Πέντε λόγοι να ελπίζει o Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου
Πέντε λόγοι να ελπίζει o Παναθηναϊκός!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal καταγράφει τα πέντε «γιατί», στα οποία ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει αγωνιστικά για κάτι διαφορετικό μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Νοέμβριο, ο μοναδικός εφικτός στόχος του Παναθηναϊκού(εκτός από την κατάληψη της δεύτερης θέσης) είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, ώστε να σωθεί στο φινάλε «κάτι» από αυτή την καταστροφική σεζόν. Το «τριφύλλι» νίκησε 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης στην καλύτερη εμφάνιση της ομάδας με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο και δείχνει σημάδια επιστροφής στην κανονικότητα μετά από αρκετό καιρό. Το αν θα είναι πρόσκαιρη η βελτίωση ή θα αποτελέσει την αρχή μίας αντεπίθεσης ενόψει της συνέχειας θα το δείξει το χορτάρι. Πάντως, ο Παναθηναϊκός σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα έχει πέντε λόγους για να ελπίζει πως θα καταφέρει να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Κανείς προπονητής δεν είναι μάγος. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Ο Έλληνας τεχνικός έθεσε από την αρχή τους άξονες της αμυντικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού, η αλλαγή ήταν αισθητή, ωστόσο, δημιουργικά το «τριφύλλι» δεν έχει καταφέρει να βγάλει πράγματα μέσα στο γήπεδο. Οι αρκετές σημαντικές απουσίες δεν έδιναν την ευκαιρία στον 48χρονο κόουτς να παρουσιάσει μία ομάδα όπως θα την ήθελε στο επιθετικό κομμάτι. Τόσο κόντρα στον ΠΑΣ όσο και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης είδαμε έναν δημιουργικό και κυριαρχικό Παναθηναϊκό, δείγμα ενός μικρού κομματιού της δουλειάς του Ουζουνίδη. Όσο περνάει ο καιρός η λογική λέει πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάζει ολοένα και πιο βελτιωμένη εικόνα επιθετικά.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι μετρήσεις δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες του περασμένου τριμήνου και ο Παναθηναϊκός εμφανίζει μέσα στο γήπεδο αργά αλλά σταθερά σημάδια ανόδου στις φυσικές δυνάμεις. Η βελτίωση στην φυσική κατάσταση μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» μέχρι το φινάλε της χρονιάς. Ένα κομμάτι που ταλαιπώρησε αρκετά τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» το προηγούμενο διάστημα...

ΠΟΛ ΖΟΣΕ ΕΜΠΟΚΟΥ

Ο Κογκολέζος εξτρέμ επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έναν κανόνα που βρίσκει εφαρμογή στην πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Τι λέει ο κανόνας αυτός; Για να φτάσει κάποιος σε καλά επίπεδο απόδοσης, χρειάζεται συνεχόμενα παιχνίδια και αγωνιστικό ρυθμό.

Όσο ο Εμποκού επί Στραματσόνι ήταν μία μέσα-μία έξω, έδειχνε μοναχά μικρά σημάδια της αδιαμφισβήτητης ποιότητάς του. Όταν, όμως, πήρε σερί ματς με Ουζουνίδη, όταν πήρε σερί ματς στο Κόπα Άφρικα, επέστρεψε στο «τριφύλλι» και δείχνει καλύτερος από ποτέ. Πατάει καλύτερα, έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του, βγάζει ηγετικά χαρακτηριστικά και αν συνεχίσει έτσι θα ανεβάσει επίπεδο την λειτουργία στο επιθετικό τρίτο, δίνοντας λύσεις σε δημιουργία και εκτέλεση.

Ο... ΝΕΟΣ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ

Ταχύτητα, τεχνική, εκτελεστική δεινότητα, αντίληψη. Όλα αυτά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης αποτελεί έναν από τους πιο ολοκληρωμένους τεχνικά Έλληνες ποδοσφαιριστές. Με ένα τεράστιο μείον. Την έλλειψη διάρκειας στην αποδοσή του. Ο «Κλώνα» στην δεύτερη θητεία του στο «τριφύλλι» ως δανεικός από την Λανς δείχνει αξιοσημείωτη συνέπεια στις εμφανίσεις του με δύο γκολ σε τρία παιχνίδια και εξαιρετική απόδοση. Έδωσε ενέργεια επιθετικά στο πλευρό του Μάρκους Μπεργκ, μπορεί να δώσει λύσεις και στα «φτερά» και αποτελεί στοίχημα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη το να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα ο Κλωναρίδης.

Η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗ

Μπορεί να έχει χάσει τα τελευταία παιχνίδια προληπτικά εξαιτίας της κόπωσης που έβγαλε από τα συνεχόμενα ματς, ωστόσο, ο Δημήτρης Κουρμπέλης μοιάζει να έχει προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος έδειξε στον δύσκολο Ιανουάριο των πολλών προβλημάτων ότι έχει τα στοιχεία να δώσει λύσεις στην μεσαία γραμμή στο πλευρό του Ζέκα.

 

Τελευταία Νέα