Ηρακλής, Άρης, ΟΦΗ και Πανιώνιος παλεύουν για μία θέση στην Volley League και οι προπονητές τους μιλάνε στο Gazzetta για τις μάχες αυτές

Φώτης Καρακούσης
pre league

bet365

Οι Ηρακλής, Άρης, ΟΦΗ και Πανιώνιος θα παλέψουν στα Play Off της Pre League για το ένα εισιτήριο για την Volley League και οι προπονητές των 4 μεγάλων ομάδων μιλάνε στο Gazzetta για τις μάχες αυτές.

Μπορεί τα περισσότερα βλέμματα των ανθρώπων του βόλεϊ να πέφτουν αυτό το Σαββατοκύριακο (Παρασκευή και Σάββατο για την ακρίβεια) στην Λάρισα, όπου θα διεξαχθεί και το Final-4 Κυπέλλου Ανδρών, ωστόσο το Σάββατο και την Κυριακή αρχίζουν και οι μεγάλες μάχες των Play Off της Pre League. Τέσσερις μεγάλες ομάδες, τέσσερις Σύλλογοι που έχουν την δική τους ιστορία στο άθλημα, αλλά και συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό, θα παλέψουν για ένα εισιτήριο προς την Volley League.

Οι ΟΦΗ – Άρης και Πανιώνιος – Ηρακλής θα παλέψουν για τις δύο νίκες που χρειάζονται προκειμένου να περάσουν στον τελικό και μετά να τα δώσουν όλα για την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Τέσσερις ομάδες με μεγάλη ιστορία, οι δύο τις Θεσσαλονίκης με 6 πρωταθλήματα (5 οι «κυανόλευκοι» και 1 οι «κίτρινοι»), αυτή της Νέας Σμύρνης ήταν από αυτές που έφεραν το άθλημα στην χώρα μας, ενώ και οι Κρητικοί τα τελευταία χρόνια δείχνουν διάθεση να εδραιωθούν στην μεγάλη κατηγορία.

Κοινός παρονομαστής και των 4 είναι ο κόσμος που έχουν. Κόσμος που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό και από το ποδόσφαιρο, καθώς όλες έχουν καταφέρει να κατακτήσουν κάποιον τίτλο στο συγκεκριμένο άθλημα. Με την ιστορία που έχουν ως Σύλλογοι, αυτά τα Play Off δείχνουν ξεχωριστά και αναμένεται να διεξαχθούν σε γεμάτα γήπεδα και σε ατμόσφαιρα που δεν συναντάς στα περισσότερα γήπεδα της Volley League.

Το Gazzertta μίλησε με τους προπονητές των ΟΦΗ (Νίκος Αντωνιάδης), Άρη (Άκης Χατζηαντωνίου), Πανιωνίου (Αργύρης Ψάρρας) και Ηρακλή (Παναγιώτης Τσότρας), με τους 4 να μας λένε πως περιμένουν μεγάλες μάχες που θα κριθούν στις λεπτομέρειες και που αναμένεται να γίνουν σε γεμάτα γήπεδα.

Ο Νίκος Αντωνιάδης

Αντωνιάδης: «Σεβόμαστε τον Άρη, θα παλέψουμε και ελπίζουμε να είμαστε εμείς νικητές»

Ξεκινάμε από τον ΟΦΗ που τερμάτισε στην 2η θέση της Pre League, μένοντας έναν βαθμό πίσω από τον Φλοίσβο που ανέβηκε απευθείας. Ο τεχνικός των Κρητικών, Νίκος Αντωνιάδης αρχικά ανέφερε για το πως βλέπει τα παιχνίδια: «Ήταν στους στόχους μας μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Δεν καταφέραμε την πρώτη γιατί είχαμε ατυχίες, αλλά καταφέραμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας στα play off. Είναι παιχνίδια ανάμεσα σε 4 δυνατές ομάδες με πολύ κόσμο από πίσω. Έχουμε παίξει τελευταία με τον Άρη, ξέρουμε πως είναι φορμαρισμένη ομάδα. Έκαναν καλές νίκες μετά τον Δεκέμβριο. Εμείς δουλεύουμε εδώ και δύο βδομάδες για το ματς. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας σεβόμενοι τον αντίπαλο. Είναι καλή ομάδα όπως και εμείς. Αναμένονται καλά παιχνίδια και ελπίζω να είμαστε εμείς οι νικητές».

Για το αν υπάρχει πίεση επειδή ο ΟΦΗ θεωρητικά είναι το φαβορί: «Εμείς ήμασταν πιεσμένοι από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας και κάθε παιχνίδι ήταν πιεστικό γιατί δεν έπρεπε να χάσεις. Υπάρχει πίεση αλλά έχουμε προσαρμοστεί. Είμαστε μαθημένοι. Κάνοντας την πρώτη νίκη θα είμαστε ακόμα καλύτερα. Γι' αυτό και το πρώτο παιχνίδι θα είναι σημαντικό».

Για το ποια είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση με τον Άρη: «Έχουμε δύο πολύ καλούς ξένους τον ακραίο και τον διαγώνιο. Έχουμε καλή υποδοχή. Ο Άρης έχει καλούς κεντρικούς και έμπειρους παίκτες στην άκρη. Αυτοί είναι τα βαριά χαρτιά, ενώ και ο Κουβανός πασαδόρος, τους άλλαξε την εικόνα. Θέλουν υπομονή τα παιχνίδια και εμείς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Η μόνη μας ήττα στο σπίτι μας κόντρα στον Άρη και το πάθημα έγινε μάθημα. Ήταν μια κακή ήττα και δεν θέλουμε να επαναληφθεί».

Για το πόσο σημαντικό είναι για το βόλεϊ που είναι στα Play Off 4 τόσο μεγάλες ομάδες: «Είναι σίγουρα σημαντικό το να υπάρχουν τέτοιες ομάδες που να παλεύουν για την άνοδο. Είναι πολύ καλό για το άθλημα συνολικά. Ο κόσμος θα τις στηρίξει όλες και όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε γεμάτα γήπεδα».

Ο Άκης Χατζηαντωνίου

Χατζηαντωνίου: «Είμαστε μεγάλη ομάδα και θέλουμε την άνοδο»

Ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, αλλά μετά τον Δεκέμβριο βρήκε τον δρόμο του και κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση και να βρεθεί στα Play Off. Ο Άκης Χατζηαντωνίου μας ανέφερε πως στόχος είναι η επιστροφή στην Volley League, για μια ομάδα που ας μην ξεχνάμε πως πήρε και το πρώτο πρωτάθλημα για την Θεσσαλονίκη.

Αρχικά ο «Χασίντο» μιλώντας για το πως βλέπει τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ ανέφερε τα εξής: «Είναι πάρα πολύ δύσκολα. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που φτιάχτηκε εξ' αρχής να ανέβει. Εμάς μας προέκυψε παίζοντας καλά να βρεθούμε σε αυτή την φάση. Είμαστε καλά και θέλουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο. Είμαστε μεγάλη ομάδα και θέλουμε την άνοδο».

Για το που θα κριθούν τα παιχνίδια αυτά: «Κυρίως στην ψυχραιμία που θα δείξει η κάθε ομάδα για να αποδώσει αυτό που μπορεί. Απέναντι σε δυνατές ομάδες έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση. Εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει να το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους».

Για το ότι θα έχουμε Play Off ανάμεσα σε ομάδες που έχουν πολύ κόσμο: «Είναι ομάδες που μακάρι να ήταν στην Volley League. Έχουν ιστορία, έχουν κόσμο. Γενικά είναι ομάδες που κάθε άθλημα τις χρειάζεται, ειδικά το βόλεϊ. Φωτεινές εξαιρέσεις είναι και η Καλαμάτα και η Σύρος, αλλά χρειαζόμαστε ομάδες με ιστορία και αυτές οι τέσσερις που θα αγωνιστούν στα φετινά Play Off έχουν ιστορία»..

Για το ποιος ήταν ο αρχικός στόχος του Άρη φέτος: «Εμείς τον Δεκέμβριο που ήρθα πηγαίναμε για πλέι άουτ. Έχουμε καλούς παίκτες, πιστεύω στα παιδιά μου. Από τότε που ήρθα κάναμε δύο γκέλες και όλες τις άλλες τις κερδίσαμε και με τον Φλοίσβο χάσαμε με 3-2. Το πρόσωπο έχει αλλάξει και διεκδικούμε πράγματα».

Για το αν υπάρχει άγχος για τα ματς αυτά: «Το άγχος το έχεις πάντα. Και σου φεύγει παίζοντας. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει οι παίκτες πρέπει να ζουν με το άγχος».

Για το που θα στηριχθεί ο Άρης: «Εμείς είμαστε μια ομάδα που στηρίζεται πάνω στο φιλέ. Παίζουμε καλά στο μπλοκ και διεκδικούμε πράγματα εκεί. Γενικά χρειάζεται να κάνεις πολλά καλά πράγματα και πολλές φορές. Γιαυτό πρέπει να έχουμε την ηρεμία και την ψυχραιμία για να αντεπεξέλθουμε».

Ο Αργύρης Ψάρρας

Ψάρρας: «Θα παλέψουμε για το καλύτερο, θέλουμε ο Πανιώνιος να βγάλει παίκτες»

Ο Πανιώνιος ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Pre League, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να ολοκληρώνει το πρωτάθλημα στην 3η θέση, παίρνοντας το εισιτήριο για τα Play Off. Ο Αργύρης Ψάρρας, τεχνικός της ομάδας στάθηκε στο ότι οι «κυανέρυθροι» έχουν ως βασικό στόχο να βγάλουν παίκτες και από εκεί ότι καλύτερο έρθει ας έρθει.

Αρχικά ο νεαρός προπονητής μας μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα της Pre League τονίζοντας τα εξής: «Ήταν από τα καλύτερα πρωταθλήματα για την 2η κατηγορία. Στα Play Off είναι 4 ιστορικά μεγάλες ομάδες. Εμείς μιλώντας καθαρά βολεϊκά είμαστε αουτσάιντερ αλλά ως Σύλλογος είμαστε μεγάλος».

Για το πως το βιώνει όλο αυτό το ξεκίνημα του Πανιωνίου: «Υπάρχει ένα πλάνο με τους ανθρώπους της διοίκησης. Γίνεται μια σοβαρή δουλειά σε υγιείς βάσεις. Δεν είναι αυτοσκοπός να ανέβει η ομάδα όπως πιθανότητα έχουν οι άλλοι τρεις που έχουν και πολλαπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Εδώ όπου είμαστε όμως θα παλέψουμε για το καλύτερο. Θέλαμε να κάνουμε βήμα βήμα τις κινήσεις μας και την προσπάθειά μας. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως είμαστε και η μόνη ομάδα που κέρδισε τον Φλοίσβο».

Για το που πιστεύει πως θα κριθούν τα Play Off: «Πιστεύω πως θα κριθούν στις έδρες. Τα play off είναι άλλη διαδικασία. Θα μετρήσει η εμπειρία των αθλητών. Ο Ηρακλής έχει παίκτες με εμπειρία και ποιότητα αλλά και εμείς έχουμε παίκτες που περιμένουν αυτά τα παιχνίδια».

Για το πόσο την περίμενε αυτή την πορεία: «Προσωπικά είχα βάλει στόχο τα play off, θεωρούσα πως θα ήμασταν αλλά στην 5η θέση. Κάναμε ακόμα παραπάνω βήματα. Δεν αλλάξαμε το πλάνο μας, τα Χριστούγεννα ενισχυθήκαμε και έχουμε μια σταθερή πορεία. Δεν είναι έκπληξη για μένα και πρέπει να ευχαριστηθούμε αυτά τα παιχνίδια ως αουτσάιντερ με στόχο να τα κερδίσουμε όλα.

Θέλαμε να το παντρέψουμε αυτό φέτος την εμπειρία με τα νιάτα. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και αθλητές. Να στελεχώσουν την Pre League και την Volley League».

Για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η έδρα: «Είναι πλεονέκτημα που παίζουμε στην έδρα μας. Ο Ηρακλής έκανε αρκετές αλλαγές προσπαθώντας να βρει την ομάδα που θα του ταιριάξει. Εμείς έχουμε πιο σταθερή ομάδα. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα, εμείς τώρα κάνουμε τα βήματά μας αλλά είμαστε φιλόδοξοι».

Ο Παναγιώτης Τσότρας

Τσότρας: «Ο Ηρακλής έχει βάσεις για να ανέβει και να μείνει στην Volley League»

Εννοείται πως και ο Άρης και ο Πανιώνιος και ο ΟΦΗ είναι μεγάλοι Σύλλογοι, αλλά μιλώντας καθαρά για βόλεϊ, ο Ηρακλής είναι μόνος του μια ιστορία. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και έχει φτάσει σε τελικό του Champions League 3 φορές. Τα τελευταία χρόνια ο «γηραιός» πέρασε πολλά και προσπαθεί να βρει τον δρόμο του, κάτι που φυσικά μόνο εύκολο δεν είναι.

Με τον Παναγιώτη Τσότρα στον πάγκο οι «κυανόλευκοι» τερμάτισαν στην 4η θέση και πάνε στα Play Off με στόχο την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Όχι επιστροφή όπως μας είπε ο νεαρός προπονητής, γιατί επιστροφή για τον Ηρακλή είναι οι τίτλοι και όχι απλά να είναι στην μεγάλη κατηγορία. Αρχικά ο Παναγιώτης Τσότρας μας είπε: «Καλώς η κακώς ο Ηρακλής θέλει να είναι πάντα πρωταγωνιστής. Φέτος μιλάμε για μια διαδικασία ανόδου, όχι επιστροφής. Σίγουρα το βάρος είναι μεγάλο γιατί υπάρχει ο κόσμος. Είμαστε από τις λίγες ομάδες που γεμίζουν τα γήπεδα».

Για το που θα στηριχθεί σε αυτούς τους αγώνες: «Θεωρώ πως αυτοί οι αγώνες έχουν να κάνουν με το ατομικό χαρακτήρα του κάθε παίκτη. Έχουμε κοιτάξει τα λάθη που κάναμε αλλά συνολικά τα Play off είναι θέμα χαρακτήρα και συνόλου και παίκτη ξεχωριστά».

Για το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια, καθώς όλες οι ομάδες έχουν κόσμο πίσω τους: «Καλώς η κακώς στην μεγάλη κατηγορία λείπουν τα μεγάλα σωματεία και λείπει και ο κόσμος. Μακάρι αυτά να επιστρέψουν για να έχουμε γεμάτα γήπεδα».

Για το μέλλον του Ηρακλή: «Αυτή την στιγμή φαίνεται πως ο Ηρακλής έχει παίκτες που μπορούν να προσφέρουν και στην μεγάλη κατηγορία. Αν ενισχυθεί λίγο μπορεί να τα καταφέρει. Ο Ηρακλής είναι ένας σύλλογος με κόσμο και διοικούντες που μπορούν να προσφέρουν. Έχει τις βάσεις για να μπορέσει να ανέβει και να μείνει στην κατηγορία».

Για το αν υπάρχει κάποιο φαβορί: «Στην διαδικασία των play off δεν υπάρχει φαβορί. Ο ΟΦΗ έχει χάσει από τον Άρη, με τον Πανιώνιο είμαστε 1-1 και θα κριθεί στον χαρακτήρα και στην φόρμα που θα έχει η κάθε ομάδα».

Το πρόγραμμα της 1ης φάσης στα Play Off (πρόκριση στις 2 νίκες)

Pre League Ανδρών - Play Off - Πρώτος Αγώνας

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο «Α. Βαρίκας», 17.00: Γ.Σ. Πανιώνιος - Ν.Γ.Σ.Θ. Ηρακλής

Διαιτητές: Κουτσούλας, Μενεσλής, Παρατηρητής: Ονόπας.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο Βαρδινογιάννειο, 16.00: Ο.Φ.Η. - Α.Σ. Άρης

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Τραχαλάκη, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης.

Pre League Ανδρών - Play Off - Δεύτερος Αγώνας

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Γυμναστήριο Μίκρας, 17.00: Α.Σ. Άρης - Ο.Φ.Η.

Διαιτητές: Βασιλειάδης, Μαυρίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης.

Γυμναστήριο Κατσάνειου, 17.00: Ν.Γ.Σ.Θ. Ηρακλής - Γ.Σ. Πανιώνιος

Διαιτητές: Αβραμίδης, Δημητρίου, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης.

@Photo credits: INTIME
 

PRE LEAGUE Τελευταία Νέα