Παραδοχή λαθών από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ

Φώτης Καρακούσης
Παραδοχή λαθών από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ

bet365

Με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρο να αποφεύγει τα μεγάλα λόγια και ουσιαστικά να λέει πως έχουν γίνει λάθη που πρέπει να διορθωθεί, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Volley League Ανδρών σε ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστείων.

Εδώ και πολλά χρόνια το ελληνικό βόλεϊ και ειδικά η Volley League Ανδρών αντιμετώπιζε όλο και περισσότερα προβλήματα. Προβλήματα που αντί να λυθούν μεγάλωναν, φτάνοντας στο σημείο φέτος να περιμένουμε ως την τελευταία στιγμή να δούμε πότε και με ποιες ομάδες θα γίνει το πρωτάθλημα. Προβλήματα που τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΣΑΠ όχι απλά δεν τα ανέφεραν, αλλά συνεχώς σε κάθε κλήρωση έλεγαν συνεχώς μεγάλα λόγια. Φέτος αυτά δεν ειπώθηκαν, με τον Παντελή Ταρνατόρο να παραδέχεται πως ένας κύκλος έχει κλείσει και πως θα πρέπει τη νέα χρονιά, όλα να αρχίσουν από την αρχή.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ μιλώντας πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος ανέφερε τα εξής: «Επισήμως ξεκινάμε την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Όλοι ξέρετε ότι είχαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, προσπαθήσαμε να τα φέρουμε εις πέρας και σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε. Ένας κύκλος έχει κλείσει και την τελευταία δεκαετία η αμειβόμενη Πετοσφαίριση έχει προσφέρει πολλά με τα κακά και τα κακά της. Του χρόνου πρέπει να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό.

Δυστυχώς πολλές ομάδες είχαν προβλήματα με την τακτοποίηση οφειλών παλιών ετών. Λειτούργησε το ένστικτο του βόλεϊ και έστω και την τελευταία στιγμή με την προσπάθεια όλων είμαστε εδώ και σήμερα κάνουμε την κλήρωση ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Έχουμε 10 ομάδες θα θέλαμε 11, έχουμε ακόμη ζητήματα αλλά αισιοδοξούμε ότι θα ξεκινήσουμε 10.

Οι καταστάσεις γαλουχούν τους ανθρώπους, πρέπει να δούμε τα λάθη μας και τι πρέπει να αλλάξει αι έχουμε απόφαση μέσα στο Νοέμβριο να κάνουμε μια διημερίδα που θα ασχοληθεί με όλα τα φλέγοντα ζητήματα της Α1 και με τη βοήθεια του Υπουργού που μας στηρίζει από την αρχή.

Είναι σημαντικό να έχουμε ένα ανταγωνιστικό και φερέγγυο πρωτάθλημα αλλά παράλληλα να δούμε όλοι οι φορείς μαζί για να μην έχουμε τα φετινά φαινόμενα στο μέλλον.

Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον ΠΑΣΑΠ και έχουν συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες της κατάστασης ενώ είναι κοντά μας και η Ομοσπονδία και όλοι μαζί να βρούμε τις λύσεις ώστε το προϊόν που λέγεται Α1 να αποκτήσει την αίγλη που πρέπει να έχει.

Το περσινό πρωτάθλημα κύλησε ομαλά και θεωρώ ότι και η φετινή θα κυλήσει ομάδα.

Σημαντική η συνεισφορά της ΕΡΤ και ευελπιστούμε ότι το θετικό κλίμα που έχουμε εισπράξει στις συναντήσεις μας ότι θα έχουμε ανανέωση της συνεργασίας μας ενώ στο κομμάτι της προβολής βοήθησε και η Εθνική».

Αυγενάκης: «Η ΕΡΤ δεν θα χρηματοδοτεί τα πρωταθλήματα»

Ανώμαλη προσγείωση επιφύλασσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκηγς, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως θα πρέπει τα πρωταθλήματα να ξεπεράσουν ουσιαστικά πως θα τα χρηματοδοτεί η ΕΡΤ. Αναλυτικά ανέφερε τα εξής: «Είμαι εδώ με την καρδιά μου γιατί πραγματικά αγαπώ το άθλημα… Χαίρομαι γιατί υπάρχει αδελφοσύνη παραγόντων και παικτών. Δεν είμαι χαρούμενος γιατί 2 ομάδες όπως ΑΕΚ και Ηρακλής δεν θα είναι στην κλήρωση...», είπε με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ να τον διορθώνει λέγοντας ότι ο Ηρακλής παίζει κανονικά κι αμέσως ο Υφυπουργός άλλαξε θέμα αναφέροντας: «Το στοίχημα είναι να βρούμε τις λύσεις και σιγά, σιγά θα βρούμε όλοι το βηματισμό μας σ’ αυτή τη νέα εποχή. Ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι κρατικοδίαιτος. Πρέπει να συνδράμει ο ιδιωτικός τομέας… Καταθέσαμε στο υπουργείο οικονομικών προτάσεις έτσι ώστε να δοθούν φορολογικά κίνητρα. Το δεύτερο μέτρο είναι η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια και το τρίτο η μείωση του φόρου των μεταγραφών.

Κι έρχομαι τώρα στο θέμα της ΕΡΤ. Είχατε συνάντηση σήμερα με το νέο πρόεδρο της ΕΡΤ και είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να απεμπλακείτε από τη λογική ότι η ΕΡΤ θα χρηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό τα πρωταθλήματα.

Ωστόσο η μετάβαση στην νέα εποχή πρέπει να είναι ομαλή και το καταλαβαίνουμε με τη διοίκηση της ΕΡΤ να έχει την ευθύνη για το οικονομικό κομμάτι… Δεν είναι αρμοδιότητα μου»

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα