέπει το γήπεδο σε... κολαστήριο και οι συνθήκες δεν είναι εύκολες για κανέναν φιλοξενούμενο και ειδικά για τον Ολυμπιακό με τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει κόντρα χρόνων και σε πολλά επίπεδα. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Προφανώς και το Καραϊσκάκη έχει βάλει πολλές φορές τρομερές δυσκολίες ως ατμόσφαιρα και κλίμα γηπέδου αντίστοιχα στον ΠΑΟΚ και έχει αποδειχθεί πιο... καυτή έδρα από την Τούμπα.

 

Τελευταία Νέα