Η μεγάλη... απάτη με τον Ρόκι! (pics, vids)

Δημήτρης Τομαράς
Η μεγάλη... απάτη με τον Ρόκι! (pics, vids)

bet365

Ρόκι! Μια σειρά ταινιών που όλες άφησαν εποχή στα '80s! Όμως και μια ιστορία με... άρωμα απάτης από τον πρωταγωνιστή τους, Σιλβέστερ Σταλόνε! Το Gazzetta Weekend Journal σας την θυμίζει...

Είναι μία ταινία που μεγάλωσε γενιές και γενιές, βάζοντας την πυγμαχία σε κάθε σπίτι. Ο Ρόκι του Σιλβέστερ Σταλόνε εν έτει 1976 είχε μπάτζετ 1,1 εκατ. δολάρια και απέφερε εισπράξεις 225 εκατ. δολάρια!

Όλο το concept όμως βασίστηκε σε μία μεγάλη... απάτη! Ίσως από τις μεγαλύτερες που έχουν συντελεστεί σε επίπεδο τέτοιων τανιών. Ο Σταλόνε δήλωσε πως εμπνεύστηκε την ταινία από τον Ρόκι Μαρτσιάνο. Η αλήθεια είναι όμως ότι... πάτησε πάνω στην ζωή του Τσακ Γουέπνερ! Μίας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας και ενός ικανότατου μποξέρ, που έχει μείνει στην ιστορία για την μεγάλη αναμέτρησή του με τον Μοχάμεντ Άλι και ότι έριξε έστω για λίγο στο... καναβάτσο τον αντίπαλό του! Έναν πυγμάχο με παρωχημένο για την εποχή στιλ, που βασιζόταν στο δυνατό του δεξί, το σιδερένιο σαγόνι του και έβγαινε αιμόφυρτος από το ρινγκ από τα σκισίματα στο πρόσωπο. Με τον Άλι άντεξε 15 γύρους σε αγώνα της 24ης Μαρτίου του 1975. Και ενώ ο Άλι φαινόταν να έχει επιβληθεί έως τον 9ο γύρο ο Γουέπνερ με ένα ξαφνικό δεξί χτύπημα στο σώμα έριξε τον Άλι στο καναβάτσο σοκάροντας τον κόσμο!

Κατά ειρωνεία της τύχης, η απόσυρσή του από την αγωνιστική δράση το 1976 (σ.σ. επέστρεψε προσωρινά το 1978) συνδυάστηκε με την κυκλοφορία του «Ρόκι», που αποτέλεσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, με τον Γουέπνερ όμως να μένει στην αφάνεια... Όχι μόνο δεν του ζητήθηκε να συνδράμει στις ταινίες αλλά δεν αναφέρθηκε και πουθενά. Το 2003 μήνυσε τον Σταλόνε με τις δύο πλευρές να τα βρίσκουν εξωδικαστικά το 2006 και τον Σλάι να υποχωρεί καθώς αποδείχθηκε πως είχε άδικο. Η πλευρά του Σταλόνε έλεγε πως ουδέποτε αρνήθηκε πως η ταινία του Ρόκι βασίστηκε πάνω στον Bayonne Bleeder, όπως αποκαλούσαν τον Γουέπνερ. Ουδέποτε όμως το επιβεβαίωσε κιόλας. Το ποσό λέγεται πως ήταν ιδιαίτερα μεγάλο αλλά δεν ανακοινώθηκε ποτέ. Η ηθική δικαίωση για τον Γουέπνερ ήρθε το 2011 με τη δημιουργία του φιλμ «Ο πραγματικός Ρόκι» μια εξαιρετική παραγωγή του ESPN.

Ο Γουέπνερ ήταν ένα παιδί - που όπως ο χαρακτήρας του Ρόκι - είχε πάντα μπλεξίματα με τον Νόμο και ήταν ατίθασος. Έχει εμπλακεί ακόμα και με ναρκωτικά, έχει κάνει φυλακή, έχει καταστραφεί οικονομικά πολλές φορές και χρειάστηκε να... σηκωθεί άλλες τόσες. Ακόμα και ειδικοί και γνώστες του μποξ πάντως παραδέχθηκαν βλέποντας την ταινία πως ήταν σαν βλέπουν μπροστά τους την ζωή, την πορεία και την συμπεριφορά του Γουέπνερ στο μποξ αλλά και έξω από τα ρινγκ...

Λέγεται μάλιστα πως και στο Ρόκι 3 του 1982 ο Σταλόνε επηρεάστηκε από την αναμέτρηση του Γουέπνερ με τον Γάλλο παλαιστή Αντρέ τον γίγαντα για την... μάχη του με τον Χαλκ Χόγκαν που πετάει τον Ρόκι έξω από το ρινγκ.

EN ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ;

Και ενώ ο Γουέπνερ στα 79 του πια κατάφερε να βρει την δικαίωσή του από την ιστορία με τον Ρόκι, έμπλεξε σε άλλη δικαστική περιπέτεια. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του το 2013 είχε συνεργαστεί με την παραγωγό ταινιών Μαίρη Αλοε και την εταιρεία της για μία ταινία που θα ήταν για την ζωή του. Ο ίδιος έκρινε την συνεργασία αυτή μη αποδοτική και επέλεξε να κόψει κάθε... δεσμό.

Ο Λιβ Σράιμπερ και η Ναόμι Γουότς στο πλευρό του στα γυρίσματα της ταινίας για την ζωή του Γουέπνερ.

Ωστόσο η Αλόε προχώρησε το πρότζεκτ και βγάζει την ταινία! Με πρωταγωνιστές τους Λιβ Σράιμπερ και Ναόμι Γουότς το φιλμ αυτό θα βγει το προσεχές καλοκαίρι. Η ταινία θα έχει τίτλο The Bleeder, δηλαδή αυτός που αιμορραγεί. Ποιά ήταν η αντίδραση του Γουέπνερ; Να κινηθεί ξανά νομικά διότι κατηγορεί κυρίως την Αλόε ότι χρησιμοποίησε μυστικά και στοιχεία που της είχε πει για την ζωή του για τις ανάγκες της ταινίας. Επίσης ότι ενώ υπήρξε σχετική συμφωνία το πρότζεκτ αυτό η Αλόε δούλευε παράλληλα σε άλλο πρότζεκτ με στόχο να τον εξαπατήσει... Και ότι προφανώς η ταινία αυτή έγινε και βγήκε εν αγνοία του. Νέος... γύρος δηλαδή για τον Γουέπνερ που από μικρός έδειχνε διαρκώς αποφασισμένος για μάχες εντός και εκτός ρινγκ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα