Σοβαρότης μηδέν στον ΠΑΟΚ

Σοβαρότης μηδέν στον ΠΑΟΚ

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Σοβαρότης μηδέν στον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το μπάχαλο που έχει υπάρξει στον ΠΑΟΚ με την υπόθεση των Κουβανών και το οποίο έχει επισκιάσει την καλή τηρουμένων των αναλογιών εμφάνιση στο ντέρμπι, παρά την ήττα με 3-0.

Μετά από κάθε ντέρμπι, το πρώτο πράγμα που κάνεις και πρέπει να κάνεις, είναι να ασχοληθείς με το αγωνιστικό κομμάτι τόσο του αγώνα συνολικά, όσο και των δύο μονομάχων. Στην πρεμιέρα της Volley League ωστόσο και στην αναμέτρηση της Πυλαίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δεν γίνεται να το κάνεις. Για την ακρίβεια όσον αφορά τους Πειραιώτες μπορούσες και το έκανες, αλλά όσον αφορά τους Θεσσαλονικείς απλά δεν μπορείς.

Και δεν μπορείς γιατί η σοβαρότητα τείνει να γίνει άγνωστη λέξη για ένα τμήμα που έχει καταφέρει από την περίοδο 2014-15 ως και την περσινή να πάρει 3 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα, δαπανώντας αξιόλογα ποσά για να το πετύχει, φέρνοντας σπουδαίους παίκτες και κάνοντας τους φίλους της ομάδας να ασχοληθούν με ένα άθλημα που έμοιαζε χωρίς υπερβολή ξένο. Όλα αυτά τα χρόνια παρά τους τίτλους γινόντουσαν λάθη και προσωπικά τα είχα αναφέρει.

Λάθη που δεν είχαν να κάνουν μόνο με τις απομακρύνσεις προπονητών που κατακτούσαν τίτλους (κυκλοφορούσε σαν ανέκδοτο το ότι αν θες να μείνεις στην ομάδα, καλύτερα να μην πάρεις τρόπαιο), αλλά και με δηλώσεις παραγόντων που έβγαιναν και έλεγαν πως τις διακρίσεις τις πετυχαίνουν αυτοί και όχι οι προπονητές.

Φέτος ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» ξεπέρασαν τον εαυτό τους και η αρχή έγινε από το καλοκαίρι όταν και αποκτήθηκαν οι Άλμπο, Σαντοβάλ. Φυσικά δεν αναφέρομαι στην αξία των δύο Κουβανών, αλλά στο ότι ουσιαστικά οι παίκτες ήρθαν χωρίς να το ξέρει ο τότε προπονητής, Γιούρι Φιλίποφ, για να μην πούμε πως δεν το ήξερε ούτε η διοίκηση του ΤΑΠ, καθώς ουσιαστικά ήταν μεταγραφές του Ερασιτέχνη, κάτι που είχα τονίσει από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκαν.

Ο Ουκρανός τεχνικός μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε και ο ίδιος, παραιτήθηκε επειδή η διοίκηση ανέχτηκε τα καπρίτσια των δύο παικτών και δεν τους τιμώρησε σε πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ η πλευρά των Κουβανών τόνιζε πως η συμπεριφορά του Γιούρι δεν ήταν καλή απέναντί τους. Ο Φιλίποφ έφυγε, ο Δεληκώστας ανέλαβε και όλα έδειχναν να μπαίνουν σε μία σειρά, μέχρι και την Δευτέρα όπου και υπήρξε το απόλυτο μπάχαλο.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στο μεγάλο ντέρμπι τον Ολυμπιακό και στην αναμέτρηση αυτή δεν αγωνίστηκαν οι Άλμπο και Σαντοβάλ (ο δεύτερος δύσκολα θα αγωνιζόταν έτσι και αλλιώς μιας και ο Χαραλαμπίδης είχε κερδίσει την θέση του βασικού κεντρικού), καθώς η ομοσπονδία της Κούβας δεν είχε ανοίξει το transfer τους. Η ομάδα που τα τελευταία χρόνια διεκδικεί μαζί με τον Ολυμπιακό τους εγχώριους τίτλους, δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει δύο από τους τέσσερις ξένους, επειδή δεν είχαν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές τους, παρότι είχε στείλει τα χρήματα από τις 25/10.

Πραγματικά δεν ξέρω ποιος φταίει. Αυτό που ξέρω είναι πως δεν γίνεται να μην φταίει κάποιος είτε άμεσα, είτε έμμεσα και δεν γίνεται να μην πληρώσει κανείς για το φιάσκο της Δευτέρας. Το ποιος θα είναι αυτός, ας κάτσουν στον ΠΑΟΚ να τον βρουν και ας κινηθούν αναλόγως. Το σίγουρο πάντως είναι πως η Δευτέρα ήταν από τις πιο κακές στιγμές συνολικά στην ιστορία του τμήματος, στιγμές από αυτές που είτε μπορούν να σου χαλάσουν εντελώς το κλίμα και να πάει στραβά όλη η χρονιά, είτε να σε ταρακουνήσουν, να αλλάξεις ρότα και όλα να πάνε καλύτερα και από όσο τα περίμενες. Ας αποφασίσουν στον «δικέφαλο του βορρά» τι θέλουν να κάνουν...

Και λίγα λόγια για το αγωνιστικό κομμάτι, γιατί μην ξεχνάμε πως είχαμε και αγώνα. Μπορεί αυτό το 3-0 να φαίνεται βαρύ, ωστόσο πολλά θα είχαν αλλάξει αν έπαιζε ο Άλμπο. Όχι φυσικά και δεν ισχυρίζομαι πως ο Κουβανός διαγώνιος είναι ο μπόμπερ που θα έπαιρνε μόνος του το ντέρμπι και συνολικά το πρωτάθλημα, αλλά από την άλλη είναι ένας καλός παίκτης της συγκεκριμένης θέσης. Τα πράγματα στο βόλεϊ είναι απλά, στον Ολυμπιακό βλέποντας πως δεν έχουν αντίπαλο διαγώνιο που να τους δυσκολέψει, έβαλε το μπλοκ πάνω στον Ιλίνιχ κυρίως, αλλά και στον Μάρσαλ και ήταν πιο εύκολο να τους εξουδετερώσει.

Ειδικά ο Ρώσος έκανε επιθέσεις με διπλά ή και τριπλά μπλοκ, ενώ ο Καναδός που ουσιαστικά αποκτήθηκε ως αντί-Σαφράνοβιτς έφτασε να πάρει συνολικά 25, έχοντας και το θετικότατο 50% αποτελεσματικότητα. Τι θέλω να πω με αυτό; Εννοείται πως δεν λέω πως με διαγώνιο ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε, αλλά σίγουρα θα μιλούσαμε για άλλο ματς που ενδεχομένως να τελείωνε και στα 5 σετ, ενώ στα συν είναι η εξαιρετική παρουσία της πίσω ζώνης, κάτι που χρόνια είχαν να δουν στην ομάδα αυτή. Με το αν όμως δουλειά δεν γίνεται, οι Θεσσαλονικείς, είτε αυτοί, είτε η πλευρά των παικτών, έκαναν λάθη, οι Κουβανοί δεν έπαιξαν και το πλήρωσαν όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και όσον αφορά το πρεστίζ, ωστόσο όπως αναφέραμε και πριν στο χέρι τους είναι να το αλλάξουν και όλο αυτό το αρνητικό κλίμα να το γυρίσουν τούμπα.

ΥΓ: Πραγματικά είναι τραγικό πρώην προπονητής και εκπρόσωπο των Κουβανών να κατηγορούν ανθρώπους του ΠΑΟΚ μέσω των social. Το λιγότερο τραγικό θα έλεγα, ειδικά την ώρα που τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα μετά το φιάσκο της Δευτέρας

ΥΓ1: Και βέβαια για τον ΠΑΟΚ μένει να ολοκληρωθούν έστω και αργά οι μεταγραφές και να μην γίνει πραγματικότητα το σενάριο (ακραίο αλλά υπάρχει) του να μην μπορούν οι παίκτες να παίξουν, να μην μπορεί ο «δικέφαλος του βορρά» να κάνει κάποια αλλαγή και να πάει με Μπούτο και Σωτηρίου διαγώνιους ως τον Δεκέμβρη.

ΥΓ2: Η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΟΚ που αφήνει αιχμές για τους εκπροσώπους των Κουβανών έχει ξεχωριστή σημασία γιατί την έβγαλε ο Ερασιτέχνης και όχι το ΤΑΠ. Και όσοι είναι να καταλάβουν, το καταλαβαίνουν...

ΥΓ3: Εδώ και χρόνια φωνάζω πως διοργάνωση League Cup δεν υπάρχει και κάποιοι έξυπνοι μου λέτε πως το κάνω επειδή το κατακτά ο Ολυμπιακός. Ελπίζω με αυτό που έγινε με τους Κουβανούς να καταλάβατε πως είχα δίκιο. Και για να το εξηγήσω. Οι Άλμπο και Σαντοβάλ έπαιξαν κανονικά στα ματς του League Cup παρότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές τους. Και γιατί έπαιξαν; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. Στο πρωτάθλημα (ή και στο Κύπελλο αν γινόταν) που είναι ΕΠΙΣΗΜΗ διοργάνωση απλά δεν μπόρεσαν να παίξουν. Τόσο απλό αν και πάλι κάποιοι θα συνεχίσουν να βλέπουν φαντάσματα. Το καλό είναι πως τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...