Όταν ρίχναμε...MEGAλα γέλια!

Μιχάλης Τσαμπάς
Όταν ρίχναμε...MEGAλα γέλια!

bet365

Καθήλωσαν χιλιάδες τηλεθεατές! Χτύπησαν κόκκινο στην τηλεθέαση! Μεγάλωσαν γενιές! Το G-Weekend Journal θυμάται Μegaλες κωμικές σειρές που έγραψαν ιστορία...

Εδώ και πολλούς μήνες το, άλλοτε κραταιό, Mega Channel μοιάζει με ένα... κανάλι φάντασμα. Για να είμαστε ειλικρινείς, δυστυχώς, δεν μοιάζει. Είναι ένα κανάλι φάντασμα. Μια «παντοδύναμη» συχνότητα που παίζει επαναλήψεις ελληνικών σειρών, ξένες ταινίες και διαφημίσεις. Η ενημέρωση, τα δελτία ειδήσεων, τα talk show, τα live αθλητικά γεγονότα που ήταν η... ναυαρχίδα του «μεγάλου καναλιού» εδώ και πολλές εβδομάδες δεν υπάρχουν πια.

Με πόνο καρδιάς τα γραφεία άδειασαν. Οι τσέπες των εργαζομένων επίσης, αφού τα χρέη είναι πολλά, παρότι οι μισθοί που εσχάτως μπήκαν στους λογαριασμούς είναι μια αχτίδα ελπίδας αλλά με σιγουριά κανείς δεν μπορεί να πει αν κάτι αλλάζει στο ήδη διαμορφωμένο εδώ και μήνες σκηνικό! Μακάρι οι επόμενες εβδομάδες να είναι αυτές που θα δώσουν ξανά ζωή στο κανάλι!

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι... άδειασε και η ψυχή που άφησαν οι περισσότεροι μέσα σε εκείνα τα γραφεία. Το χαμόγελο στέρεψε. Αυτό το χαμόγελο που το ψυχαγωγικό τμήμα του καναλιού σκόρπισε απλόχερα για δεκαετίες. Δεν χωράει αμφιβολία ότι το MEGA έβαλε φαρδιά πλατιά την δική του σφραγίδα σε κωμικές σειρές που ακόμη και σήμερα... σκίζουν από τηλεθέαση όταν συχνά πυκνά μεταδίδονται σε επανάληψη.

Τι κι αν προβλήθηκαν πριν από πέντε, δέκα, δεκαπέντε ή και 25 χρόνια ακόμη; Αγαπήθηκαν. Λατρεύτηκαν από το τηλεοπτικό κοινό κι ανεξάρτητα από το ποια είναι ή θα είναι η τύχη του καναλιού, θα μείνουν για πάντα βαθιά στην μνήμη όλων. Άλλωστε οτιδήποτε χαρίζει γέλιο, οτιδήποτε σε κάνει να περνάς καλά, δεν το ξεχνάς ποτέ...

Το Gazzetta Weekend Journal ανάβει... τον διακόπτη της μηχανής του χρόνου και σας θυμίζει μια «ντουζίνα» από σειρές που έγραψαν ιστορία στην ιδιωτική τηλεόραση, αλλά κυρίως μας χάρισαν απλόχερα το γέλιο και την διαχρονική ατάκα!

Και πριν προλάβετε να μας... τα χώσετε στα σχόλια, το γράφουμε ξανά και ξανά. Η παρακάτω λίστα και κάθε ανάλογη λίστα έχει μέσα φουλ δόσεις υποκειμενικότητες. Αυτό που ο συντάκτης θεωρεί καλό, ο αναγνώστης μπορεί να πιστεύει το αντίθετο. Κάπου εδώ λοιπόν μπαίνουν στο παιχνίδι τα σχόλια. Το δικό σας «γήπεδο του gazzetta»! Μπείτε και πάντα κόσμια γράψτε την δική σας λίστα με τις κωμικές σειρές που θεωρείτε...top!

OΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιάννης Μπέζος, Βλάσης Μπονάτσος, Σπύρος Παπαδόπουλος, Ρένια Λουιζίδου, Βασίλης Χαλακατεβάκης.

ΤΙPS: Η ατάκα του Σπύρου «τι έγινε ρε παιδιά» ακόμη και σήμερα, περίπου 2.5 δεκαετίες μετά είναι στην καθημερινότητα πολλών. Ο ρόλος του gay σχεδιαστή που υποδύεται ο Γιάννης Μπέζος στην ουσία είναι ο πρώτος στην ελληνική τηλεόραση που δεν έχει σχέση με την... χαρούμενη φτερού παλιών ελληνικών ταινιών! Επίσης κάνει το... άνοιγμα της στην τηλεόραση η Ρένια Λουιζίδου! Επεισόδια της σειράς όπως η Ποιητική βραδιά, Ο Καραφλός Δολοφόνος, ο Κονσταντάν, η Eurovision και τόσα άλλα είναι...all time classic. Αναζητήστε τα

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Χρήστος Βαλαβανίδης, Δημήτρης Πουλικάκος, Βάσια Τριφύλλη, Θέμης Μάνεσης, Νατάσα Τσακαρισιάνου.

ΤΙPS: Η «Ευρώπη 1992» φάνταζε τότε σαν κάτι σπουδαίο! Σαν ένα όραμα που θα άλλαζε την χώρα. Φυσικά σήμερα, δυο δεκαετίες μετά... γελάμε και κλαίμε μαζί. Η σειρά στην ουσία ήταν η πρώτη... μαύρη κωμωδία στην ελληνική τηλεόραση. Όποιος δεν... ψιλοφοβόνταν με το σήμα της έναρξης να σηκώσει το χέρι!

ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Άννα Παναγιωτοπούλου, Νένα Μεντή, Μίνα Αδαμάκη, Μιχάλης Ρέππας, Άννα Κυριάκου

ΤΙPS: Για πολλούς μέσα στην 3άδα των κορυφαίων χιουμοριστικών σειρών όχι μόνο του ΜΕΓΚΑ αλλά γενικότερα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Σίγουρα απόλυτα επιτυχημένη. Τα προβλήματα της κοινής συμβίωσης για τρεις αδερφές που στα... αισθηματικά δεν τις έλεγες και απόλυτα πετυχημένες. Η φωνή της Μίνας Αδαμάκη έκλεβε την παράσταση όπως και οι συμβουλές της θείας Μπεμπέκας. Πολλοί ηθοποιοί που στην πορεία έγιναν γνωστή στην ιδιωτική τηλεόραση έκαναν την πρώτη τουςguest εμφάνιση στην συγκεκριμένη σειρά.

ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Σάκης Μπουλάς, Παύλος Χαϊκάλης, Πέτρος Φιλιππίδης, Άβα Γαλανοπούλου

ΤIPS: Υπάρχει άντρας που διαβάζει αυτές τις σειρές που δεν έχει ή δεν θα ήθελε να έχει ένα παρεάκι σαν αυτό των Φιλιππίδη, Μπουλά και Χαϊκάλη; Χαϊστες, που είχαν μόνιμο στέκι για τα τσιπουράκια τους, τα ουζάκια τους και όλα τα ωραία τους. Με διαλόγους που σε έκαναν να... αλλάζεις συκώτι από τα γέλια! Ακόμη μια σειρά που πραγματικά έγραψε ιστορία και που έχει φανατικούς φίλους. Έφτιαξε κοινό ακόμη και στις επαναλήψεις, ενώ οι προβολές στο youtube είναι εκατομμύρια! Θα σας πούμε κι ένα όνομα έτσι ως... κερασάκι στην τούρτα: Νικολέτα Καρρά!

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Λέχου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Ιωάννα Πηλιχού, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Πέτρος Μπουσουλόπουλος

ΤIPS: Οι φαν του Γιάννη Μπέζου από εποχές Απαράδεκτων, Δόγκανου ή Κάκαλου τον ακολούθησαν ακόμη μια φορά και δεν έχασαν. Σειρά που χάρισε το γέλιο απλόχερα, έστω κι αν πολλές φορές... τσίτωσε τους μη Ολυμπιακούς. Ξεχωριστή παρουσία ο Θανάσης Τσαλταμπάσης με τις ατάκες του, «εργαλεία» για όλες τις ηλικίες, Λέχου και Πηλιχού!

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Γιώργος Καπουτζίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Αργύρης Αγγέλου, Ζέτα Μακρυπούλια, Αγγελική Λάμπρη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

ΤIPS: Έγραψε με χρυσά γράμματα ιστορία στην ελληνικά τηλεόραση. Με ευκολία ανεβαίνει... στο βάθρο. Το χρώμα του μεταλλίου δώστε το εσείς. Τρομερό σενάριο, ατάκες που άφησαν εποχή, τηλεθέαση που θύμιζε... τελικό ευρωμπάσκετ 87, ρόλοι απίθανοι. Πλοκή, ανατροπές. Μια σειρά που είχε όλο το πακέτο κι ανέδειξε το μεγάλο ταλέντο του Γιώργου Καπουτζίδη όσο αφορά το σενάριο. Μέχρι και στις επαναλήψεις τα μηχανάκια της AGB είχαν... τρελαθεί!

ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Νίκος Σεργιαννόπουλος, Ντίνα Κώνστα, Εβελίνα Παπούλια, Χρυσούλα Διαβάτη, Αλέξανδρος Ρήγας.

ΤIPS: Μια ακόμη σειρά που έχουμε χάσει το μέτρημα για το πόσες φορές έχει προβληθεί σε επανάληψη. Ψηλά στην τηλεθέαση όταν είχε προβληθεί με τον αδικοχαμένο Νίκο Σεργιαννόπουλο να ερωτεύεται την Tv persona Εβελύνα Παπούλια. Μυθικές οι ατάκες της Ντίνας Κώνστα, ειδικά όταν έκανε διάλογο με την Χρυσούλα Διαβάτη. Επίσης όποιος δεν έχει δει την... sexy Δέσποινα Βανδή σε ρόλο τραγουδίστριας σε... σκυλάδικο της επαρχίας δεν έχει δει τίποτα. Γι' αυτό όμως υπάρχει το youtube!

ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Άννα Παναγιωτοπούλου, Κατιάνα Μπαλανίκα, Θανάσης Ευθυμιάδης, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Φωκά

ΤIPS: To «και με μάνα και με κόρη» αλλά όχι στην... Παπακαλιατίστικη μορφή του. Ξέρετε με δράμα, αλκοόλ και κλάματα. Άλλη εντελώς κατάσταση. Στο φουλ κωμικό του. Δυνατές ατάκες, μπλεξίματα και μια Κατιάνα Μπαλανίκα να κάνει την Σάσα στα καλύτερα της. «Σιγά την μεγαλούπολη» απαντούσε με απόλυτη άνεση όταν την... κατηγορούσαν ότι «έχει πάει με την μισή Αθήνα»!

ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Κατερίνα Γιουλάκη, Τάσος Κωστής, Τζόις Ευείδη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έλντα Πανοπούλου, Νίκος Κούρος

ΤIPS: Μέχρι και πριν μερικούς μήνες... έμπαινε μεσημεριάτικα στα σπίτια μας σε μια από τις «100+» επαναλήψεις. Κλασικό σενάριο Δαλιανίδη. Στα μισά της σκηνής συνήθως καταλάβαινες τι θα γίνει. Η νευρική Κατερίνα, η ακόμη πιο νευρική Χαρούλα, ο αγαθός Φοίβος, η κλασσική πεθερά κυρία Θάλεια και πάει λέγοντας. Τις Παρασκευές στην πρώτη της προβολή... έσπαγε ταμεία. Σειρά που θα είχε η... fans ή haters!

EΚΜΕΚ ΠΑΓΩΤΟ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μαρία Φωκά, Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρυσούλα Διαβάτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Ζαχαρίας Ρόχας

ΤIPS: Ποιος δεν θυμάται την ατάκα του Σπύρου Παπαδόπουλου όταν έκανε διάγνωση κι έλεγε μονίμως: «Δυστυχώς, πάσχετε από μετατασιακή οσφυοκαμψία στο μετατάρσιο»! Η μήπως δεν θυμάστε τον τεράστιο κι αείμνηστο Βασίλη Διαμαντόπουλο, που κοσμούσε την σειρά με την παρουσία του, να λέει συνεχώς προς την γυναίκα του: «Που είσαι μωρή κωλόγριααα»! Είναι από τις σειρές που είτε ποτέ ή ελάχιστα έπαιξαν ως επανάληψη. Γι' αυτό έχει αποκτήσει και στις μνήμες όλων μια πιο... μυθική διάσταση!

ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΜΟΥ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Κατερίνα Λέχου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Αλέξης Γεωργούλης, Άρης Σερβετάλης, Αλέκος Συσσοβίτης

ΤIPS: Η ατάκα της Βίκυς Σταυροπούλου «από το πρωί είμαι με ένα φρούτο. Με ένα καρπούζι» ή του Άρη Σερβετάλη ότι «εγώ τις Κυριακές... ξυπνάω Δευτέρα», παραμένουν... μυθικές ακόμη και στις μέρες μας. Γενικά σειρά με τρομερό χιούμορ και φανατικούς τηλεθεατές. Το ιγκουάνα, ο «Μήτσος» που είχε συνεχώς για παρέα ο Λάζαρος ήταν μια από τις ξεχωριστές παρουσίες της ιδιωτικής τηλεόρασης και ειδικότερα των κωμωδιών!

ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Ντίνα Κώνστα, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Νένα Μεντή, Υρώ Μανέ, Χάρης Σώζος

ΤIPS: Η εκ των έσω καθημερινότητα ενός καναλιού. Κάποιοι που έχουν εργαστεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς... ορκίζονται ότι πολλά από αυτά που έδειχνε η σειρά έχουν γίνει. Άλλα λίγο πιο τραβηγμένα ανήκαν στην... σφαίρα της φαντασίας αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις. Και σε αυτή την περίπτωση η Ντίνα Κώνστα στα καλύτερά της. Για όσους δεν θυμούνται την δεκαετία του '80, ο εκ των πρωταγωνιστών Αλέξανδρος Αντωνόπουλος υπήρξε κεντρικός παρουσιαστής σε δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ!

 

Τελευταία Νέα