Πρωταγωνιστές (του 2016) με κάθε τρόπο!

Πρωταγωνιστές (του 2016) με κάθε τρόπο!

bet365

Από τη Νιγηρία στην Τουρκία κι από τις ΗΠΑ στη Συρία! Πρόσωπα που συγκλόνισαν, εξόργισαν και σόκαραν τον Πλανήτη στο πολύπαθο 2016! Ενα μεγάλο αντίο στις μορφές που έκαναν άλλαξαν τον κόσμο.

Πρόσωπα που έστρεψαν πάνω τους τα βλέμματα του Πλανήτη! Μας συγκίνησαν, μας σόκαραν, μας εξόργισαν, τους αποθεώσαμε και κλάψαμε. Μείναμε άναυδοι από τη σκληρότητά τους, τους χειροκροτήσαμε και φοβηθήκαμε! Πρωταγωνιστές (του 2016) με κάθε τρόπο! Από τη Νιγηρία και την έμπνευση στις διώξεις του Ερντογάν, κι από το σοκ της εκλογής του Τραμπ σε αυτό του Brexit! Πρώτο πρωτάθλημα για το Κλίβελαντ, πρώτο όσκαρ και για τον Ντι Κάπριο!

Ντόναλντ Τραμπ
Αμφισβητήθηκε ακόμα κι από το ίδιο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, η προεκλογική του εκστρατεία προκάλεσε σάλο, ήταν από τις χειρότερες από άποψη ηθικής. Δίχασε τους αμερικανούς πολίτες, αλλά κινήθηκε πανέξυπνα και πήρε τις Πολιτείες - κλειδιά. Τι και αν συγκέντρωσε περίπου 2 εκατ. λιγότερες ψήφους από τη Χίλαρι Κλίντον κατάφερε να εκλεγεί και να... σοκάρει τον πλανήτη. Οι γνώσεις του από πολιτική και διακυβέρνηση... ελάχιστες, όπως και των συνεργατών του. Ο Τραμπ δε φοβάται να αμφισβητήσει τους κανόνες. Ο Λευκός Οίκος για πρώτη φορά έχει έναν... άγριο ηγέτη που θα κάνει τα πάντα για να φέρει τη χώρα του στο σωστό δρόμο. Θα υπάρξουν συνέπειες; Γι αυτό ανησυχεί ο πλανήτης.

Σχετική εικόνα

Μπαράκ Ομπάμα
Το 2016 φεύγει και μαζί του και ο Μπαράκ Ομπάμα, ένας χαρισματικός ηγέτης, με αδυναμίες, αλλά και φωνή των αδύναμων. Δεν κατόρθωσε να ελέγξει τη βία εντός συνόρων, αλλά αφιέρωσε την πολιτική του στις δημόσιες υπηρεσίες κι έκανε τις ΗΠΑ πιο ευέλικτες. «To θέμα δεν είναι μόνο να μη λέμε τη λέξη “νεγρός” δημοσίως επειδή είναι αγένεια. Αυτό που πρέπει να εκτιμήσουμε είναι, εάν ο ρατσισμός υφίσταται ή όχι» είχε τονίσει και η αλήθεια είναι πως πάλεψε, έτσι ώστε η σκιά των φυλετικών διακρίσεων να μη συνεχίζει να καλύπτει την αμερικανική κοινωνία. Ευγενικός, προσιτός, κέρδισε την εκτίμηση των Αμερικανών, έχασε όμως τη μάχη στη σκακιέρα της εξωτερικής πολιτικής.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Αξιόλογος ηγέτης, ο οποίος άλλαξε τη χώρα του προς το καλύτερο, κάνοντας την οικονομικά πιο ισχυρή. Εδωσε δύναμη στις βιομηχανίες και η Τουρκία έγινε ένα ισχυρό κομμάτι. Ποιος όμως αμφισβητεί πως πρέπει για ένα εγωιστικό και... λεπτόδερμο πρόσωπο του οποίου η δίψα για εξουσία ακύρωσε κάθε ελευθερία του λόγου κι έσπρωξε τη χώρα προς τον αυταρχισμό. Ειρωνεία... Στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου σώθηκε μέσω FaceTime. Ανακατέλαβε το ίδιο βράδυ τους δρόμους των πόλεων και στους επόμενους μήνες ακολούθησε ένα πογκρόμ διώξεων που όμοιό του δεν έχει δει ξανά η Τουρκία. Σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά και συνεργάτης πλέον του Πούτιν. Η Ευρώπη τον χρειάζεται για να βοηθήσει στη διαχείριση της ροής των μεταναστών, κι αυτός παίζει το χαρτί των απειλών για να κερδίσει. Το 2017 τον βρίσκει να έχει τεράστια μέτωπα ανοιχτά με Κούρδους και Συρία, ενώ ξέρει πως η Δύση δεν θα ανεχθεί για πολύ ακόμα τους ελιγμούς του.

Νάιτζελ Φάρατζ
O επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., αλλά ηττήθηκε ολοκληρωτικά από τον Νάιτζελ Φάρατζ. Ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος UKIP, ο οποίος αμφιταλαντεύεται αν θα μείνει στην Πολιτική, κατάφερε να πείσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και να προκαλέσει τη μεγαλύτερη γεωπολιτική αλλαγή της Ευρώπης μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, αλλά και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Βλάντιμιρ Πούτιν
Η οικονομία της Ρωσίας δεν είναι σε ελεύθερη πτώση πια, αλλά δεν έχει καμία ιδέα για το πώς να βάλει τέρμα στην ύφεση. Χρησιμοποιεί ρητορική κατά της διαφθοράς, αλλά οι καταγγελίες για φίμωση της ελευθερίας του Λόγου εντός συνόρων είναι πολλές. Τοποθέτησε ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα ως επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, αλλά μόνο για να φτιάξει την εικόνα του. Βρέθηκε μια ανάσα από πόλεμο με την Τουρκία, αλλά κατόρθωσε να κάνει την αντίπαλό του να... συρθεί στα πόδια του. Ακολούθησε το δρόμο της Αμερικής βασιζόμενος στη στρατιωτική δύναμη, έφερε αποτελέσματα στη Συρία, αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα τελειώσει το πολεμικό σκηνικό. Αν τα σενάρια στις ΗΠΑ αποδειχθούν κάποτε αληθινά, για το ότι βοήθησε τον Τραμπ στην εκλογή του, τότε θα τα έχουμε δει όλα!!! Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είχε τονίσει πως θα αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή. Μήπως δεν το εννοεί...

Αποτέλεσμα εικόνας για rodrigo duterte

Ροντρίγκο Ντουέρτε
Κατάφερε να αφήσει στην... άκρη τον Κιμ Γιουνγκ Ουν κι αν η χώρα του διέθετε πυρηνικά θα φοβόμασταν περισσότερο μήπως... πατήσει το κουμπί. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων σόκαρε τον Πλανήτη όταν χαρακτήρισε τον Μπαράκ Ομπάμα «ομοφυλόφιλο πουτ… γιο». Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ πέρασαν στο περιθώριο και η στροφή στην Κίνα είναι μεγάλη. Θεωρεί τον εαυτό του τιμωρό, χιλιάδες άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από τις αρχές, στο πλαίσιο πολεμικής εκστρατείας ενάντια στα καρτέλ ναρκωτικών. Παράλληλα, απείλησε διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι θα τους πετάξει από ελικόπτερο, λέγοντας ότι το έχει κάνει ήδη μια φορά και θα το έκανε ξανά...

Αποτέλεσμα εικόνας για merkel

Αγκελα Μέρκελ
Η πολιτική της στο προσφυγικό δέχθηκε επιθέσεις από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και το ακροδεξιό AfD, που τη νίκησε σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις σε γερμανικά κρατίδια. Την πολιτική της επικρίνουν ακόμη και οι "χριστιανοκοινωνιστές" Βαυαροί εταίροι της. Η ίδια παραμένει πιστή στην πολιτική της και διεκδικεί με αξιώσεις την 4η τετραετία της. Αλλωστε, η Γερμανία φάνηκε γενναιόδωρη απέναντι στη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Απέρριψε τις κλήσεις να στραφεί η χώρα της μακριά από τους Πρόσφυγες, έσωσε χιλιάδες ζωές, βελτίωσε χιλιάδες ζωές. Ελπίζουμε όλοι πως θα έχει ανάλογη συμπεριφορά και στο θέμα του ελληνικού χρέους!

Αποτέλεσμα εικόνας για kim jong un

Κιμ Γιόνγκ Ουν
Το αφεντικό μιας οικογενειακής επιχείρησης σε ένα ολοκληρωτικό κράτος. Ο 30+ εύσωμος πολιτικός, που λατρεύει το τυρί, συνεχίζει να προκαλεί με τις ενέργειές του. Δοκιμές πυρηνικών και ατελείωτη καταστολή για την προστασία των μελλοντικών γενεών από τους Αμερικάνους. Για τους λίγους που αντιστέκονται τα γκούλαγκ του Μεγάλου Ηγέτη είναι ακόμα ισχυρά κι έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για περισσότερο από μισό αιώνα. Οι δικτατορίες χρειάζονται εχθρούς, όπως τα ψάρια χρειάζονται νερό, και ο βασικός εχθρός της Βόρειας Κορέας και για το 2016 είναι οι ΗΠΑ!

A woman fighter dubbed the 'Kurdish Angelina Jolie' (pictured) for her resemblance to the Hollywood superstar has died fighting ISIS, it has been claimed

Ασια Ραμαζάν Αντάρ
Γυναίκα - μαχήτρια της ελευθερίας της πατρίδας της. Η Ασια Ραμαζάν Αντάρ πολέμησε με ψυχή, ώστε να αποτρέψει τους δολοφόνους του ISIS να προκαλέσουν περισσότερες φρικαλεότητας. Ονομάστηκε «Η Αντζελίνα Τζολί του Κουρδιστάν» για την ομοιότητά της με την σούπερ σταρ του Χόλιγουντ. Η 22χρονη ήταν ανάμεσα στις τάξεις των Μονάδων all-female για την προστασία των Γυναικών που έδωσαν μάχες κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Βρήκε ηρωικό θάνατο σε μια σφοδρή σύγκρουση με το τρομοκρατικό δίκτυο στη βόρεια Συρία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Anja Ringgren Lovén

Ανια Ρίνγκρεν Λόβεν
Είναι η εικόνα του 2016, η γυναίκα - έμπνευση για τον πλανήτη!Η Ανια Ρίνγκρεν Λόβεν, Δανή νοσηλεύτρια που υιοθέτησε ένα δίχρονο αγόρι από τη Νιγηρία, όταν αυτό βρέθηκε μια ανάσα από το θάνατο. Η δουλειά της ήταν να βοηθά ορφανά παιδιά στη Νιγηρία, το έκανε όσο καλύτερα μπορούσε «Οταν το είδα είχε το σώμα ενός μικρού μωρού. Πάγωσα ολόκληρη. Εγινα μητέρα από το πουθενά. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα πως θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις για να επιβιώσει». Τα κατάφερε...Είναι ένας φάρος ελπίδας και το πιο εμπνευσμένη πρόσωπο της χρονιάς 2016.έ Εγινε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια και μας ενθαρρύνει να ακολουθήσουν όλοι το παράδειγμά της.

Αποτέλεσμα εικόνας για pope francis orthodox

Πάπας Φραγκίσκος
Κάθε του Κήρυγμα… μαχαιριά στην καρδιά. Ο Πάπας Φραγκίσκο συγκλόνισε με τα λεγόμενά του για τη φτώχεια. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για όσους χριστιανούς στρέφουν το βλέμμα τους προς άλλη κατεύθυνση όταν συναντούν έναν φτωχό. Μπορεί να είναι φτωχός, κανείς, αλλά όχι είλωτας. Μπορεί να είναι φτωχός, αλλά όχι χωρίς περηφάνια, και δεν μπορεί να εξουσιάζεται. «Σας ζητώ συγγνώμη αν κάποιες φορές μπορεί να σας πρόσβαλα με τα λόγια μου, αλλά και για όλους τους χριστιανούς που διαβάζουν το Ευαγγέλιο και δεν κατανοούν ότι το κεντρικό του σημείο είναι, ακριβώς, η φτώχεια.

Όταν χρεοκοπεί μια τράπεζα βρίσκονται, αμέσως κεφάλαια για να σωθεί. Όταν χρεοκοπεί η ανθρωπότητα δεν βρίσκεται, σχεδόν, ούτε κάποιο ελάχιστο ποσό για να σωθούν τα αδέλφια που υποφέρουν;». Κανείς δεν ξεχνά την επίσκεψη του πάπας Φραγκίσκου στη Μυτιλήνη και μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, έστειλαν μηνύματα σε παγκόσμιο επίπεδο « Η Μεσόγειος, και όχι μόνο, έχει μετατραπεί σε κοιμητήριο. Πολλά κοιμητήρια κοντά σε τείχη, έχουν λερωθεί με το αίμα των αθώων».

Μπομπ Ντίλαν
Nαι, ο Μπομπ Ντίλαν υπήρξε ένα από τα πιο περίεργα πρόσωπα στη σύγχρονη ιστορία των νικητών του βραβείου Νόμπελ. Διάσημος τραγουδοποιός, μουσικός, ποιητής έβαλε τη δική του σφραγίδα στον πολιτισμό. Η σουηδική επιτροπή του απένειμε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, κι εκείνος έκανε μέρες για να δώσει σημεία ζωής ή έστω να δηλώσει εάν το αποδέχεται ή όχι. Εμφανίστηκε, ευχαρίστησε την επιτροπή, αλλά δε βρέθηκε ποτέ στην τελετή παραλαβής.

Λεμπρόν Τζέιμς
Κορυφαίος αθλητής για το 2016 σύμφωνα με το Associated Press και το περιοδικό Sports Illustrated! Ο Λεμπρόν Τζέιμς στη σχετική ψηφοφορία σάρωσε τις ψήφους για την 1η θέση με 24 από τις 59, αφήνοντας πίσω του, τους Χρυσούς Ολυμπιονίκες, Μάικλ Φελπς (16) και Γιουσέιν Μπολτ (9). Ο «Βασιλιάς» κατάφερε να οδηγήσει τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος τους στο ΝΒΑ, ενώ έφτασε τα τρία δαχτυλίδια στην καριέρα του. «Ποτέ δεν φτάνει ένας άνθρωπος. Το θέμα είναι από ποιους περιβάλλεται, αλλά και αυτούς που είναι πίσω από τις κάμερες και δεν παίρνουν τα εύσημα, αυτούς που θυσιάζουν τις ζωές τους άλλους» τόνισε ο Τζέιμς.

Αποτέλεσμα εικόνας για nadia murad

Νάντια Μουράντ
Η Μουράντ στέκεται μπροστά σε μία ιστορία μίας γενιάς γυναικών που μάχονται μέσα από τους πολέμους, τους βιασμούς και τα βασανιστήρια. Που σπάνε τα δεσμά και την σιωπή τους και παίρνουν την τύχη και την ζωή στα χέρια τους. Στα 19 της χρόνια έχασε το σπίτι της, την χώρα της, την κουλτούρα της και την μητέρα της που δολοφονήθηκε. Βρέθηκε μπροστά στους φόνους όλων των ανδρών της οικογενείας της σε μαζικές δολοφονίες.

Την απήγαγαν, την πούλησαν και την βίασαν αμέτρητες φορές μέλη του ISIS. Τώρα ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο και μιλάει για τις γενοκτονίες που έγιναν στους ανθρώπους του Γιεζιλντί. Ζητάει επίμονα να ελευθερωθούν 3.000 γυναίκες που κρατούνται όμηροι και βασανίζονται.

Η Νάντια είναι ένας... φάρος την ώρα που οι ΗΠΑ γυρνούν την πλάτη τους και τα σύνορα της Ελλάδας γεμίζουν διαρκώς πρόσφυγες. Θυμίζει πως ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράκ έφερε αυτό το αιματοκύλισμα και όσα ακολούθησαν. Χρεώνει στην Αμερικη λανθασμένους χειρισμούς και ότι ουσιαστικά επέτρεψε στο ISIS να κάνει όλα αυτά τα εγκλήματα πολέμου. Στα 23 της η Νάντια ρισκάρει ακόμα και την ζωή της για να τα λέει όλα αυτά.


Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Όταν πρωτοδιάβασε κανείς πως ο Ντι Κάπριο κοιμήθηκε μέσα σε κουφάρι ζώου και δοκιμάστηκε σε συνθήκες με άγριους βίσωνες δίπλα του για να γίνει ο Χιου Γκλας, άπαντες έκαναν μνεία για την κίνησή του αυτή αλλά δεν εξεπλάγησαν. Βλέπετε ο Ντι Κάπριο έχει ανεξάντλητο ταλέντο, πολύ μεγάλες προοπτικές και τεράστιο επαγγελματισμό. Το ταλέντο του Λίο είναι ατελείωτο αλλά το το πιο σημαντικό είναι η αυθεντικότητά του. Έτσι γυρίζει 200 χρόνια πίσω για να βγάλει μία Οσκαρική ερμηνεία στο Revenant.

Η σωστή προετοιμασία, η αυθεντικότητα και ο επαγγελματισμός του διαχέονται στην ατμόσφαιρα. Παράλληλα όμως κάνει και ενέργειες για την προστασία του πλανήτη. Από το 1998 το ίδρυμα του Ντι Κάπριο προσφέρει βοήθεια και στήριξη σε πάνω από 44 κράτη. Με ενέργειες και καταγραφή όλων όσων συμβαίνουν στον πλανήτη. Έχει συζητήσει για θέμα περιβάλλοντος ακόμα και με ηγέτες όπως ο Πούτιν και ο Πάπας Φραγκίσκος. Έχει δώσει εκατομμύρια για την προστασία των ωκεανών και του περιβάλλοντος.

Μάικλ Φελπς
Υπεράνθρωπος! Ο κορυφαίος των Ολυμπιακών Αγώνων είπε αντίο στην καριέρα του πάνω στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για 23η φορά. Ο κάτοχος 28, συνολικά, ολυμπιακών μεταλλίων έδωσε στο Ρίο μια απίθανη παράσταση, τα πήρε όλα και αποχώρησε όπως κανείς άλλος. Ποιος θα καταφέρει να τον ξεπεράσει; Ποιος θα συγκριθεί μαζί του...


Αντίο στο... πικρό 2016
Ενα μεγάλο αντίο στις μορφές που άλλαξαν τον κόσμο μας. Το 2016 μας πίκρανε, στάθηκε σκληρό με τις προσωπικότητες που προσπάθησαν να κάνουν πιο όμορφο τον πλανήτη μας. Φιντέλ Κάστρο, Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Μπόουι, Γκλεν Φρέυ, Ουμπέρτο Έκο, Τόνι Μπάρτον, Πάτι Ντιούκ, Γιόχαν Κρόιφ, Πρινς, Μοχάμεντ Άλι, Γκράρυ Μάρσαλ, Τζιν Γουάιλντερ, Λέοναρντ Κοέν, Τζορτζ Μάικλ έφυγαν από τη ζωή και προκάλεσαν θλίψη. Θα ταξιδέψουμε με τα τραγούδια του Κοέν, θα θαυμάσουμε τις «παραστάσεις» που έδινε ο Κρόιφ, θα κρατήσουμε τη μαχητικότητα του Αλι, θα τραγουδήσουμε Μάικλ, Πρινς, Μπόουι. Adios Comandante...

 

Τελευταία Νέα