Οι τρίδυμες Μαραθωνοδρόμοι στο gazzetta!

Οι τρίδυμες Μαραθωνοδρόμοι στο gazzetta!

Εγραψαν ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τώρα ήρθαν στην Αθήνα για το Μαραθώνιο. Οι τρίδυμες κοπέλες από την Εσθονία μίλησαν αποκλειστικά στο Gazzetta Weekend Journal για τη Βραζιλία και τη ζωή τους.

Eίναι οι αδερφές Λέιλα, Λίινα και Λίλυ που έγραψαν ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς ήταν οι πρώτες τρίδυμες που αγωνίστηκαν μαζί στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Μπορεί να μην κατάφεραν να διακριθούν αλλά συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της ιδιαιτερότητας τους.

Οι τρεις αδερφές ταξίδεψαν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στα 10 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου και μίλησαν αποκλειστικά στο Gazzetta Weekend Journal για την εμπειρία τους στο Ρίο, για το πότε ξεκίνησαν τον Μαραθώνιο, για την Αθήνα, αλλά και για τις προσωπικές τους σχέσεις.

Πως σας φαίνεται η Αθήνα;

Λέϊλα: «Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα, καθώς είχα πάει πριν από δύο χρόνια στη Ζάκυνθογια διακοπές και πέρασα εξαιρετικά.»

Λίινα: «Και για μένα είναι η δεύτερη φορά καθώς είχα πάει με την Λέιλα στη Ζάκυνθο.

Λίλυ: «Μου αρέσει η Αθήνα, είναι μεγάλη πόλη συγκρινόμενη με τις πόλεις στην Εσθονία. Ο καιρός είναι πολύ καλός και μου αρέσει πολύ εδώ.»

Λέιλα: «Τώρα στη χώρα μας έχει χιόνι, η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν, άρα αντιλαμβάνεστε ότι μας αρέσει εδώ.»

Λόγω της συμμετοχής σας στο Ρίο, γίνατε διάσημες σε όλο τον κόσμο. Πως αντιμετωπίζετε τώρα αυτή τη δημοσιότητα;

Λίινα: «Ηταν οι πρώτοι μας Ολυμπιακοί και φυσικά είμαστε ευγνώμονες για τη συμμετοχή μας. Ηταν ένα όνειρο που είχαμε εδώ και τέσσερα χρόνια που αρχίσαμε την προπόνηση για το Μαραθώνιο και τελικά τα καταφέραμε να τρέξουμε και οι τρεις… Ποιος θα το πίστευε!»

Λέιλα: «Ηταν ένα όνειρο που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι γινόταν. Όταν τερμάτισα και έπεσα στην αγκαλιά της αδερφής μου ήταν πραγματικά μία μοναδική στιγμή που δεν θα την ξεχάσω ποτέ», λέει η αδερφή που τερμάτισε 114η πίσω από τη Λίλυ που ήταν 97η. Η Λίινα δεν κατάφερε να τερματίσει…

Οι τρεις αδερφές που έχουν γενέθλια τη Δευτέρα και γίνονται 31, ξεκίνησαν να τρέχουν πριν από έξι χρόνια και πριν από τέσσερα, βλέποντας ότι είναι καλύτερες στις μεγάλες αποστάσεις, επικεντρώθηκαν εκεί. Παράλληλα εργάζονται και ως χορεύτριες αλλά και ως ναυαγοσώστες. Πιο γρήγορη στο Μαραθώνιο είναι η Λέιλα και ακολουθούν η Λίινα και η Λίλυ.

Θα συνεχίσετε να τρέχετε Μαραθώνιο;

Λέιλα: «Φυσικά, είναι κάτι που αγαπούμε και δεν το εγκαταλείπουμε. Κι όχι μόνο Μαραθώνιο, αλλά και Ημιμαραθώνιους , 10άρια και 5άρια…»

Δείχνετε τόσο αγαπημένες… Υπάρχουν φορές, όμως, που διαφωνείτε μεταξύ σας;

Λίλυ: «Όπως όλες οι αδερφές, έτσι και εμείς έχουμε τις άσχημες στιγμές μας και τσακωνόμαστε κάποιες φορές. Αλλά ειλικρινά είμαστε αγαπημένες και είναι περισσότερες οι φορές που γελάμε παρά οι στιγμές που διαφωνούμε.»

Λέϊλα: «Είμαστε μία ζωή μαζί και δεν έχουμε πολλά να χωρίσουμε. Και μέσα στον αγώνα θα έλεγα ότι είμαστε αρκετά προστατευτικές η μία με την άλλη. Όταν βλέπω τις αδερφές μου να τερματίζουν χαίρομαι κι εγώ πάρα πολύ, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με αυτές. Και τις αποτυχίες, τις βιώνουμε όλες μαζί, ενωμένες…»

Λίινα: «Υπάρχει και μία μορφή ζήλειας μεταξύ μας, με την καλή έννοια. Όταν βλέπω τις αδερφές μου να τερματίζουν πιο ψηλά από μένα, νιώθω κάποια ζήλεια και θέλω να τις φτάσω, αλλά να ξέρετε ότι είμαστε αγαπημένες…»

Λέιλα: «Θέλω να αναφέρω και το ρόλο των γονιών μας, που ήταν πάντα δίπλα μας και μας ενθάρρυναν πάντα για το καλύτερο.»

Σας έχουν μπερδέψει ποτέ;

Λίλυ: «Πολλές φορές, ακόμα και άνθρωποι που μας γνωρίζουν καλά. Ευτυχώς που οι φίλοι μας (γέλια)  μπορούν να μας ξεχωρίσουν και δεν έχουμε πρόβλημα.»

photos: Αγγελος Ζυμάρας

Επόμενα Άρθρα

Γαλλία: Ζώντας με την τρομοκρατία! (pics&vids)

Γαλλία: Ζώντας με την τρομοκρατία! (pics&vids)

Με αφορμή την έγκριση δημιουργίας Εθνικής Φρουράς από την Γαλλία το Gazzetta Weekend Journal στέκεται στην προσπάθεια των Γάλλων να βρουν ξανά τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας μετά τα τρομοκρατικά...

Η μεγαλύτερη αθλητική έκθεση στην Ελλάδα (pics)

Η μεγαλύτερη αθλητική έκθεση στην Ελλάδα (pics)

Το Gazzetta Weekend Journal επισκέφτηκε την EΧPO του Μαραθωνίου και σας ξεναγεί στη μεγαλύτερη αθλητική έκθεση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.