Το... αιώνιο χάσμα!

Μιχάλης Τσαμπάς
Το... αιώνιο χάσμα!

bet365

Σσσσσς.... Τα ψέματα τελείωσαν! Όταν υπάρχει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός όλα κινούνται γύρω τους! Ο... κόκκινος Δημήτρης Τομαράς και ο... πράσινος Νίκος Αθανασίου αναλύουν στο G-Weekend Journal το «αιώνιο ντέρμπι»!

Θέλετε να το πείτε το... κερασάκι του πρωταθλήματος; Πείτε το έτσι. Θέλετε να το χαρακτηρίσετε το «αλατοπίπερο» της σεζόν; Δεκτό κι αυτό. Θέλετε πιο απλά και ποδοσφαιρικά να τονίσετε ότι είναι «η μητέρα των μαχών»; Πάλι μέσα είστε. Πάντα ένα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι ικανό να δεχτεί πριν, κατά την διάρκεια και μετά τα... πάντα όλα από χαρακτηρισμούς. «Πεδίο μάχης ή... δόξης λαμπρό» το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το βραδάκι της πρώτης Κυριακής του Νοέμβρη. Στις 7.30μ.μ.! Σε ένα μαραθώνιο live από το gazzetta.gr. (τηλεοπτική μετάδοση από NS1, κουπόνι ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ). Όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά. Όλα τα προγνωστικά... παίζουν. Η νίκη για κάθε ομάδα θα κρίνει πολλά. Ίσως και ένα πρωτάθλημα. Η ήττα θα βάλει τον χαμένο σε... μπελάδες. Ποιος άλλωστε ανέχεται να βγαίνει με σκυμμένο κεφάλι από ένα... αιώνιο ντέρμπι;

Μερικές ώρες πριν το... τόπι στηθεί στην σέντρα του Φαλήρου, ο ρεπόρτερ Ολυμπιακού στο gazzetta.gr, Δημήτρης Τομαράς και ο αντίστοιχος του Παναθηναϊκού, Νίκος Αθανασίου, διασταυρώνουν στα... ξίφη τους στο Gazzetta Weekend Journal! Γράφουν και καταγράφουν παρουσίες, απουσίες, σημεία κλειδιά, αδυναμίες και... νοσταλγούν παίκτες του παρελθόντος. Διαβάστε για να... είστε «διαβασμένοι» σε όλα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1. ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ: Όσο... μαύρη τρύπα και εάν έχει αποδειχθεί η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού με τις διαρκείς... δοκιμές δεξιοπόδαρων στόπερ λόγω των προβλημάτων ετοιμότητας και τραυματισμών του Ντε Λα Μπέγια τα... πάντα γύρω από τον συγκεκριμένο φετινό Ολυμπιακό περνούν από τον άξονα. Εάν το κέντρο των πρωταθλητών είναι όπως για παράδειγμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, τα πράγματα μπορεί να κυλήσουν ιδιαίτερα καλά. Οι ερυθρόλευκοι έχουν δείξει πως όταν ο άξονάς τους δεν... τραβάει αμυντικά και δημιουργικά αλλά και σε επίπεδο ανάπτυξης και κατοχής έχουν φοβερό πρόβλημα σε ένα παιχνίδι. Αυτό θα ισχύσει και τώρα.

2. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του αρκετούς παίκτες που μπορείς κάλλιστα να τους χαρακτηρίσεις ποδοσφαιριστές των μεγάλων του αγώνων. Για παράδειγμα τους Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε και Φορτούνη. Ακόμα και ο εξαιρετικός Πορτογάλος Μάρτινς (σ.σ. με διαφορά η πιο ποιοτική φετινή προσθήκη των πρωταθλητών) είναι κινητήριος μοχλός σε δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι. Ακόμα και οι παλιοί που είναι... αλλιώς όπως ο Καμπιάσο.

3. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: Ο Μπέντο λογικά δεν θα αλλάξει το 4-2-3-1. Ωστόσο επειδή έχει προηγηθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ πως εκτός από την αριστερή πλευρά δέχθηκε αρκετές επιθέσεις στην πλάτη της άμυνας, πιθανώς να πάει σε λίγο διαφορετική προσέγγιση. Με πιο ενισχυμένο αμυντικά κέντρο και δύο κλασικούς αμυντικούς μέσους αντί για έναν και έναν παίκτη μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή και δημιουργού.

4. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ: Δύσκολη η ερώτηση διότι θα ήθελα πολλούς. Θα περιοριστώ στους εξής δύο. Τον «Τζόλε», τον μεγάλο και εμβληματικό αρχηγό του Ολυμπιακού που παραδοσιακά... σκότωνε τον Παναθηναϊκό με αρκετά γκολ και ασίστ στα ματς των 2 ομάδων. Όχι μία αλλά συνολικά επτά φορές ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έχει βρει δίχτυα σε μεγάλα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Η δεύτερη επιλογή μου θα ήταν ένας Αργεντίνος... βιρτουόζος της μπάλας. Ο «Λούτσι» ή Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ένας παίκτης που στα καλά του ήταν πραγματικά να τον... χαζεύεις!

5. ΑΝ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Σε σημαντικό βαθμό ναι. Όχι μόνο λόγω του προγράμματος που ακολουθεί για τον Ολυμπιακού αλλα εξαιτίας του ότι ο Παναθηναϊκός έχει στην συνέχεια ντέρμπι με ΑΕΚ (11η αγωνιστική) και την... μάχη με ΠΑΟΚ (13η αγωνιστική) που δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα μπορέσει να πάρει ισάριθμα τρίποντα από εκεί. Επίσης στην 12η αγωνιστική έχει εκτός έδρας δοκιμασία με Πανιώνιο. Οι ερυθρόλευκοι έχουν στην 11η αγωνιστική εκτός τον Πλατανιά, στην 12η εντός την Κέρκυρα και στην 13η πάλι στο γήπεδό τους τον Λεβαδειακό. Τρία παιχνίδια τα οποία έχουν την δυνατότητα να τα κερδίσουν και υπό προϋποθέσεις να αυξήσουν την διαφορά με τους διώκτες τους και κυρίως τον Παναθηναϊκό.

ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

1. ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ: Τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και ας ακούγεται κλισέ ή τυπικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα στα παιχνίδια του υψηλού επιπέδου. Ένα «τελείωμα», ένα τακτικό λάθος, μία πάσα, μία ντρίμπλα είναι ικανά να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Από κει και πέρα, πάντα σε αυτά τα ματς παίζει ρόλο το πάθος, η τρέλα, η δίψα που θα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές. Εκείνος που το θέλει περισσότερο, έχεις τις περισσότερες πιθανότητες για να νικήσει στο τέλος της ημέρας...

2. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Δεδομένα ο Παναθηναϊκός θα δημιουργήσει ευκαιρίες στο Φάληρο, όπως το κάνει κάθε χρόνο, όπως το κάνει σε κάθε φετινό ματς, δείχνοντας μία καλά δουλεμένη ομάδα στην δημιουργία. Το πιο σημαντικό ζητούμενο για το «τριφύλλι» θα είναι να διορθώσει την αδυναμία του στο τελείωμα των φάσεων. Οπότε αρκετά σημαντικοί και πρόσωπα ικανά να κάνουν την διαφορά, είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο Πολ Εμποκού και ο Βίκτορ Ιμπάρμπο.

3. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, είναι το γεγονός πως ο Αντρέα Στραματσόνι «διαβάζει» άριστα τα μεγάλα παιχνίδια και παρουσιάζει πάντα έναν πολύ καλά στημένο Παναθηναϊκό μέσα στο γήπεδο. Ο Ιταλός, προφανώς, και έχει διαπιστώσει την σημαντική δυσλειτουργία στην άμυνα του Ολυμπιακού και θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» στο ανοιχτό γήπεδο, όπως ακριβώς προσπάθησε να το κάνει και ο ΠΑΟΚ. Όσον αφορά την διάταξη: Αν κρίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν, τότε ο «Στράμα» θα παίξει με 3-5-2. Αυτό για να έχει την ασφάλεια στα μετόπισθεν αλλά και να βάλει δύσκολα στα μετόπισθεν των «ερυθρολεύκων» με επιθετικό δίδυμο και όχι με έναν παίκτη μόνο στην κορυφή! Ο Στιλ θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Μολέδο, Ιβανόφ και Κουτρουμπής στο κέντρο της άμυνας. Γουακάσο, Βιγιαφάνιες και Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερά ο Χουλτ και δεξιά ο Κουλιμπαλί ή ο Μέστο. Ο Λέτο και ο Ιμπάρμπο στην κορυφή. Άρα περιμένουμε να δούμε έναν Παναθηναϊκό με ισορροπία, έναν Παναθηναϊκό να πιέζει ανά διαστήματα ψηλά, έναν Παναθηναϊκό που θα ψάχνει τους κενούς χώρους για να «πληγώσει» τον Ολυμπιακό.

4. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ: Τα ζόρικα είναι για τους ζόρικους, οπότε η ερώτηση αυτή έχει μία πολύ εύκολη απάντηση. Έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια προσωπικότητα, έναν ποδοσφαιριστή που στο παρελθόν έπαιρνε μόνος του αυτά τα ματς, έναν ποδοσφαιριστή που μόνο που θα εμφανιζόταν στο Καραϊσκάκη ξανά με την φανέλα του «τριφυλλιού» θα σκορπούσε τον πανικό στον αντίπαλο! Ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο μεγάλος «μικρός» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ήταν η επιλογή μου! Λίγα μέτρα πιο πίσω και δεξιά του Μπεργκ, να «μπουκάρει» στην αντίπαλη περιοχή, να απειλεί από απόσταση, να εκτελεί τα στημένα και να ξέρεις ότι στην πρώτη τελική, δεν θα χρειαστεί δεύτερη για να στείλει την μπάλα στο πλεκτό!

5. ΑΝ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ... ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τέσσερις πόντους μακριά από την κορυφή και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, σε μία βαθμολογία... εικονικής πραγματικότητας, αν σκεφτούμε τον ρόλο που έχουν παίξει οι διαιτητές στο άνοιγμα της ψαλίδας. Οι «πράσινοι» με νίκη πλησιάζουν στον πόντο, «φωνάζουν» πως φέτος θα είναι μέχρι το τέλος στην υπόθεση τίτλος και με ένα σμπάρο θα πετύχουν δύο τρυγόνια, καθώς η γκρίνια που θα δημιουργηθεί στους «ερυθρολεύκους» θα είναι μεγάλη και δύσκολα διαχειρίσιμη από έναν οργανισμό που φέτος έχει τεράστιες αδυναμίες στο ποδοσφαιρικό του πλάνο. Φαβορί για το πρωτάθλημα, όμως, δεν θα είναι. Σίγουρα θα αλλάξει ο μέχρι τώρα συσχετισμός αλλά φαβορί σε καμία περίπτωση. Ελλάδα είμαστε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα