Six Champions Pistols!

Γιώργος Κοντογεώργης
Six Champions Pistols!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal αφήνει τα αστέρια των Χριστουγέννων, πιάνει αυτά του Champions League και γράφει για τους 6 παίκτες που έχουν πατήσει τα 50 γκολ στην κορυφαία διοργάνωση.

Στους κολλημένους με την μπάλα, το Champions League είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν λες αστέρια ακόμα και τα Χριστούγεννα. Γιορτή είναι και η κορυφαία διοργάνωση, με παικταράδες που έχουν αφήσει το στίγμα τους μέσα στα χρόνια να περνούν μπροστά από τα μάτια αυτων που θέλουν να βλέπουν το πραγματικό ποδόσφαιρο και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή στο κορυφαίο επίπεδο.

Εκτός όμως από την απλή παρουσία στο CL, υπάρχουν κάποιοι υπερ-παίκτες που έχουν μια πολύ ξεχωριστή πορεία στον glamorous θεσμό και καταλαμβάνουν χρυσές σελίδες στην ιστορία του.

Μιλάμε φυσικά για τα γκολ και κάποιους ανθρώπους που κάνουν/έκαναν τον θεατή να μην ξαφνιάζεται όταν στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. Με πρόσφατη αφορμή τον Καρίμ Μπενζεμά που έγινε το τελευταίο μέλος αυτού του πολύ κλειστού κλαμπ, πάμε να θυμηθούμε τους 6 παίκτες που έχουν πιάσει το milestone των 50 γκολ στο Champions League...

50 | Καρίμ Μπενζεμά (147)
Τα δύο γκολ που έβαλε στο φινάλε των ομίλων δεν ήταν, όπως αποδείχθηκε, αρκετά στην Ρεάλ Μαδρίτης για να πάρει την πρωτιά, όμως χάρισαν στον ίδιο μια ξεχωριστή στιγμή.

Ο Μπενζεμά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δύο φορές κόντρα στην Ντόρτμουντ και την προσωπική του επίδοση στα 50 γκολ στο Champions League, πιάνοντας τον Τιερί Ανρί και αφήνοντας για πάντα πίσω τον μύθο των Merengues, Αλφρέντο Ντι Στέφανο (49).

Σε ολόκληρη την ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ο διεθνής επιθετικός έπιασε στην 7η θέση έναν άλλο legend των ευρωπαϊκών γηπέδων, τον Πίπο Ιντζάγκι, όμως στο CL είναι μόλις ο 6ος που βρίσκεται στα 50. Με την Ρεάλ έφτασε τα 38 γκολ, ενώ είχε προλάβει να βάλει και 12 με τη φανέλα της Λιόν. Ο 29χρονος, που έχει στο παλμαρέ του δύο τίτλους, χρειάστηκε 88 ματς για να φτάσει σε αυτό τον αριθμό και έχει μέσο όρο 0.57 ανά αγώνα.


50 | Τιερί Ανρί
Ενας από τους παίκτες που λείπει σήμερα όχι μόνο στους fans της Αρσεναλ είναι ο Τιερί Ανρί με τα εκπληκτικά τελειώματα με πλασέ και όλους τους απίθανους τρόπους που είχε για να σκοράρει.

Ενας από τους καλύτερους Γάλλους επιθετικούς όλων των εποχών, έκανε την εμφάνισή του με την Μονακό, έγραψε ιστορία με την Αρσεναλ και στο φινάλε της ευρωπαϊκής καριέρας του έδωσε τις τελευταίες παραστάσεις με την Μπαρτσελόνα κατακτώντας μαζί της τον τρεμπλ του 2009.

Ο Ανρί, που μέχρι πριν λίγο καιρό εμφανιζόταν σε εκπομπές της αγγλικής τηλεόρασης ως σχολιαστής/αναλυτής και σήμερα είναι βοηθός του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην Εθνική Βελγίου, χρειάστηκε 112 αγώνες για να πετύχει 50 γκολ -τα 3 από αυτά με πέναλτι- και έκλεισε την καριέρα του στην κορυφαία διοργάνωση με μέσο όρο 0.45. Κατέκτησε το πρωτάθλημα σε όλες τις χώρες που έπαιξε και δύο φορές το Χρυσό Παπούτσι.


56 | Ρουντ Φαν Νίστελροϊ
Οπως και ο Ανρί, ο Φαν Νίστελροϊ είναι από τους επιθετικούς που αναγνωρίζει κάποιος άσχετα με προτιμήσεις σε ομάδες και γενικότερα κολλήματα. Ο Ολλανδός αναδείχθηκε από την PSV Αϊντχόφεν και εξελίχθηκε σε τρομερό killer παίρνοντας στη συνέχεια μεταγραφή σε ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μέχρι την έκρηξη των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι ο Ρουντ ήταν στην 2η θέση της λίστας πίσω μόνο από τον Ραούλ έχοντας βάλει 56 γκολ σε 73 αγώνες (10 με πέναλτι) και έχοντας τον εκπληκτικό μέσο όρων του 0.77 ανά αγώνα. Ο Φαν Νίστελροϊ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Champions League 3 φορές, όμως δεν κατάφερε ποτέ να πάρει στα χέρια του την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.


71 | Ραούλ Γκονθάλεθ
Και φτάνουμε στον μεγάλο Ραούλ, τον άνθρωπο που έμενε βασικός και αναντικατάστατος στην Ρεάλ Μαδρίτης όσα αστέρια και αν αγόραζε και που παλαιότερα κανένας δεν μπορούσε ούτε να σκεφτεί ότι θα βρεθούν δύο 'εξωγήινοι' που θα τον ξεπεράσουν.

Ακόμα κι έτσι, η πρώτη θέση στους 'ανθρώπους' στο Champions League, εξακολουθεί να είναι κάτι το εκπληκτικό για τον αριστεροπόδαρο Ισπανό ο οποίος φίλησε την βέρα του 71 φορές στα 142 ματς που έπαιξε στη διοργάνωση (1 πέναλτι).

Ο Ραούλ στο τέλος της καριέρας του έπαιξε στη διοργάνωση και με την Σάλκε, όμως έγινε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών με την φανέλα των Blancos, με τους οποίους κατέκτησε το Champions League 3 φορές (1998, 2000, 2002).


93 | Λιονέλ Μέσι
Μοναδικός Λατινοαμερικάνος, μοναδικός που έχει φτάσει τόσο ψηλά με τη φανέλα μίας και μόνο ομάδας και μοναδικός με τόσο υψηλό μέσο όρο γκολ ανα παιχνίδι είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός, που πέτυχε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση πριν σεχόν 10 χρόνια, σε 111 αγώνες έχει πετύχει τον εκπληκτικό αριθμό των 93 τερμάτων και βάζει 0.84 ανά ματς.

Κορυφαίος σε όλες τις κατηγορίες συμμετοχών και γκολ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ο αριστεροπόδαρος μάγος αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια νεαρούς ποδοσφαιριστές και συνεχίζει να χτίζει το δικό του μύθο όπως φυσικά και αυτό τον Blaugrana.

Από το 2010 μέχρι φέτος, που έχει κάνει δύο, ο Μέσι κάνει κάθε χρόνο ένα χατ-τρικ στον θεσμό τον οποίο έχει κατακτήσει 4 φορές και που θεωρείται δεδομένο ότι με την επίδοση στο τέλος της καριέρας του θα έχει αφήσει πολύ πίσω τα 100 γκολ. Εδώ το video.


95 | Κριστιάνο Ρονάλντο
Υπάρχει όμως κάποιος που είναι πιο κοντά από τον Μέσι στο να φτάσει την 100άρα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μπορεί φέτος να έμεινε μόλις στα 2 γκολ στον όμιλο, όμως ο ρυθμός που σκοράρει τα τελευταία χρόνια είναι εξωφρενικός έχοντας σπάσει κάθε πiθανό ρεκόρ στο Champions League. O Πορτογάλος έφυγε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας 15 γκολ στη διοργάνωση και 7.5 χρόνια αργότερα είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών έχοντας φτάσει στα 95.

Οπως φαίνεται και στο επίσημο video, τα χρόνια περνούν όμως το μόνο που δεν αλλάζει είναι ο CR7 να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με κάθε τρόπο, κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Τα τέρματα που τον φέρνουν στο Νο1 στην ιστορία της διοργάνωσης έχουν έρθει ύστερα από 133 αγώνες και πάνε τον μέσο όρο του στο 0.71. Ο Κριστιάνο είναι ο μοναδικός του κλαμπ που έχει κατακτήσει τον τίτλο (έχει τρεις συνολικά) με δύο διαφορετικές ομάδες. Εδώ το video.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα