Τι θέλουν από τον Άγιο Βασίλη οι ομάδες της Volley League...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Τι θέλουν από τον Άγιο Βασίλη οι ομάδες της Volley League...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης λίγο πριν το τέλος του 2019 και ενόψει της νέας χρονιάς, γράφει το τι θα ήθελαν ως δώρο από τον Άγιο Βασίλη οι ομάδες της Volley League.

Πάει και το 2019 σε λίγες ημέρες, ένας χρόνος που για το ελληνικό βόλεϊ δεν ήταν καθόλου άσχημος, καθώς είχαμε την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τα κορίτσια του Γκιγιέρμε Ναράνχο και τα αγόρια του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασαν μέχρι τους «16» των διοργανώσεων, παίρνοντας την πρόκριση από την φάση των ομίλων.

Και στο πρωτάθλημα, αυτό που τρέχει, είχαμε και λογικά θα συνεχίσουμε να έχουμε ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον, με την... μάχη για την τετράδα να αναμένεται να μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Και θα μας προσφέρει γιατί αν βγάλουμε τους σίγουρους Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, μας μένουν οι Παναθηναϊκός, Φοίνικας, Ηρακλής και Κηφισιά για τις άλλες δύο, ενώ και ο ΟΦΗ που ξεκίνησε άσχημα, μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Με την μεταγραφική περίοδο να τρέχει, όλες οι ομάδες θα ήθελαν να ενισχυθούν, θα ήθελαν ένα «δώρο» από τον Άγιο Βασίλη και παρακάτω θα προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό των ανθρώπων της κάθε μιας, προκειμένου να δούμε ποιο θα ήταν αυτό το... δώρο που θα επιθυμούσαν προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο δυνατοί στο δεύτερο μισό και τα playoffs.

Ολυμπιακός: Στάση αναμονής και θα δει αν πάρει κάποιον

Ξεκινάμε με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που ουσιαστικά τηρεί στάση αναμονής, προκειμένου να δει αν θα αλλάξει κάτι στο ρόστερ του. Οι Πειραιώτες είναι μεν στην κορυφή με 20 βαθμούς, έχοντας ως συγκάτοικο και τον ΠΑΟΚ που λογικά θα κερδίσει στην αίθουσα των δικαστηρίων τον αγώνα με τον Ηρακλή, αλλά σίγουρα δεν πείθουν όπως πέρσι. Η διαφορά όσο και αν ο Γκέργκι προσπαθεί και με το παραπάνω, είναι στην θέση του δεύτερου ακραίου, με τον Ούγγρο να είναι όπως γράψαμε ιδιαίτερα φιλότιμος, αλλά σίγουρα όχι Ραουβέρτινκ. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» λογικά θα περιμένουν να δουν και το τι θα κάνουν και οι άλλες ομάδες και θα αποφασίσουν αν κάνουν αλλαγές στο ρόστερ τους.

ΠΑΟΚ: Ο καλύτερος φίλος του Άη Βασίλη!

Συνεχίζουμε με τον ΠΑΟΚ που και φέτος όπως άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια, θα είναι ο καλύτερος φίλος του Άη Βασίλη. Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να είναι στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό, αλλά και φέτος ο προγραμματισμός τους ήταν το λιγότερο λάθος και τον Ιανουάριο θα τρέξουν για τις αλλαγές ξένων. Είναι δεδομένο πως θα αποκτηθεί ένας κεντρικός και ένας διαγώνιος από την ξένη αγορά, όπως θα γίνει κίνηση και για έναν Έλληνα κεντρικό μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Τακουρίδη. Επίσης όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και προσπάθεια απόκτησης ακόμα ενός ακραίου, καθώς εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα αποτελέσει παρελθόν και ο Ιλίνιχ που σε καμία περίπτωση δεν έπιασε την απόδοση που όλοι θα περίμεναν. Και φυσικά εκτός των παικτών ο ΠΑΟΚ θέλει ο νέος χρόνος να του φέρει ηρεμία που συνέχεια την ζητάει, αλλά δεν την βρίσκει.

Παναθηναϊκός: Και φέτος θέλει ξένο ακραίο

Στον Παναθηναϊκό θα μπορούσα να βάλω αυτούσιο το περσινό μπλογκ, καθώς η επιθυμία για να μην πω ανάγκη, είναι για ξένο ακραίο. Οι... πράσινοι έχουν καταφέρει να βρεθούν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ παίζουν πραγματικά όμορφο βόλεϊ. Στο ντέρμπι του Αγίου Θωμά κοίταξαν στα μάτια τον Ολυμπιακό και υπάρχει η αίσθηση πως με μία προσθήκη ξένου ακραίου μπορεί να πάνε για το κάτι παραπάνω. Μένει να δούμε αν αυτός ο παίκτης αποκτηθεί ή αν συνεχιστεί η λογική του να σβηστούν πρώτα τα χρέη και μετά η ομάδα να πάει για πρωταθλητισμό. Μια λογική που προσωπικά θεωρώ πως είναι στην σωστή βάση, αλλά όταν καταλάβεις πως μπορείς για πιο ψηλά, αξίζει μια μικρή έστω υπέρβαση...

Φοίνικας: Με Γκονζάλες πάνε για υπέρβαση, θέλουν Έλληνα κεντρικό

Συνεχίζουμε με τον Φοίνικα στον οποίο ο Άγιος Βασίλης έκανε πιο νωρίς το δώρο του και αυτό δεν ήταν άλλο από την έλευση του Πέπε Γκονζάλες. Ο Αργεντίνος διαγώνιος είναι από τους παίκτες που μπορούν να σε ανεβάσουν επίπεδο, όσο και αν ο Μήλης είχε εξαιρετική παρουσία ως τώρα. Η απόκτηση βέβαια του Γκονζάλες θα πρέπει να φέρει μαζί του και έναν Έλληνα κεντρικό, καθώς λογικά θα φύγει ο Σβετίτσιανιν από την στιγμή που υπάρχουν ως ξένοι και οι Μπουτσούλεβιτς (πασαδόρος), Στοΐλοβιτς, Στερν (ακραίοι και οι δύο).

Ηρακλής: Δεν μπορεί να κάνει κάποια κίνηση

Ο Ηρακλής έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και να βρίσκεται στην 5η θέση με 13 βαθμούς. Οι «κυανόλευκοι» θα ήθελαν να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι, η απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ τους έκοψε τα φτερά. Η συγκεκριμένη επιτροπή απαγόρευσε σε Ηρακλή και Εθνικό Αλεξανδρούπολης να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι και έτσι στον «γηραιό» για τη νέα χρονιά μπορούν να ζητήσουν όσο γίνεται περισσότερες νίκες και επιτυχίες.

Κηφισιά: Ενίσχυση κυρίως για τον πάγκο

Στην Κηφισιά δεν αναμένεται να κάνουν σημαντικές κινήσεις. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων λογικά θα πάρει παίκτη, αλλά αυτός θα είναι για τον πάγκο. Ο Χαντ ήδη αποτελεί παρελθόν και ο Κάιο θα είναι ο βασικός διαγώνιος, ρόλος για τον οποίο και αποκτήθηκε. Βέβαια αυτά μπορούν να αλλάξουν αν βρεθούν χρήματα για κάτι μεγαλύτερο, αλλά η έως τώρα λογική είναι πως η Κηφισιά θα κινηθεί για κάτι συμπληρωματικό και όχι για την βασική εξάδα.

ΟΦΗ: Ξένος ακραίος και βλέπουμε...

Στον ΟΦΗ η αλήθεια είναι πως ξεκίνησαν με μεγαλύτερα όνειρα την χρονιά, καθώς ναι μεν η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Volley League, αλλά οι κινήσει που έκανε το καλοκαίρι δεν έδειχναν πως μετά από 8 αγώνες θα ήταν μόλις στην 7η θέση. Ήδη οι Κρητικοί πάνε για έναν ακραίο μετά την αποδέσμευση του Μίνα και μένει να δούμε αν θα υπάρξει και άλλη αλλαγή, με αυτή στο κέντρο να είναι εξαιρετικά πιθανή και ίσως και όχι η μοναδική. Στον ΟΦΗ θεωρούν πως μπορούν να κάνουν το ντεμαράζ και θα προσπαθήσουν να το πετύχουν.

Παμβοχαϊκός: Τα πάντα ανοικτά

Στον Παμβοχαϊκό το πρώτο που θα ήθελαν από τον Άγιο Βασίλη είναι ηρεμία. Να λύσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν και μετά να κοιτάξουν και για μεταγραφική ενίσχυση. Άλλωστε βλέποντας και το σε πόσο κακό επίπεδο είναι οι Ελπίδα Αμπελοκήπων και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, γιατί να μπουν στην διαδικασία ενίσχυσης αφού δεν θα κινδυνέψουν;

Ελπίδα Αμπελοκήπων: Όλα ρευστά..

Και στην Ελπίδα Αμπελοκήπων τα πράγματα είναι ρευστά. Μετά την αποχώρηση του Ζένια Γκόρτσιανουκ μένει να δούμε αν θα αποκτηθεί ακραίος, κάτι δύσκολο γιατί υπάρχουν οικονομικά θέματα. Βέβαια θα πείτε πως γιαυτό χρειάζεται ο Άγιος Βασίλης, οπότε για να δούμε αν θα κάνει κάτι...

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Και να θέλει δεν μπορεί

Στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ισχύει ότι και στον Ηρακλή. Και να θέλει να κάνει κάποια κίνηση απλά δεν μπορώ καθώς του έχουν απαγορευτεί οι μεταγραφές, αν και λογικά δεν θα μπορούσε έτσι και αλλιώς να κάνει με τα ταμεία να είναι άδεια.

ΥΓ: Φυσικά όλες οι ομάδες θέλουν πρώτα από όλα υγεία, μια ευχή που φαίνεται τόσο απλή, αλλά είναι και η πιο σημαντική για όλους μας...

ΥΓ: Χρόνια πολλά και καλά σε όλους και το 2020 να σας φέρει ό,τι έχετε ζητήσει και ακόμα παραπάνω...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...